Siirry suoraan sisältöön

Osta nyt ja nouda ostoksesi myymälästä kahden tunnin sisällä, ilman toimituskuluja!

Lue miten Prisma.fi-myymälänouto toimii
artikkeli-liukulumikengat

Liukulumikengät ovat lumisen seikkailun täydellinen yhdistelmä

Liukulumikengät, joita kutsutaan myös skinbased-suksiksi, ovat juuri nyt suosittu ja innovatiivinen liikkumisväline. Ne yhdistävät hiihdon ja lumikenkäilyn parhaat puolet. Lyhyt ja leveä muoto tarjoaa hyvän pidon erilaisissa maastoissa tehden suksista ihanteellisen välineen monipuoliseen talviseikkailuun. Liukulumikenkiä voikin kutsua eräänlaiseksi välimuodoksi tavallisten suksien ja lumikenkien välillä. Kannattaa kokeilla!

Sukset ovat usein kapeat ja siksi hankalat latujen ulkopuolella. Lumikengät taas pitävät hangessa, mutta liikkuminen ei ole kovin vauhdikasta. Liukulumikengät ratkaisevat perinteisten suksien ja lumikenkien varjopuolet tarjoten sinulle ainutlaatuisen liikkumiskokemuksen. Liukulumikengät ovat oikeastaan leveät karvapohjasukset ja voivat korvata käytössä leveät maastosukset.

Liukulumikengät ovat lyhyitä ja leveitä suksia, joissa pohjan pitoa on tehostettu käyttämällä moderneja pitokarvapohjia tai perinteisiä suomupohjia. Näiden ominaisuuksien ansiosta liukulumikengät soveltuvat erinomaisesti monipuoliseen maastossa liikkumiseen. Suksiin lisätty pito ja niiden kompakti koko tekevät liukulumikengistä erinomaisen valinnan lumisilla poluilla ja vaihtelevassa maastossa seikkailuun.

Miksi valita liukulumikengät?

  • Maaston monipuolisuus: Liukulumikengät soveltuvat erinomaisesti tiheään metsään ja ylämäkivoittoiseen maastoon, jossa lumikengät voivat olla hitaita ja pitkät sukset hankalia.

  • Ketterä koko: Liukulumikengät ovat lyhyitä ja leveitä, mikä tekee niistä helposti hallittavia. Ne soveltuvat hyvin myös ahtaisiin tiloihin ja ovat helppoja kuljettaa.

  • Käyttö on monipuolista: Liukulumikenkiä voi käyttää vaelluksilla, metsästyksessä, retkeilyssä ja vapaa-ajan liikunnassa sekä myös työkseen metsässä liikuttaessa.

Skinbased-hiihto vapauttaa kulkemaan hangessa

Liukulumikenkäilyn yhteydessä puhutaan skinbased-hiihdosta. Yksinkertaisimmillaan se on rauhallista ja mukavaa maastohiihtoa, jossa suksitaan lumella latujen ulkopuolella.

Liukulumikenkäily on oikeastaan Skinbased-hiihdon rento versio, joka tarjoaa helpon tavan kokea karvapohjasuksien erinomaisuus. Lumikenkäilyn ja hiihdon yhdistelmänä se antaa sinulle mahdollisuuden kulkea laajemmalla alueella kuin lumikenkien avulla sekä nautinnon suksien liukumisesta hangella.

Liukulumikenkäilyssä hyödynnetään perinteisen murtomaahiihdon tekniikoita, varsinkin perinteistä vuorohiihtoa. Verrattuna perinteiseen hiihtoon vuorohiihto on liukulumikenkien kanssa kuitenkin rauhallisempaa, ja suksen liuku jää luonnonlumessa lyhyemmäksi kuin perinteisen hiihdon laduilla.

Miten valitsen liukulumikengät?

Liukulumikenkien valintaan vaikuttavat pääasiassa käyttötarkoitus ja käyttäjän koko. Valittavana on eri pituisia malleja, ja valinta riippuu siitä, haluaako korostaa parempaa pitoa vai liukumista. Liukulumikengät sopivat kaikille, ja niiden käyttö ei vaadi erityistaitoja. Siteet ovat yleismallisia ja sopivat monenlaisille jalkineille.

Valmistaja OAC:n mukaan aikuisten Skinbased-suksissa ja -liukulumikengissä ei lähtökohtaisesti ole hiihtäjän kokoon liittyviä rajoituksia. Merkittävämmät tekijät suksen valinnassa liittyvät lumiolosuhteisiin ja maaston tyyppiin. Siksi valmistaja suosittelee valitsemaan Skinbased-suksen, joka sopii parhaiten niihin olosuhteisiin ja sellaiseen maastoon, missä useimmin liikutaan.

Ohjeen mukaan liukulumikenkäilyyn sopivat parhaiten mallit WAP ja KAR sekä 5–10-vuotiaille lapsille POH-malli.

Vinkki: Käytä liukulumikenkien kanssa taipuvapohjaisia vaelluskenkiä, talvisaappaita tai talvilenkkareita. OAC:n ohjeen mukaan kengän pohjan tulee taipua päkiältä. Nilkassa on varsinkin hankalammassa maastossa hyvä olla tukea.

Kuinka käytän liukulumikenkiä?

Liukulumikenkien käyttö on helppoa. Ne sopivat vaelluksille, metsästykseen, retkeilyyn ja vapaa-ajan liikuntaan. Kävelytyylistä hiihtotyyliseen etenemiseen siirtyminen on vaivatonta. Sauvat antavat liikkuessa hyvää tukea ja vauhtia. Liukulumikenkien monipuolisuus tekee niistä oivan valinnan lumisiin seikkailuihin.

Liukulumikengät ja tunturisukset avaavat uusia mahdollisuuksia lumiseen seikkailuun. Yhdistäen suksien ja lumikenkien parhaat puolet nämä ketterät liikkumisvälineet tarjoavat nautinnollisen kokemuksen lumisessa maastossa. Liukulumikengät ovat ihanteellinen valinta kaikille, jotka arvostavat vauhdikasta ja monipuolista talviliikuntaa.

Prisman verkkokaupan valikoimasta löydät laadukkaita liukuluimikenkiä, jotka on tehty kestämään lumisia seikkailuja. Meiltä saat myös perinteiset lumikengät sekä erilaiset sukset ja suksipaketit.

Tutustu Prisman liukulumikenkien valikoimaan