Siirry suoraan sisältöön
artikkeli-ihonhoito

Huolehdi koko vartalon ihosta

Sekä naiset että miehet hoitavat yleensä ahkerasti kasvojensa ihoa, mutta muun vartalon iho unohtuu helposti. Tutustu vartalon ihon hoidon vinkkeihin ja katso myös ohjeet miehen kasvojen ihon hoitoon. 

Ihoa on hyvä hoitaa kaikkina vuodenaikoina ja päivittäin. Kannattaa pitää huolta varsinkin kosteudesta, mutta myös kuorinta ja kuivaharjaus auttavat ihon kunnon säilymisessä. Varsinkin talvella vaatekerroksen alla iho pääsee kuivumaan. Seurauksena on ihon veltostumista ja hilseilyä. 

Vartalon iho tuntuu ja näyttää terveeltä, kun kosteutat sitä tarpeeksi paljon. Käytä kuorintavoidetta viikoittain ja harjaa iho kuivana joka päivä. Silloin veri kiertää, ja iho on sekä sileä että pehmeä. 

Kun olet tehnyt kuorinnan ja käynyt suihkussa, on vartalovoiteen vuoro. Voiteen laatu riippuu ihotyypistä mutta myös vuodenajasta: kesällä kevyempää ja talvella paksumpaa. 

Syksyllä iho voi näyttää himmeältä ja auringon aiheuttamana myös rypyt saattavat tulla paremmin esiin. Siksi silloin on tärkeää käyttää täyteläistä vartalovoidetta, joka auttaa myös rusketuksen säilymisessä. 

Kuivaharjaus vaikka päivittäin

Kuivaharjauksella hoidat vartalon ihoa helposti ja tehokkaasti. Se tuo valtavan määrän hyötyjä mukanaan.  

 • Kuolleet ihosolut poistuvat. 

 • Iho pehmenee ja tulee kimmoisaksi. 

 • Ihon väri paranee. 

 • Verenkierto paranee ja iho saa paremmin happea ja ravintoa. 

 • Kuona-aineet poistuvat paremmin. 

 • Harjaus stimuloi hermostoa ja antaa sille energiaa. 

 • Hormonitoiminta tehostuu. 

 • Iho karaistuu ja virkistyy. 

 • Kehon puolustusmekanismi elpyy vilustumissairauksia vastaan. 

 • Iho vanhenee hitaammin. 

 • Rasvakertymät tasoittuvat. 

 

Näin kuivaharjaus tehdään  

Iho harjataan hierontakintaalla eli riffikintaalla tai harjalla, joka sopii ihon harjaukseen. Käytä ainakin aluksi pehmeää harjaa, kunnes iho on tottunut harjaukseen. 

Varaa kuivaharjaukseen aikaa viidestä kymmeneen minuuttia. Aloita alhaalta jalkapohjista ja harjaa pyörivillä liikkeillä. Varsinkin selluliittikohtiin kannattaa panostaa aikaa. 

Harjauksen jälkeen ihon kuolleet solut pestään pois suihkussa. Lopuksi iholle levitetään vartalovoide. 

 

 

Mies – näin hoidat kasvojesi ihoa  

Miehen kasvojen iho saa toisten mielestä olla karhea ja rosoinen, mutta todellisuudessa ihoa kannattaa hoitaa hyvin. Silloin se säilyy hyvänä ja terveenä – ja näyttää oikeasti miellyttävältä. Eri ikäisten miesten iholle on omat hoitotarpeensa. 

Paitsi iän perusteella, vaihtelevat iho ja sen hoitotarpeet yksilöllisesti. Yhden helposti epäpuhdas iho ja toisen herkkä iho tarvitsevat täsmällisiä tuotteita hoitoon.  

Nuoren miehen iho  

Kasvojen puhdistaminen aamulla ja illalla on teini-ikäisen miehen iholle riittävä. Se tehdään puhdistusgeelillä tai -vaahdolla. Lopuksi iholle annetaan kosteuttavaa geeliä tai voidetta. 

Finnejä ja muita epäpuhtauksia iholle tulee melkein aina. Kun niitä ilmenee, otetaan avuksi rasvaisen ihon tuotteet. Voit myös kokeilla kasvovettä, joka supistaa ihon huokosia sekä täsmätuotteita suoraan näpyille. 

Yli 25-vuotiaan miehen iho  

Kasvoilla alkaa olla jo pieniä merkkejä ihon ikääntymisestä. Rasitusta iholle antaa myös säännöllinen parranajo. Aikuisen miehen ihoa onkin hyvä kuoria kerran viikossa. 

Näin ihon kuorinta tehdään:   

 1. Puhdista kasvot ensin puhdistusaineella tai -vaahdolla. 

 2. Levitä ja hiero kuorintavoidetta kasvoille minuutin verran. Ei kuitenkaan silmien ympärille. 

 3. Huuhtele kasvot hyvin vedellä. 

 4. Aja parta kuorinnan jälkeen. 

 5. Käytä lopuksi ihoa rauhoittavaa after shave -balsamia.

Tässä iässä ihoa ravitaan kosteusvoiteella, joka vähentää sen ikääntymistä. Myös silmänympärysvoidetta voi jo alkaa käyttämään. 

Yli 40-vuotiaan miehen iho  

Kun mies on 40-vuotias, alkaa kasvoilla olla jo pieniä ryppyjä. Iho ei myöskään ole enää niin kimmoinen. Siksi kannattaa ryhtyä käyttämään voidetta, joka kiinteyttää ja saa ihon sileäksi. 

Ihon kiinteyttämistä varten on seerumia, jota voi käyttää yhtäjaksoisesti purkin loppuun. Sen jälkeen kuuri toistetaan noin parin kuukauden päästä. Levitä aine puhtaalle iholle illalla ja lisää sen jälkeen kosteusvoidetta. 

Tässä iässä on hyvä käyttää jo päivittäin silmänympärysvoidetta. Kerran viikossa iho kuoritaan ennen parran ajamista.

 

Yli 50-vuotiaan miehen iho  

Nyt kasvojen ihossa alkaa näkyä jo veltostumisen merkkejä ja rypytkin syvenevät. Ihoa on tärkeää hoitaa huolella: se puhdistetaan hyvin ja kuoritaan kerran viikossa ennen parran ajamista. 

Käytä silmänympärysvoidetta päivittäin ja kiinteyttävää seerumia niin, että pidät kuurin jälkeen kahden kuukauden välin. Kasvovoiteeksi voi valita elvyttävän tuotteen, minkä lisäksi voit kokeilla virkistävää naamiota viikoittain. 

Ennen naamion levittämistä kasvot puhdistetaan ja kuoritaan. Naamiota pidetään kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen kasvot huuhdellaan. Lopuksi käytetään seerumia ja kasvovoidetta. 

Miehen ihon muistilista

 • Huolehdi kasvojen ihon kosteuttamisesta. 

 • Jos ihosta erittyy paljon talia, käytä geelimäisiä tuotteita rasvaisten sijaan. 

 • Kun olet ajanut parran, käytä rahoittavaa kasvovettä tai after shave -balsamia. 

 • Suojaa kasvot ja myös pään kaljut osat auringolta.