Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
artikkeli-uima-asun-hoito

Näin pidät uimapuvun hyvässä kunnossa  

Uimapuku ja uimahousut pysyvät pitkään käyttökunnossa, kun huuhtelet ne heti käytön jälkeen. Lue oppaan vinkit kestävään ja hyvään hoitoon. 

Kun olet ollut uimassa uimahallissa tai rannalla, kannattaa uimapuku tai uimahousut huuhdella heti uinnin jälkeen pesutiloissa tai hotellissa. Silloin niiden materiaali pysyy joustavana, malli napakkana ja värit kirkkaina. 

  Uimapuvun hyvän hoidon viisi sääntöä:

  1. Huuhtele uikkari pian uinnin ja rannalla olon jälkeen. Älä kierrä rajusti vaan painele vedet pois.  

  2. Kun pääset kotiin tai hotellille, pese uimapuvusta hiet, meren suolat ja aurinkovoiteet pois. Käytä tavallista mietoa hienopesuainetta. Lämpötila on yleensä 30 astetta. Huuhtele hyvin ja kuivata varjoisassa paikassa. Suora aurinko haurastuttaa ja haalistaa.

  3. Konepesussa valitse hienopesuohjelma ja 30 asteen lämpö. Jos pesuohjeessa kerrotaan, ettei uikkari kestä konepesua, pese se aina käsin. Yleensä kaarituelliset uimapuvut pestään käsin.

  4. Jos uimapukuun tulee vaikea tarha, voit käyttää tahranpoistoainetta. Myös pyykkipulverista ja vedestä tehty tahna voi tepsiä tahroihin. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ennen tavallista pesua.

  5. Joskus uimapuku unohtuu märkänä treenikassiin ja seurauksena on ikävä tuoksu. Sekoita pesuvatiin vettä ja pari ruokalusikallista etikkaa. Liota jonkin aikaa ja laita kuivumaan. Etikan haju haihtuu itsestään, joten muuta huuhtelua ei tarvita. 

Vastuullisuutta myös uima-asuihin  

Tiesitkö, että uimapuvuissakin käytetään kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi tietyissä Actuellen uimapuvuissa valmistusmateriaalina on sataprosenttisesti kierrätetty polyesteri. Osa asuista on valmistettu kierrätetystä polyamidi-elastaanisekoituksesta.  

S-ryhmä on kehittänyt omien tuotteidensa vastuullisuutta jo pitkään, myös uima-asujen valmistuksessa. Esimerkiksi S-ryhmän omien merkkien tekstiilituotteet valmistetaan vastuullisuusauditoituissa tehtaissa. Tavoitteena on myös, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki omien merkkien ja oman maahantuonnin tuotteissa käytetty puuvilla on vastuullisesti tuotettua eli luomua, kierrätettyä, Reilua kauppaa tai Better Cotton -aloitteen mukaisesti hankittua.

Vinkki: Uimapuvun valintaan vaikuttaa käyttötilanne. Jos liikut rannalla, löydät sinne muodikkaita malleja ja trendikkäitä värejä. Uimahallissa kuntoiluun sopii uimapuku, jossa on sporttisia ominaisuuksia ja istuvuutta. Kloorisuojattu uikkari kestää hyvin uima-altaan kemikaaleja. 

Tutustu uima-asujen valikoimaan

Naisten uima-asut

Miesten uima-asut

Lasten uima-asut