Siirry suoraan sisältöön

Osta nyt ja nouda ostoksesi myymälästä kahden tunnin sisällä, ilman toimituskuluja!

Lue miten Prisma.fi-myymälänouto toimii
artikkeli-miesten-juhlapukeutuminen

Miesten juhlapukeutumiseen löytyy yhä useammin vastaus Prismasta

Miehet ostavat nyt juhlavaatteet Prismasta. Myyntiluvut kertovat, että juhlapukeutumisen myynti on kasvanut vuodessa jopa viisinkertaiseksi. Puvun lisäksi miesten hankintalistalla ovat kauluspaidat, kengät ja juhliin sopivat solmukkeet. 

Aiemmin moni on saattanut vierastaa ajatusta ostaa puku marketista, mutta Prisman tuoreiden myyntilukujen valossa tähän on tulossa muutos: miesten juhlapukeutumisen myynti marketissa on kasvanut jopa viisinkertaisesti edelliseen vuoteen verrattuna ja Prismasta on tullut miesten pukeutumisen suosituin kauppa.

Smart Casual -juhlapukeutuminen

Prisman asiakasomistajille teettämästä tutkimuksesta selviää, että parhaillaan miesten suosituin juhlatyyli on smart casual. Prisman pukeutumisen myyntipäällikkö Jonna Halme-Räsäsen mukaan juhlapukeutumisen tuotteiden hankkiminen marketista on muodostunut arkipäiväiseksi ja jopa trendikkääksi valinnaksi.  

- Kaikkien juhlapukeutumisen tuotteiden, esimerkiksi puvuntakkien, liivien, housujen ja pukupaitojen myynti on noussut yli 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja se on myös kolminkertaistunut verrattuna koronaa edeltävään aikaan. Miesten juhlapukeutumisessa pitkään trendinä ollut “smart casual” -juhlapukeutuminen näkyy myös Prismassa edelleen kasvavana ilmiönä, Halme-Räsänen kertoo. 

Smart casual -juhlapukeutumisessa yhdistellään hieman arkisempia, mutta silti siistejä vaatteita keskenään. Irtotakin ja kauluspaidan kanssa puetaan siistit housut, esimerkiksi tummat farkut tai chinot. Pukeutumisen muunneltavuus eri tilaisuuksien mukaan arjesta juhlaan korostuu. Töiden jälkeen muokataan päivän asua lisäämällä irtotakki ja esimerkiksi solmuke.

Tumma puku luottovaatteena

Ei tule yllätyksenä, että klassinen tumma puku nousee myös miesten luottovaatteeksi juhlista puhuttaessa. Tumma puku on perinteinen valinta erilaisiin tilaisuuksiin, ja kuluttajat arvostavat puvun monikäyttöisyyttä ja helppoutta tyylikkyyden säilyttämiseen eri tilanteissa. Myös puvun pitkäikäisyys on tärkeä valintakriteeri, ja kuluttajat mieltävätkin nykyään marketista ostettavat vaatteet laadukkaiksi ja kestäviksi.  

- Juhlapukeutumisen väreistä ykkösenä on edelleen suomalaisille tyypillisenä musta. Valkoinen ja sininen väri tulevat heti perässä, mutta niiden suosio miesten juhlapukeutumisessa on laskenut viime vuoteen verrattuna, Halme-Räsänen sanoo.  

Lisäksi Prisman tekemän kyselytutkimuksen mukaan miehet arvostavat tyylikkäitä kenkiä, solmioita ja rusetteja sekä hyvin istuvia farkkuja ja istuvaa t-paitaa. Erityisesti solmukkeet ovat myös nousseet suosituksi ja niitä onkin myyty marras-joulukuussa yli 60 prosenttia enemmän viime vuoteen verrattuna. 

Kauluspaita kruunaa tyylikkään puvun

Kyselytutkimuksen mukaan 70 prosenttia suomalaismiehistä ostaa uuden kauluspaidan kerran vuodessa, mikä osoittaa miesten kasvavaa kiinnostusta juhlavampien vaatteiden hankkimiseen. Halme-Räsänen näkee, että Prisman vetovoimatekijöinä miesten pukeutumisessa on myymälän saavutettavuus, ostamisen helppous, valikoima ja edullisuus.  

- Prisman miesten juhlamuodin osalta myyntidatasta nähdään selvästi se, että miehet päivittävät nyt erityisesti pukupaitansa sekä solmionsa tai solmukkeensa. Pukupaitoja on viime syksynä myyty yli 20-kertainen määrä verrattuna edelliseen syksyyn, Halme-Räsänen kommentoi.  

Prisman teettämään tutkimukseen vastasi yli 4500 suomalaista, joista 23 prosenttia oli miehiä. Puhetta pukeutumisesta  -tutkimus toteutettiin valtakunnallisesti lokakuussa 2023.

Tutustu Prisman miesten pukujen valikoimaan