Siirry suoraan sisältöön

Osta nyt ja nouda ostoksesi myymälästä kahden tunnin sisällä, ilman toimituskuluja!

Lue miten Prisma.fi-myymälänouto toimii
artikkeli-kevatmuoti-2024

Tältä näyttää kesämuoti 2024 – farkkua päästä varpaisiin 

Mitä näkyy katukuvassa tulevana kesänä, miltä näyttää kesämuoti 2024 ja millaisia ovat suosituimmat kesävaatteet? Kevät tuo kauppaan ainakin farkkua monessa muodossa mutta myös mekkoja, pellavaa ja bändipaitoja. Ja muotiväri 2024 on tietysti – punainen! 

Kun viimeinenkin takatalvi on selätetty ja kevään lämpö saa mielen aurinkoiseksi, on aika tutkia kesävaatteiden valikoimaa ja katsoa, mitä tarkoittaa trendikäs pukeutuminen kesällä 2024. Jokaisella on oma vaatetyylinsä ja muotia löytyy kaikille, ovat sitten kyseessä katseita kääntävät kesävaatteet naisille tai miesten rento juhlapukeutuminen.

Kesävaatteet 2024: farkkua, farkkua ja taas farkkua

- Tänä keväänä ja kesänä Suomen tyylikkäimmät pukeutujat luottavat niin sanotusti tuplafarkkuun eli kansainvälisemmin double denimiin, Prisman pukeutumisen myyntipäällikkö Jonna Halme-Räsänen kertoo kesävaatteista. Hän uskoo 90-luvulta tutun trendin näkyvän jo pian katukuvassa.

Tuplafarkku tai double denim viittaa käsitteenä asukokonaisuuteen, jossa käytetään farkkukangasta sekä ylä- että alaosassa. Päällä voi siis olla farkkutakkia ja farkkupaitaa yhdistettynä perinteisiin pitkiin farkkuihin, farkkushortseihin tai farkkuhameeseen. Tuplafarkun osat voivat olla tehty täysin samasta farkkukankaasta tai yhdistelmä voi olla vaihtelevilla sävyillä toteutettu. Vaihtelua ja sovelluksia tyylissä löytyy, sillä farkkuja voi yhdistellä monenlaisiin asusteisiin ja kokonaisuuteen. 

Naisten farkut ja miesten farkut sekä denim-henkiset, laskeutuvat selluloosakuidusta tehdyt materiaalit, esimerkiksi lyocell- tai tencell-tuotteet nousevat nyt erittäin suosituiksi vaatteiksi. Jonna Halme-Räsänen ennustaa, että trendikkäimmät pukevatkin tulevana kesänä denimiä päästä varpaisiin. Farkuissa tulevat suosiossa olemaan edullisemmat denim-jegginsit, mutta tyylitietoisimmat valitsevat tänä vuonna leveät farkut reisitaskulla. Myös erityisesti pitkät farkkuhameet isolla halkiolla ovat nyt hittejä. 

Lue myös: Farkkujen valintaopas

Kesän muotivärit ovat punainen ja Barbie-pinkki

artikkeli-kevatmuoti-2024-1

Kesän trendit näkyvät selvimmin väreissä. Jo keväällä värimaailma muuttuu etenkin naisten muodissa ja pukeutumisessa heleämmäksi ja värikkäämmäksi. Kesän 2024 väreinä tullaan näkemään punaisen eri sävyjä eli selkeätä peruspunaista, tummempaa Burgundia, korallia ja cherry rediä sekä varmasti myös persikkaista oranssia, jonka väri-instituutti Pantone on nimennyt vuoden 2024 muotiväriksi. 

Halme-Räsäsen sanoo, että Barbie-elokuvan mukanaan tuoma pinkki tulee olemaan tärkeässä roolissa tänäkin vuonna. 

- Naisilla suosittuja tulevat olemaan myös heleän oranssi, vaaleansininen, vaalea liila sekä kirkas vihreä yhdistettynä perusväreihin. Miesten muodissa ja pukeutumisessa puolestaan sinisen eri sävyt tulevat olemaan suuressa roolissa. Klassisten perusvärien lisäksi nähdään myös vaaleaa sinistä, oranssia, hieman saveen taittavaa “baked clay” -sävyä sekä keltaista, Halme-Räsänen sanoo. Hän tietää, että raidalliset paidat tulevat olemaan myös kysyttyjä. Niitä löytyykin tänä keväänä Prisman valikoimasta useita. 

Mekko kuuluu aina kesään

artikkeli-kevatmuoti-2024-5

Kesällä mekko ei mene ehkä koskaan muodista, ja nyt se vain kasvattaa suosiotaan. Kevyt ja ilmava mekko on miellyttävä kuumina kesäpäivinä ja antaa iholle tilaa hengittää. Se on myös monikäyttöinen vaate, joka rennosti rannalla, kaupungilla shoppaillessa tai jopa juhlavammissa tilaisuuksissa. 

Prisman Halme-Räsänen kertoo mekon olevan suomalaisen naisen luottovaate kesällä 2024. 

