Siirry suoraan sisältöön
Promo image - Artikkeli - Muista aurinkovoide

(Kuvan tuote: Piz Buin Moisturising Sun Lotion SPF30 aurinkosuojavoide 200ml)

Älä polta ihoa – muista aurinkovoide 

Kesäinen aurinko lämmittää ihanasti ja saa mielen energiseksi. Lämpimällä auringolla on myös puolensa, jonka takia on tarpeellista suojautua. Muista siis pitää mukana aurinkovoidetta, joka varjelee ihoasi UV-säteilyltä. 

Ihon palaminen on aina haitallista. Auringon polttama iho vanhenee mutta myös ihosyövän riski suurenee, kun esimerkiksi nuorella iällä iho pääsee palamaan usein. Siksi suojautuminen liialta auringolta on viisasta ja fiksua. 

 

Seitsemän vinkkiä ihon suojaamiseen 

1. Vaatteet ovat paras suoja. Esimerkiksi ohut puuvillavaate suojaa ihoa 90-prosenttisesti UV-säteilyltä. Parhaan suojan antavat tummat ja värilliset vaatteet, jotka ovat myös löysiä. Päässä kannattaa pitää hattua, joka estää auringon säteiden pääsyn kasvoille ja korviin. Lapsille on myös saatavilla vaatteita, joissa on erityinen UV-suoja. 

2. Silmät voivat vahingoittua auringonsäteistä. Käytä asiallisia UV-säteilyä suodattavia aurinkolaseja, jotka estävät säteiden liian pääsyn silmiin. 

3. Lisää iholle aurinkosuojaa aina kun voit. Suosi aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on korkea. Mikään aurinkovoide ei täysin estä UV-säteilyn pääsyä iholle, mutta se voi vähentää ihon palamisen riskiä. 

4. Kun lähdet ulos aurinkoon, lisää aina aurinkovoidetta iholle. Suojaa on hyvä lisätä uudestaan ja uudestaan, sillä se haihtuu pois ja häviää esimerkiksi hikoillessa ja uidessa.  

5. Jos käytät lääkkeitä, selvitä niiden vaikutus auringonvaloon. Voit kysyä neuvoja apteekista. 

6. Kun olet ulkona aurinkoisena päivänä ja varsinkin helteellä, muista juoda paljon nestettä. Kuumana päivänä nesteen tarve yleensä tuplaantuu. Tarkkaile myös suolan tarvetta. 

7. Keskipäivällä auringon valo on voimakkainta. Silloin kannattaa pysyä varjossa.  

 

Vinkki: Käytä aurinkovoidetta runsaasti. Levitä tuote noin 20 minuuttia ennen auringolle altistumista. Jos hikoilet tai käyt uimassa, muista lisätä uusi kerros aurinkovoidetta. 

 

Entä jos haluan ruskettua? 

Usein ajatellaan, että kun aurinkovoiteessa on korkea suojakerroin, sen takia ei enää voi ruskettua. Esimerkiksi Nivea kertoo, että myös korkean suojakertoimen kanssa voi iho kuitenkin ruskettua. Se tapahtuu hieman hitaammin mutta turvallisemmin.   

Korkean suojakertoimen aurinkovoiteet suojaavat ihoa aina auringonpolttamilta ja UV-säteilyn aiheuttamalta ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta. 

Tutustu aurinkosuojien valikoimaan