Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE alkoi - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
artikkeli-suorahousukonsepti

Housut ovat vaatekaapin perusta – Prismassa riittää suorahousuvalikoimaa

Suorat housut ovat lähtökohta pukeutumiselle niin toimistoon kuin juhliinkin. Malleja ja housurunkoja on nykyään monenlaisia, ja runsaasta valikoimasta jokainen löytää omaan vartaloonsa ja tyylinsä sopivan. Prisma tarjoaa nyt naisten housujen ostajalle monipuolisen valikoiman sekä verkossa että myymälässä. 

Monilla aloilla etätyöt jäivät suosituksi käytännöksi pandemian jälkeen. Kotikonttorilla pukeudutaan rennosti, mutta kun lähdetään toimistolle, moni haluaa pukeutua vähän paremmin – kun kerrankin saa pukeutua.  

Farkut ovat edelleen tärkeä osa pukeutumista, mutta niiden rinnalle on noussut vahvasti niin sanottu suorahousutyyppi erilaisilla lahkeen leveyksillä ja pituuksilla. Materiaalien kehittyminen on lisännyt housujen käyttömukavuutta ja parantanut niiden istuvuutta. Trendiin kuuluu vahvasti housuihin yhdisteltävien blazereiden ja puseroiden vahva uusi tuleminen. 

Varsinkin naisille on tarjolla todella monenlaisia housuja ja malleja. Enää ei ole muodissa vain yksi malli, vaan tyyli on vapaa. Housuihin ja muutenkin pukeutumisen alaosaan on tullut enemmän volyymia pitkään kestäneiden kapeiden slim- ja skinny fit -trendien jälkeen. Lahkeissa näkyy monenlaista muotoa: on leveää, yläosasta reilua ja alaspäin kapenevaa (carrot), ylhäältä kapeaa ja lahkeesta leveää (flare) mallia. Myös erilaiset nilkan paljastavat lahkeenpituudet (crop) ovat edelleen trendissä mukana. 

 

Istuvuus ja oikea koko ovat kaiken perusta 

Housujen itselle sopivan mallin löytäminen ei aina ole se yksinkertaisin juttu. Mutta uskallusta kokeiluun kannattaa suosia ostoksilla, ja vaihdellen löytyvät omat suosikit. Hyvä lähtökohta kaikelle pukeutumiselle ja vaatteiden valinnalle löytyy, kun valikoi itselleen mallin, jossa viihtyy ja jolla uskoo olevan pitkän käyttöiän.  

Housut ovat vaatekaapin perusta, johon sitten yhdistellään muita vaatteita. Viimeisin trendivillitys on yhdistää tunikamekko housujen kanssa. Klassisemmin housujen kanssa yhdistellään työasuksi esimerkiksi puseroita, tunikoita ja blazereitä.  

Erilaisille vartalotyypeille soveltuvat monenlaiset mallit ja niin sanotut housurungot. Hyvä istuvuus ja vaatteen oikea koko ovat kaiken a ja o. Vartalon siroimpia kohtia halutaan usein korostaa ja välttää sitä, että kokonaisuudesta tulee liian tasapaksu. Mikäli housu on leveälahkeinen ja alaosassa on paljon volyymia, kannattaa silloin valita yläosaksi jotain sirompaa. Sama toimii myös päinvastoin.  

Jos yläosa on tunikamaisempi, silloin alaosaksi on hyvä valita kapeampilinjainen housu. Käytettävät materiaalit on kehittyneet hurjasti vuosien varrella ja tuotekehityksessä otetaan huomioon tuotteen istuvuutta, käyttömukavuutta ja kestävyyttä parantavia asioita. 

Housut ovat onneksi siitä helppo tuote, että niitä somistamalla ne soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen – yhtä hyvin juhliin, kyläilyyn, ravintoiltaan kuin toimistolle. Materiaaleissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Satiinisidoksiset, nahkajäljitelmät, paljettiset tai vaikkapa samettiset housut soveltuvat toki ensisijaisesti paremmin illanviettoon ja juhliin, mutta tällä hetkellä trendiä on myös se, että alun perin juhliin käyttötarkoitukseltaan soveltuvia vaatteita yhdistellään rohkeasti maltillisempiin ja niissä mennään myös töihin. Mikäli toivoo housuilta pitkää käyttöikää ja ensisijaisesti töihin ja toimistolle tarkoitettua vaatetta, kannattaa panostaa klassisempaan malliin ja hyvään materiaaliin. 

 

Fakta: Suorilla housuilla tarkoitetaan perinteisesti toimisto- tai edustustarkoitukseen soveltuvia klassisia suoralahkeisia housuja joko vekeillä tai ilman. Suoria housuja yhdistellään yleensä puseron ja/tai blazerin kanssa. Hyvälaatuiset ja hyvin istuvat suorahousut toimivat oman vaatekaapin perustana ja kulmakivenä.

 

Neulospohjaiset housut tarjoavat mukavuutta 

Housujen materiaalit on kehittyneet todella paljon ja valikoimaa riittää runsaasti. Materiaalin valinta kulkee käsi kädessä käytössä olevan budjetin kanssa. Polyesteriä on toisinaan vältelty, mutta tänä päivänä sitä pystytään tuottamaan vastuullisemmin ja materiaalin kestävyys ja ilme pysyvät siistinä pitkään. Käyttömukavuutta ja housun parempaa istuvuutta saadaan parannettua lisäämällä materiaalisidokseen aavistus elastaania. 

Erilaiset neulospohjaiset materiaalit on kehittyneet niin hyviksi, että niistä pystytään valmistamaan yhtä lailla siistejä suoria housuja. Neulospohjaiset housut ovat käyttömukavuudeltaan uskomattoman hyviä, ja niissä on useasti eri materiaalien yhdistelmiä. 

Vaatteiden ostajat ajattelevat yhä enemmän vastuullisuutta. Valmistuspaikka sekä materiaali määrittävät pitkälle tuotteen vastuullisuutta. Vastuullisen kuluttamisen pohdinnassa toimii henkilökohtainen arvio tuotteen todellisesta käyttötarpeesta sekä pitkästä käyttöiästä. Lisää SOK:n vastuullisuuslinjauksista löydät osoitteesta s-ryhma.fi/vastuullisuus

Housujen ostaminen onnistuu myös verkossa. Tuotetekstit kannattaa lukea tarkkaan ja tutkia sekä materiaali että tuotteesta mahdollisesti ilmoitetut mittatiedot. Jos housujen materiaalissa on lisättynä elastaania, se lisää tuotteen joustavuutta ja istuvuutta. Kokoa kannattaa aina peilata siihen, mitä kokoa itseltä jo löytyy saman tai vastaavan merkin valikoimista. Myös tuotekuvista voi katsoa tuotteen mallia ja sitä, miltä se näyttää päällä.

Prisma tarjoaa housujen ostajalle laajan valikoiman 

Sekä Prisma.fi-verkkokaupassa että myymälöissä on runsas valikoima erilaisia housumalleja niin kankaisina kuin neuloksista valmistettuna. Hypermarketin liikeidean mukaisesti Prismasta löytyy hinnaltaan edullisten vaatteiden lisäksi myös keskihintaisia tuotteita. 

Hyvän ja kattavan farkkuvalikoiman lisäksi Prismoista löytyy erilaisia leggingsejä, neuloshousuja, kankaisia suoria housuja niin yksivärisinä kuin kuosillisina. Näiden lisäksi valikoimissa on muun muassa nahkajäljitelmää, coutattua 5-taskua, sametti- ja paljettihousuja sekä neulehousuja.