Siirry suoraan sisältöön
artikkeli-tuulettimet

Tuuletin ja ilmastointilaite tuovat helpotusta helteeseen 

Kesän kuumina päivinä tuuletin tuo helpotusta kotiin, mökille ja työpaikalle. Vaikka se ei varsinaisesti kylmennä ilmaa, vaan ainoastaan laittaa sen liikkeelle, tuo virtaus viileämmän tunnun iholle. Tuuletinmalleja on monenlaisia: pöydällä, lattialla ja katossa pidettäviä sekä teholtaan erilaisia. Saatavilla on myös hyvä valikoima ilmastointilaitteita. 

Kun kesän helteet tulevat, käy tuuletinkauppa kuumana ja aina ei kaikille laitteita riitä tuomaan helpotusta. Siksi vanha viisaus toimii tässäkin: varaudu ajoissa ja hanki tuuletin jo nyt. Vertailimme eri mallien eroja. 

 

Propellituuletin  

Joko pöydällä tai lattialla pidettävän propellituulettimen teho riippuu propellin halkaisijan koosta. Suuri koko pyörittää aina isomman määrän ilmaa. Yleensä tuuletin tarvitsee reilusti tilaa, koska se kääntyilee puolelta toiselle ollessaan käynnissä.  

Tutustu pöytätuulettimiin

Tornituuletin

Myös tornituulettimia saa sekä pöydällä pidettävinä että lattiamalleina. Ne eivät kapeutensa vuoksi tarvitse niin paljon tilaa. Vaikka tuuletin ei liiku, se levittää silti ilmaa tehokkaasti eri puolille huonetta. 

Tutustu tornituulettimiin

Lavaton malli

Tässä mallissa ei tuulettimessa ole potkurin lapoja, vaan ilma virtaa kehyksien kautta. Muotoilultaan tyylikäs tuuletin on helppo puhdistaa ja se sopii myös ahtaisiin paikkoihin. 

Osta lattiatuuletin tästä

 

Laadukas tuuletin matkii luonnollista tuulta  

Tuulettimien käyntinopeutta voi yleensä säätää pienestä tuulenvireestä voimakkaaksi. Niin sanottu oskillointitoiminto kääntää ilmavirtauksen eri suuntiin, joissakin myös ylös ja alas. Vaihtelua virtaukseen tuo myös laadukkaiden mallien kahdeksikon muotoinen liike. Modernit mallit saavat virtauksen tuntumaan luonnolliselta tuulelta, sillä ne vaihtelevat puhalluksen voimakkuutta. 

Nykyaikaiset tuulettimet ovat hiljaisia, vaikka niiden tuulenvire ulottuu jopa kymmenen metrin päähän. Niitä on myös saatavilla kaukosäätimellä varustettuina.  

Tutustu tuulettimien valikoimaan

Ilmastointilaite viilentää tehokkaasti 

Kun tuuletin vain liikuttaa huoneilmaa, ilmastointilaite kylmentää sitä. Ilmastointilaitteita voi yleensä ohjata kaukosäätimellä tai wifi-yhteydellä, ja niissä on monenlaisia toimintoja. Ne voivat viilentää, poistaa kosteutta ja haluttaessa vain puhaltaa huoneilmaa kylmentämättä sitä.  

Näin saat kodin viileäksi helteellä   

  1. Jos aurinko paistaa suoraan sisään, laita verhot eteen tai sulje sälekaihtimet.

  2. Jos saat kotiin läpivedon, se kannattaa tehdä varsinkin viileinä tunteina. Kun ei ole kovin kuumaa, kannattaa tuulettaa varjon puolelta.

  3. Sauna, uuni ja kodinkoneet tuovat huonetilaan lämpöä. Sulje turhat laitteet ja mieti, kannattaako saunaa lämmittää illalla.

  4. Tuuletin saa huoneilman liikkeeseen, vaikka se ei varsinaisesti kylmennä sitä. Jos ulkoilma viileämpää kuin sisäilma, ohjaa lämmintä ilmaa tuulettimen avulla ikkunasta ulos.Älä jätä tuuletinta yksin päälle, sillä se vie vain turhaan sähköä.  

  Tutustu ilmastointilaitteiden valikoimaan