Hovi, Kotitekoiset yrttiliköörit ja snapsit
29,60 €
Nouto myymälästä
Ei saatavilla
Toimitus
Saatavilla
Tuotekuvaus
Tuotekuvaus
Vanha tapa tarjota pieni pikarillinen vahvaa juomaa löytyy monista kulttuureista. Suomalaiset törmäävät siihen lomalla etelän maissa. Ravintola tarjoaa ilmaisen ruokaryypyn pikkulasista ruokaa odotellessa. Usein lasissa on paikallista erikoisuutta, vanhalla reseptillä tehtyä yrttilikööriä, jonka tiedetään valmistavan vatsaa herkulliselle aterialle ja parantavan ruuansulatusta. Yrtit ovat suomessakin tehneet paluun pienpanimoiden ja tislaamoiden juomien mausteiksi. Kotikonsteinkin voi tehdä upeita yrttijuomia monista oman puutarhan ja luonnon tuotteista. Miltä maistuu mustaherukkalikööri, luumu- tai pihlajanmarjasnapsi, kesäkukkalikööri ja maarianheinäsnapsi? Keväälle voikukkaa ja hiirenkorvia. Mitä tulee ykänrohtoon ja ruuansulatussnapsiin? Kylmälle ajalle omatekoista yrttiglögiä ja kuusenkerkkäjuomaa. Ympäri vuoden eri hedelmien tai niiden siementen käyttö juomien mausteena. Kipujen hoitoon raunioyrttiä ja ruttojuurta. Millaista on kanttarellilikööri? Viikinkien lämmin ruohosipulimustikkaolut voisilmällä! Ja vanha perinteinen Hildegard Bingeniläisen sydänviini. Kirjasta löytyy paljon eri reseptejä ympäri vuoden valmistettavaksi, ja omalla liköörillä maustetun marjakakunkin ohje. Meillä oli jo vanhastaan tapana pitää vierasvarana kahvin lisäksi vähän vahvempaa juomaa, tai ottaa pieni sormustimellinen likööriä yömyssyksi. Ulkoisesti hoidetaan reumaa ja kipuja monilla tipoilla ja uutteilla. Myös sanonta "Jos ei viina, terva ja sauna auta.." kertoo viinan ja siihen uutettujen yrttien keskeisestä käytöstä lukuisien vaivojen parantamisessa kotikonstein. Apu löytyi läheltä ja nopeasti. Yrttikouluttaja ja -kirjailija diplomifytoterapeutti Satu Hovin kirjan ohjeiden avulla valmistat kauniita ja maistuvia juomia luonnonkasveista, marjoista, sekä puutarhan ja kaupan antimista ympäri vuoden. Saat tietoa käytettyjen kasvien rohtovaikutuksista ja voit näin lisätä kodin rohtokaapin valikoimaa. Itse tehdyt yrttijuomat antavat iloa juhlahetkiin, ja niitä on mukava tarjota kesäisen mehun, jäähile- tai hellejuoman mausteena. Talvella ne lämmittävät ja tuovat muistoja kesästä. Kirjassa on myös alkoholiton vaihtoehto makuetikan tekoa varten. Sitä puolestaan voi nauttia suoraankin tai käyttää salaatinkastikkeissa ja ruokien mausteina. Itse etikankin voi opetella tekemään itse. Myös nykyään yleistyvä reumasärkyjen parannuskonsti ulkoisesti käytettävällä, tutusta sienestä tehdyllä uutteella on laitettu mukaan. Tai valmista itse vanhan kansanparannusneuvon kertomaa muurahaisuutetta. Yrttikirjailija Satu Hovi on valmistanut yrttisnapseja eri tarkoituksiin jo vuosikymmeniä. Hänen resepteillään rohkaistut kokeilemaan uutta ja löytämään omat mielimaut ja tuoksut. Omiin yrttiuutteisiin voi tehdä koristeelliset etiketit, ja hankkia juhlajuomalle sopivat nätit pikkuiset lasit. Kirjan tavoitteena on innostaa lukijoita valmistamaan hyvin säilyviä ja maukkaita juomia ja rohtoja yrteistä ja vodkasta. Teos sisältää kirjoittajan parhaat makulöydöt vuosien varrelta. Satu Hovi pitää aiheesta myös luentoja ja kursseja.
Ominaisuudet
Ominaisuudet
- Tuotekoodi
- 9789526568003
- Paino (kg)
- 0
- Pakkauskoko
- 1 kpl
- Valmistusmaa
- Suomi
Oletko tyytyväinen tuotetietoihin?
Ovatko tuotetiedot riittävät? Jos tuotetiedoissa on puutteita tai niitä voisi muuten parantaa, anna palautetta.