Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE alkoi - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
artikkeli-rintaliivien-valintaopas

Rintaliivien koko-opas

Rintaliivien oikean koon löytäminen voi olla haastavaa, mutta muutama avainasia auttaa tekemään oikean valinnan. Keskeisiä asioita hankinnassa ovat oikea koko, rintojen tuki ja liivien materiaali. 

Rintaliivien koon valinta on tärkeää varsinkin mukavuuden ja tuen kannalta. Keräsimme muutaman asian oikean kokoisten rintaliivien löytämiseen koko-oppaan muodossa. Kun hankit rintaliivejä, mittaa rinnanympärys ja kuppikoko huolellisesti. Liian pienet liivit puristavat ja aiheuttavat epämukavuutta, kun taas liian isot eivät tarjoa riittävää tukea.

Mukavuus ennen kaikkea

Valitse rintaliivit, jotka tarjoavat rinnoille oikeanlaisen tuen. Erityisesti isorintaisille naisille tukevat olkaimet ja leveämpi ympärysnauha voivat olla hyödyllisiä. Myös kaarituet voivat antaa lisätukea ja muotoa. 

Rintaliiveille kannattaa valita materiaali, joka tuntuu miellyttävältä ihoa vasten ja sopii käyttötarkoitukseesi. Esimerkiksi urheiluliiveissä tarvitaan hengittäviä ja joustavia materiaaleja, kun taas arkipäivän liiveiltä kaivataan usein pehmeää ja mukavaa kangasta. Kiinnitä myös huomiota liivien muotoiluun ja olkainten leveyteen, sillä se vaikuttaa paljon istuvuuteen ja mukavuuteen.

Kun paneudut valintaan hyvin, löydät varmasti itsellesi sopivat ja mukavat rintaliivit, jotka tukevat oloasi ja saavat sinut näyttämään hyvältä. 

Lue myös: Viisi vinkkiä urheiluliivien valintaan

Näillä vinkeillä löydät oikean koon

1. Rintaliivien ympärys on napakka. Alle mahtuu korkeintaan kaksi sormea, kun liivit on kiinnitetty uloimmista hakasista. 

2. Olkaimet tuntuvat miellyttäviltä. Olkaimista ei jää painaumia ja rintaliivit tukevat, vaikka olkaimet olisivat alhaalla. 

3. Rinnat täyttävät kupit kokonaan. Kuppeihin ei jää tyhjää tilaa, eivätkä rinnat myöskään pullistu reunoilta ulos. 

4. Rintaliivien selkäosa on suorassa. Ympärys pysyy kauttaaltaan vaakasuorassa eikä takaosa nouse selästä ylöspäin. 

5. Jos rintaliivit eivät istu hyvin, kokeile suurempaa tai pienempää kuppikokoa tai ympärysmittaa sekä myös rinnakkaiskokoja (taulukko sivun alalaidassa). 

Rintaliivien kokotaulukko

Rintaliivien oikea koko löytyy mittaamalla ympärysmitta. Mittaaminen onnistuu parhaiten pehmeällä mittanauhalla. Rinnanympäryksen perusteella voit valita oikeat rintaliivien kuppikoot. 

Picture1

Rintaliivien rinnakkaiskoot

Rintaliivien rinnakkaiskoko tarkoittaa kuppikokoa, jossa kupin tilavuus pysyy samana, mutta ympärysmitta vaihtuu toiseksi. Harkitse rinnakkaiskokoa, jos kuppikoko on hyvä mutta ympärysmitassa on löysyyttä tai tiukkuutta. 

Picture2

 Tutustu rintaliivien valikoimaan