Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
suosittelemme-tyosuhdepyorat

Tutustu työsuhdepyöräetuun ja Prisman laajaan polkupyörien valikoimaan!

Tiesitkö, että yli 300 000 suomalaista polkee pyörällä, joka on työsuhdepyörä? Verovapaa pyöräetu on henkilöstöetu, joka tuli mahdolliseksi vuonna 2021. Työsuhdepyörän hankinta toimii niin, että työnantajasi hankkii pyörän käyttöösi leasingsopimuksella ja vähentää pyöräedun arvon bruttopalkastasi. Etu on verovapaa 1 200 € vuodessa saakka.

Prisman työsuhdepyörien myynti jatkuu ja laajenee. Varmista työsuhdepyörien saatavuus oman alueesi Prisma-myymälän henkilökunnalta.

Liiku vaivattomasti arjessa

Pyöräily tarjoaa nopean ja sujuvan tavan liikkua kaupungissa ja taajamaassa, olipa kyseessä työmatka tai arkiasioiden hoitaminen. Sähköpyörä puolestaan lisää polkemisen mukavuutta ja tekee pidemmistäkin matkoista vaivattomia. Ulkona polkeminen ei vain kohota mielialaa, vaan edistää terveyttä ja antaa virtaa työpäivään. Työsuhdepyörä on houkutteleva työmatkaetu, joka edistää terveyttä sekä säästää ympäristöä.

Jos kuntotreeni ennen työpäivää ei houkuttele, sähköpyörä on täydellinen vaihtoehto. Sähköpyörä houkuttelee liikkeelle, vaikka et välttämättä muuten tarttuisi pyörän sarviin.

Unelmiesi pyörä työsuhde-etuna

Yhä useampi harrastaa työmatkapyöräilyä. Verovapaa työsuhdepyöräetu tuo unelmien pyörän jokaisen ulottuville. Työnantajan mahdollistama pyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa luontoisetu, joka tarjoaa mahdollisuuden hankkia pyörän edullisesti. Se tarjoaa mahdollisuuden hankkia tavallisen tai sähköavusteisen polkupyörän (teho max 250 W, 25 km/h). Tutustu Prisman polkupyörien laajaan valikoimaan ja vinkkaa työsuhdepyöräedusta työnantajallesi.

GoByBikeAvautuu uuteen välilehteen

EpassiBikeAvautuu uuteen välilehteen

Näin hankit työsuhdepyörän

  1. Työnantajasi tekee sopimuksen pyöräoperaattorin kanssa. Näitä ovat esimerkiksi GoByBike ja EpassiBIKE.

  2. Valitse itsellesi sopiva pyörä lisävarusteineen liikkeestä, joka on operaattorin sopimuskauppias, esimerkiksi Prismasta.

  3. Pyörä tilataan myymälästä, joka lähettää sopimuspyynnön operaattorille.

  4. Kun operaattori on hyväksynyt hankinnan, voit noutaa pyörän.

Etu kattaa laajan valikoiman pyöriä perinteisistä polkupyöristä sähköavusteisiin menopeleihin. Pyöräedulla on mahdollista hankkia myös tarvikkeita, kuten kypärä, lukko ja valot, jotka tekevät pyöräilystä entistä huolettomampaa ja turvallisempaa.

Näin polkaiset liikkeelle

Työnantaja voi tarjota työsuhdepyöräetua leasing-sopimuksella tai hankkimalla pyörän suoraan työntekijän käyttöön. Kannattaa tutustua esimerkiksi Prisman polkupyörien laajaan valikoimaan ja tarkistaa, tarjoaako työnantaja pyöräetua. Jos työnantaja ei vielä työsuhdepyöräetua tarjoa, kannattaa tästä työntekijöiden hyvinvointia tukevasta edusta vinkata!

Keskeisiä faktoja työsuhdepyöräedusta:

  • Työsuhdepyörän hankinta säästää veroedun kautta 20–30 % pyörän hinnasta. Pyörällä voi ajaa vapaasti.

  • Pyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa luontoisetu 1200 euroon asti vuosittain.

  • Pyörän käytöstä maksetaan osissa kuukausipalkan yhteydessä.

  • Työntekijä voi hankkia haluamansa pyörän suoraan pyöräliikkeestä, ja myyjä välittää tiedot hankittavasta pyörästä palveluntarjoajalle sopimusta varten.

  • Pyöräetu ei vaikuta autolla ajettuihin kilometrikorvauksiin.

  • Työnantajat tarjoavat työsuhdepyörää yleisimmin työnantajan valitseman leasing-palvelutarjoajan kautta. Oman työpaikan työsuhdepyöräedusta ja -käytännöistä kannattaa keskustella työnantajan kanssa.

Työsuhdepyörä ei velvoita polkemaan työmatkoja kesät talvet. Pyöräetu ei myöskään vaikuta autolla ajettuihin kilometrikorvauksiin. Työsuhdepyöräily onkin joustava tapa ottaa liikunta osaksi päivää, ilman huolta säistä tai naama punaisena puuskuttamisesta!

Saako työsuhde-etuun myös polkupyörän varusteita?

Työsuhdepyörän mukaan saa etuun sisältyviä varusteita. Ne on kuitenkin tarkasti eritelty verohallinnon ohjeissa. Varusteet pitää hankkia yhdessä pyörän kanssa, joten jälkeenpäin niitä ei voi etuun lisätä.

Nämä varusteet hyväksytään etuun:

Näitä ei voi liittää etuun:

Lokasuojat

Mittarit

Jalka / seisontatuki

Juomapulloteline

Soittokello

Pumppu

Valot

Laukut ja reput

Nastarenkaat

Lastenistuin / kärry

Polkimet

Juomapullo

Tavarateline tai kori

Kengät ja vaatteet

Kypärä

Työkalut ja tarvikkeet

Lukko

Valitse pyörään hyväksytty lukko

Työsuhdepyörien operaattorit tarjoavat asiakkaille laajan vakuutuksen. Se edellyttää, että pyörään hankitaan turvatasoltaan hyväksytty lukko. Nämä Prisman valikoimissa olevat lukot hyväksytään vakuutukseen.