- Tämän vuoden mekkovalikoima on laaja ja pitää sisällään paljon erilaisia malleja. Suosiossa on edelleen A-linjainen, käytössä mukava malli, mistä löytyy myös poikittaissaumoja ja rypytystä, hän sanoo. 

Mekoissa helmojen pituus vaihtelee tänä vuonna laajasti maksista miniin. On sitten päällä mekko tai tunika, kesää kohti mentäessä erilaiset kuosit ottavan vallan ja katukuvassa tullaan näkemään muun muassa eloisia ja etnisiä elementtejä tuovaa bohoa, kukkakuvioita sekä ornamentinomaista paisleya.

Pellavaa paidoissa, mekoissa, housuissa ja hatuissa  

artikkeli-kevatmuoti-2024-2

Kesällä Suomen katukuvassa tulee olemaan yksi yhteinen nimittäjä eli Pellava, joka on materiaalina ihanan käyttömukava ja salliva. Pellavaa käyttävissä malleissa suositaan usein väljyyttä, mikä on lämpiminä kesäpäivinä todella miellyttävä viilentäjä.  

– Prisman valikoimasta löytyy tulevana keväänä pellavaisia mekkoja, housuja, shortseja, hameita, hattuja ja puseroita lukuisissa väreissä eri merkeiltä. Sekä miehet että naiset haluavat nyt pukea ylleen pellavaa, Halme-Räsänen toteaa. 

Pellava on luonnonkuitu, jota saadaan pellavakasvin varresta. Se on vaatteissa kevyt, hengittävä ja erittäin kestävä materiaali. Pellava imee myös kosteutta, mikä tekee siitä miellyttävän ja viileän kesävaatteissa. Pellavaa pidetään myös ympäristöystävällisenä materiaalina, sillä sen viljely vaatii vähemmän vettä ja torjunta-aineita verrattuna moniin muihin tekstiilikuituihin. 

Miesten kesävaatteet – rentoutta ja bändipaitoja  

artikkeli-kevatmuoti-2024-3

Miesten kesävaatteita ja tyylikästä pukeutumista vuonna 2024 voisi summata sanalla rentous. Etenkin housuissa rennot istuvuudet ovat nyt tärkeitä. T-paidoisssa ja pitkähihaisissa paidoissa nähdään puolestaan printtejä. 

- Prisman valikoimasta löytyy nyt hieman totuttua rennompia chinoja sekä cargohousuja ja farkuissakin suorempaa ja rennompaa lahjetta. Mukavaa ja rentoa housutyyliä edustavat myös knitted denim -housut ja -shortsit, joita tuomme myös valikoimaan, Halme-Räsänen kertoo. 

Pikeepaidat ovat tänäkin keväänä osa miesten tyylikästä pukeutumista. Etenkin nuoremmille miehille suunnatuissa tai miksei myös vanhemmille miehille sopivissa tuotteissa on tänä vuonna paljon isoja selkäprinttejä. Trendikkäimmät printit ovat ruoka-aiheisia, esimerkiksi hedelmiä. Myös erilaiset bändipaidat ja festarilookit tulevat olemaan miehillä kesän suosikkiasuja. 

Helppokäyttöisiä kenkiä ja laukkuja – yllättävätkö puukengät?  

artikkeli-kevatmuoti-2024-4

Prisman laukkujen ja jalkineiden myyntipäällikkö Anu Keskinen uskoo, että keväällä 2024 naisten kengissä ballerinojen, biosandaalien ja paljasjalkakenkien suosio jatkuu edelleen. Aiempaa voimakkaammin nousevat myös loaferit ja erilaiset pistokkaat.

- Uusina juttuina Prismoihin on tulossa ”puupohjia” ja farkkua, jota löytyy aina tennareista sandaaleihin ja laukkuihin. Myös rennot canvas-kesäkengät ovat ikihittejä, ja niitä tullaan näkemään myös eri sävyissä.  

Lisäksi tennarit, vapaa-ajan lenkkarit ja erilaiset suihkusandaalit ovat edelleen kesäkauden kestosuosikkeja. Kengissä korostuu yhä enemmän myös monikäyttöisyys ja niiden halutaan taipuvan moniin eri tilanteisiin. Laukkujen osalta kesän hittituotteiksi nousevat boho-tyyliset rennot kesäkassit ja -laukut

Vinkki: Tutustu kevään ja kesän muotiin ja hanki kesävaatteet netistä Prisman kotimaisesta verkkokaupasta. Kun kirjaudut ostoksille S-Etukortilla, saat ostoksista Bonusta jopa viisi prosenttia. Tilaukset saat helposti kotiin, Postin palvelupisteeseen tai pakettiautomaattiin. Kokeile myös nopeaa ja maksutonta Prisma.fi-myymälänoutoa: tilaa netistä ja nouda pian myymälän noutopisteestä.

Lue myös: Kapselivaatekaapin avulla yhdistelet helposti monenlaisia kokonaisuuksia