Siirry suoraan sisältöön
artikkeli-kaikkea-koulun-alkuun

 

Koulu alkaa – mitä kaikkea tarvitaan? 

Paluu arkeen koittaa ja on aika pohtia, mitä kaikkea koululainen tarvitsee, kun koulutie taas kutsuu. Monenlaista koulutarviketta pitää mukana olla ja ne pakataan reppuun. Ja kun läksyjä tehdään, kaivataan koululaisen huoneeseen valoa ja musiikkia. 

Koulutielle täytyy tietenkin olla uusi koulureppu. Koululainen kulkee säässä kuin säässä, joten asiallisen repun pinta pitää sadetta eikä vetoketjujenkaan kohdalta pääse vettä sisään. Repussa on hyvä olla lokeroita ja taskuja sekä sisäpuolella tasku esimerkiksi avaimille. Hyvässä koululaisen repussa on tukeva selkäosa, jonka pehmusteet suojaavat selkää.  

Näin valitset lapselle koulurepun 

 

Entäs penaali? Sinne mahtuu sopiva määrä kyniä ja kumeja sekä tietysti pieni teroitin ja viivoitin. Sopisiko kankainen putkipenaali vaikkapa Pikku Myy -kuosilla tai tyylikäs ja kierrätetystä polyesteristä valmistettu Panda-kuvioinen WWF-penaali?  

Monenlaisia kyniä, kumeja ja muita tarvikkeita löydät helposti Prisman verkkokaupasta. Ne löydät tältä sivulta, mistä voit hankkia koululaisen kotiin esimerkiksi karttapallon, saksia, tarratulostimen, kirjoitusalustan, teippiä, vesivärejä ja vaikkapa erilaisia muistilappuja viestien kirjoittamiseen.

 

Prisma on iso koulukirjakauppa  

Prisman verkkokaupassa on tuhansia oppikirjoja, eli kun koulu alkaa tai jakso vaihtuu, ollaan oikeassa paikassa.  

Oppikirjat on jaoteltu 0–6-luokille ja lukion kirjoihin , mutta valikoimaa on runsaasti kaikelle siltä väliltä ja sen jälkeen.  

On kätevää tilata kirjat verkosta. Ostokset voi halutessaan maksaa Walley-laskulla, ja toimitusaika on yleensä noin 2–7 arkipäivää. Kun olet kirjautunut verkkokauppaan S-käyttäjätililläsi, saat tuttuun tapaan Bonusta ostoksistasi jopa viisi prosenttia. 

 

Näin päällystät koulukirjat kontaktimuovilla

1. Avaa kontaktimuovin rulla ja laita kirja sen päälle.  

2. Katso, että muovia jää avoimen kirjan ulkopuolelle pari-kolme senttiä.  

3. Leikkaa ylimääräiset osat pois.  

4. Poista muovissa kiinni oleva paperi puoliksi. 

5. Laita kirja sen osan päälle tasaisesti. 

6. Käännä kirja ja poista kuplat vaikkapa muovisen kortin tai lastan avulla. 

7. Leikkaa saksilla kolmion muotoinen osa pois.  

8. Kiinnitä reunat kannen sisäpuolelle. 

9. Ota toisenkin puolen paperi pois ja kiinnitä kontaktimuovi ensin kirjan selkämykseen ja sitten kanteen. 

10. Poista taas kuplat, leikkaa kulmat ja kiinnitä reunat sisäpuolelle. 

Tilaa tästä kotimaista kontaktimuovia kirjojen päällystämiseen 

 

Tietokoneet, kännykät, kuulokkeet ja soittimet 

Koululaisen tietokoneen hankintaan riittää valikoimaa, ja hinnat alkavat yleensä muutamasta sadasta eurosta. Koneen valintaan vaikuttaa sen käyttö: pienitehoinen ja pienempi kone riittää hyvin normaaliin nettisurffailuun ja tekstinkäsittelyyn. Mutta kun käsitellään kuvia tai editoidaan videoita, on tehoa ja tilaa oltava enemmän. Silloin on myös varauduttava suurempaan hintaan. 

Abiturientille hankitaan YO-yhteensopiva eli Abitti-yhteensopiva kannettava tietokone. Abitti on Ylioppilastutkintolautakunnan koejärjestelmä. Jotta koneella pääsee Abitti-järjestelmään, se käynnistetään USB-muistitikulla olevaan Linux-käyttöjärjestelmään. Käyttöjärjestelmä vaatii tietokoneelta x64-suorittimen ja vähintään 4 Gt keskusmuistia. Ylioppilastutkintolautakunta suosittelee 8 Gt:n keskusmuistia. 

Kännykkää koululainen tarvitsee yhteydenpitoon mutta myös monenlaiseen tiedonhakuun. Aluksi koululaiselle riittää edullinen ja kestävä peruspuhelin, jolla voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Tarjolla on lapsille myös rannepuhelimia eli älykelloja, jotka on kehitetty nimenomaan lapsen tarpeet huomioiden. Niillä lapsi voi helposti pitää yhteyttä vanhempiin, mutta pääsy nettiin on estetty. 

Koululaiselle älypuhelin on myös tärkeä pelilaite ja viihdeväline. Silloin ominaisuuksia ja netin nopeutta tarvitaan enemmän. Mikään pakko ei ole kuitenkaan hankkia kallista puhelinta, sillä todella suositun ja monipuolisen laitteen saa jo parilla sadalla eurolla. 

Tutustu matkapuhelinten valikoimaan

Sekä koulumatkoilla että kotona läksyjä tehdessä soi musiikki ja nautitaan videoista sekä sosiaalisen median postauksista. Langattomia kuulokkeita löytyy aina pienistä nappikuulokkeista tyylikkäisiin vastamelukuulokkeisiin. Ja kun musiikin annetaan soida täysillä, on valinta tietysti jykevä Bluetooth-soitin.  

Hyvää valoa koululaiselle 

Koululaisen huoneen valaistus on vähintään yhtä tärkeää kuin kodin muidenkin huoneiden valaistus. Kun läksyjä tehdään, on hyvällä valolla ja valon sävyllä väliä. Kirkas valkoinen auttaa työskentelyssä keltaista paremmin ja auttaa jaksamaan pitempään. 

Lapsen huone ei ole tietenkään pelkästään läksyjen tekoa varten. Siellä leikitään, harrastetaan, pelataan ja tietysti nukutaan. Lapsille sopivia valaisimia löytyy Prisman verkkokaupasta runsaasti aina työvaloista ja yleisvaloista pieniin yövaloihin.  

Tutustu valaisimien valikoimaan 

Vinkki: Pyörällä on kätevää polkea kouluun. Tutustu Prisman laajaan polkupyörien valikoimaan. Muista myös pyöräilykypärä