Siirry suoraan sisältöön
Prisma.fi etusivu
Ohita tuotekuva
Gaudeamus

Kylli, Suomen ruokahistoria - Suolalihasta sushiin

arvosana4,6/5

(8)arviota

32,65 €

  • Nouto myymälästä

    Ei saatavilla

  • Toimitus

    Saatavilla

    Alk. 4,95 €

Tuotekuvaus

Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomeranssitankoja ja paahdettuja manteleita. Uskoisitko, että kattaus on vuoden 1788 Oulusta? Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui? Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa - se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.

Ominaisuudet

Tuotekoodi
9789523451353
Korkeus (cm)
24.2
Leveys (cm)
18.1
Syvyys (cm)
4.1
Paino (kg)
1.212
Pakkauskoko
1 kpl
Valmistusmaa
Suomi

Arviot

arvosana4,6/5

  • Nimetön

    arvosana4/5

    Perehtyy ruokatapojen ym muuttumiseen. Kiinnostava, helppolukuinen

    3 vuotta sitten
  • Nimetön

    arvosana5/5

    Erinomainen lahja! Ostin tyttärentyttärelle lahjaksi, en ole vielä lukenut, mutta mielenkiintoinen aihe.

    3 vuotta sitten

Oletko tyytyväinen tuotetietoihin?

Ovatko tuotetiedot riittävät? Jos tuotetiedoissa on puutteita tai niitä voisi muuten parantaa, anna palautetta.

Anna palautetta, Avautuu uuteen välilehteen