Siirry suoraan sisältöön
Promo image - Artikkeli - Pihakalusteiden valinta

Pihakalusteiden neljä suosittua materiaalia 

Kun valitset puutarhakalusteita, huomioi tilan koko, käyttötarkoitus ja muut olosuhteet. Onko esimerkiksi paikka aurinkoinen tai onko katosta, joka suojaa kalusteita sateelta? Materiaaleina kalusteille ovat usein puu, polyrottinki, teräs ja muovi. Katso materiaalien oleellisimmat erot. 

 

Puiset kalusteet  

Puu on materiaalina tyylikäs ja ajaton, mutta myös helppo hoitaa, kunhan noudatat kalusteiden hoito-ohjeita. Puu on samalla erittäin kestävä materiaali, eli siinä mielessä myös ekologinen valinta. Puun käsittely antaa suojaa ja tekee puusta pitkäkestoisen ja ekologisen vaihtoehdon. 

Puun käsittelyssä tulee käyttää aina samaa ainetta, jolla se on aiemminkin käsitelty, eli öljytylle pinnalle öljyä, lakatulle lakkaa ja niin edelleen. FSC-sertifiointi osoittaa puutavaran tulevan hyvin hoidetuista metsistä. 

Vinkki: Tilaa koko kalusto kerralla. Neliosaisella Housen Ragnar-sohvasetillä saat ajatonta tyyliä terassille ja parvekkeelle. Setti on valmistettu polyrottingista ja akaasiapuusta. Mukana istuinpehmusteet. 

 

Tutustu ja tilaa 

 

Polyrottinkikalusteet 

 

Suosittu polyrottinki on monella tapaa ihanteellinen ja vaivaton materiaali. Se on muovisekoite, joten se on kestävä ja joustava materiaali. 

UV-käsittelyn ansiosta kalusteita ei tarvitse suojata auringolta, eikä muovi mene sateessa miksikään. Juuri siksi polyrottinki onkin suosituin valinta uusia kesäkalusteita hankittaessa: niissä yhdistyy tyylikkyys ja helppohoitoisuus. Se on myös kevyt materiaali, joten kalusteita on tarvittaessa helppo siirrellä paikasta toiseen. 

 

Pulverimaalattu teräs 

 

Terästä käytetään usein kevyiden kalusteiden valmistamiseen. Näitä kalusteita on helppo siirrellä vuodenajan mukaan ulos tai sisälle. Terästä käytetään yleensä kalusteiden runkoihin ja jalkoihin, ja niitä yhdistetään monesti puuhun tai tekstiileihin. 

Teräs on kestävä materiaali kesäkalusteiden runkona/materiaalina. Se voi kastuessaan ruostua, joten on tärkeää, että kalusteet pysyvät kuivana. Vältä kolhuja kalusteiden käsittelyssä. Kohdat, joista maali on lohjennut, ovat alttiimpia ruostumiselle. 

Vinkki: Housen viisiosainen ruokailuryhmä Cane tuo modernia tyyliä terassille. Pöydän ja tuolien runko on pulverimaalattua terästä ja istuinosat polyrottinkia. Mukana istuinpehmusteet. Kun tilaat setin S-Etukortilla kotiisi, saat jopa 5 % Bonusta. 

 

Tutustu tästä 

Muoviset kalusteet 

 

Muovi on erinomainen materiaalivaihtoehto ulkokäyttöön, koska se on vaivaton, kestävä ja monikäyttöinen materiaali. Materiaali on säänkestävää ja helppohoitoista. Muovikalusteet on tarvittaessa helppo puhdistaa pyyhkimällä liinalla ja miedolla pesuaineella. Muoviset ulkokalusteet ovat edullisia ja monikäyttöisiä. Ne ovat kevyitä siirrellä, joten niiden paikkaa on helppo vaihtaa aina tarpeen tullen. 

Tutustu puutarhakalusteiden valikoimaan