Siirry suoraan sisältöön

Osta nyt ja nouda ostoksesi myymälästä kahden tunnin sisällä, ilman toimituskuluja!

Lue miten Prisma.fi-myymälänouto toimii
artikkeli-vappu

Ideoita vappuun – piknik puistossa vai kekkerit kotona?

Vappu on kevään iloinen karnevaalijuhla, jolloin viimeistään kaivetaan kevätvaatteet esiin ja juhlitaan yhdessä ulkona, vaikka sää vähän koettelisikin. Perinteisesti vappu on kevään huipennus sekä työläisten ja opiskelijoiden juhla, mutta itse asiassa se on kaikkien yhteinen hyvän mielen tapahtuma.

Tänä vuonna vappuaatto sijoittuu keskelle viikkoa. Juhlan vietto alkaa tiistaina vappuaattona, ja vappupäivää vietetään keskiviikkona eli toukokuun ensimmäisenä päivänä. Varsinkin vappupäivän ohjelmaan kuuluu monilla ison porukan piknik puistossa ja kaupungilla. Pöytävaraukset ravintoloiden vappubrunssille kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, sillä paikat täyttyvät nopeasti.

Vappupäivä on myös virallinen liputuspäivä.

Hauskaa vappua!

Vappuna juhlapaikka tai koti koristellaan serpentiineillä ja ilmapalloilla. Löydät varusteet koristeluun, jojot ja hauskat hatut sekä kaiken vapun askarteluun Prismasta.

Vietät vappua sitten aikuisten kanssa tai yhdessä lasten kanssa, on puisto-piknikille hauska varata pihapelejä, esimerkiksi mölkky, kroketti tai petanque. Mukaan tarvitset myös hyvät viltit, kertakäyttöastioita tai värikkäitä muoviastioita, iloiset servietit sekä tietysti vappuherkut tiiviisiin rasioihin pakattuna.

Vappuna voi myös lähteä koko perheen voimin vaikkapa linturetkelle vaikkapa polkupyörällä. Keväällä takaisin Suomeen muuttavien lintujen tarkkailu on hauskaa puuhaa, varsinkin kun on hyvät varusteet ja kunnon eväät. Varaa siis mukaan hyvä kiikari, lintukirja ja lämmintä juomaa termospulloon.

Prismasta löydät kaiken onnistuneeseen juhlaan