Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE alkoi - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
artikkeli-haiden-jarjestaminen

Hääkutsut ja koristelu – lue vinkit häiden järjestelyyn

Häät ovat yksi elämän suurimmista ja ikimuistoisimmista juhlista, ja niiden suunnittelu voi olla yhtä jännittävää kuin itse juhla ja hääohjelma. Unelmiesi hääjuhlan itse tehdyt yksityiskohdat, esimerkiksi hääkutsut ja koristelut, tuovat henkilökohtaista kädenjälkeä juhlaan ja luovat lämpimän tunnelman. Keräsimme ideoita ja vinkkejä, joilla voit tehdä hääjuhlastasi kauniin ja unohtumattoman. 

Hääkutsut ovat ensimmäinen askel hääjuhlan tunnelman luomisessa. Itse tehdyt hääkutsut ovat persoonallinen ja edullinen tapa tehdä vaikutus vieraisiin. Voit käyttää erilaisia materiaaleja, kuten kaunista kartonkia, nauhoja, ja tarroja. Samalla tavalla voit myös askarrella häiden kiitoskortit.

Mitä hääkutsuun kirjoitetaan?

Mainitse kutsukortissa tärkeät tiedot eli hääpäivä, kellonaika, paikka, pukukoodi ja kutsujat sekä yhteystiedot ilmoittautumista ja ruoka-aineallergioista kertomista varten. Kutsussa tai sen yhteyteen liitettävässä hääinfossa voi myös kertoa mahdollisista lahjatoiveista sekä muista juhliin liittyvistä ohjeista, esimerkiksi ajo-ohjeista tai majoitusmahdollisuuksista. Hääkutsut lähetetään hyvissä, vähintään 2–4 kuukautta ennen häitä. 

Hääkutsun esimerkkiteksti:

Kutsu

Meillä on ilo kutsua sinut juhlimaan kanssamme hääpäiväämme 

lauantaina 7. syyskuuta 2024 klo 15 

Juhla pidetään Villa Huvilassa, Huvilantie 7, Loviisa 

Susanna & Robin

Ilmoitathan tulostasi ja mahdollisista erikoisruokavalioista 15. heinäkuuta mennessä: susannarobin@haat.com, 040 123 456 789

Kauniit ja helpot kutsukortit

Hääkoristeet ja -somisteet kruunaavat juhlan

Häiden koristelu on keskeinen osa juhlan tunnelmaa. Hääkoristeet voivat olla yksinkertaisia tai ylellisiä oman maun ja tyylin mukaan. Voit sovittaa ne istumaan juhlan teemaan ja vuodenaikaan. Esimerkiksi kesähäissä voi käyttää luonnonmateriaaleja ja kirkkaita värejä, kun taas talvihäissä korostuvat kynttilät, lyhdyt ja lämpimät sävyt. Hallaharso toimii monipuolisena koristeena. Sitä voi käyttää pöytäliinojen, kattauksien tai vaikkapa hääkaaren koristelussa. 

Vinkki: DIY-hääkoristeet ovat paitsi edullisia myös uniikkeja ja persoonallisia. Niitä on hauska tehdä yhdessä, joten kutsu ystävät koolle askarteluiltaan ja tehkää yhdessä esimerkiksi nimilaput, pöytäkartat ja muut koristeet.

Koristeluideoita eri vuodenaikoina:

Keväthäät: Käytä vaaleita pastellisävyjä, kukkia ja vihreitä oksia.

Kesähäät: Luonnonkukat, valkoiset pöytäliinat ja värikkäät koristeet luovat raikkaan tunnelman. 

Syyshäät: Käytä syksyn lehtiä, kurpitsoja ja lämpimiä oranssin ja punaisen sävyjä. 

Talvihäät: Kynttilät, valkoiset koristeet ja hopean sävyt tuovat talvista romantiikkaa. 

Valokuvat ja vieraskirjat – muistoja ja osa ohjelmaa

Muista hankkia vieraskirja häihin, sillä sen selailu tuo mukavia muistoja myöhemmin mieleen. Photo booth ja Polaroid-vieraskirja ovat hauskoja ja suosittuja tapoja kerätä muistoja häistä. Luo oma photo booth -nurkkaus eli paikka, jossa häävieraat voivat ottaa kuvia erilaisilla taustoilla ja rekvisiitoilla, kuten hatuilla, laseilla ja kylteillä. Pikakameralla vieraat voivat ottaa kuvia ja liittää ne suoraan vieraskirjaan, johon he voivat kirjoittaa henkilökohtaisia viestejä hääparille. 

Häiden tunnelmallinen valaistus

Koristevalot ovat tehokas tapa luoda tunnelmaa häätilaan. Voit käyttää eri tyyppisiä valoja, kuten led-nauhoja, kynttilöitä ja valoketjuja. Ripustamalla valoketjuja kattoon tai puiden oksille saat aikaan romanttisen ja tyylikkään tunnelman. Talvihäissä kynttilät ja lyhdyt tuovat lämpöä ja valoa, kun taas kesähäissä ulkovalot luovat juhlavaa tunnelmaa pihalle tai terassille. 

Opasta vieraat hääpaikalle opaskyltillä

Vaikka juhlavierailla on kännyköissään karttaohjelmat, ovat hääpaikalle ohjaavat opaskyltit aina kiva lisä. Ne saavat vieraat tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja huomioiduksi. Tässä neljä ohjetta kylttien tekoon: 

1. Selkeys on tärkeintä: Varmista, että kylttien teksti on selkeää ja helposti luettavissa jopa autosta käsin. Käytä suuria kirjaimia ja kontrastivärejä, kuten mustaa valkoisella tai valkoista tummalla pohjalla. 

2. Sijainti: Aseta kyltit keskeisiin risteyskohtiin ja paikkoihin, joissa vieraiden voi olla vaikea löytää perille. Hyviä paikkoja ovat esimerkiksi päätieltä kääntyminen hääpaikalle johtavalle tielle, tienhaarat ja hääpaikan portti. Käytä selkeitä nuolia opastamaan oikeaan suuntaan. 

3. Teeman mukaiset kyltit: Jos hääjuhlilla on tietty teema tai väriteema, voi kylttien koristelu olla samanhenkistä. Esimerkiksi maalaisromanttisiin häihin sopivat hyvin puukyltit, kun taas modernimpiin häihin voi käyttää minimalistisia metallikylttejä. 

4. Kestävät materiaalit: Muista, että ulkokyltit altistuvat sääolosuhteille. Valitse säänkestäviä materiaaleja, kuten puuta, metallia tai laminoituja kylttejä, jotka kestävät tuulta, sadetta ja aurinkoa. Muista myös huolehtia, että kyltit poistetaan häiden jälkeen.  

Tee hääparille upea onnittelukortti itse helposti

Viisi vinkkiä – häiden järjestelyn tärkeä muistilista

  1. Suunnittele ajoissa: Aloita hääjärjestelyt hyvissä ajoin, jotta ehdit tehdä tarvittavat varaukset ja valmistelut. 

  2. Delegoi tehtäviä: Älä yritä tehdä kaikkea itse. Pyydä apua perheeltä ja ystäviltä. 

  3. Pysy budjetissa: Suunnittele budjetti ja pidä siitä kiinni. Itse tehdyt koristeet ja kutsut säästävät rahaa. 

  4. Ole luova: Käytä luovuutta ja rohkeutta tehdä häistä oman näköiset. 

  5. Nauti valmisteluista: Muista, että häävalmistelut ovat osa juhlaa. Nauti eri vaiheista ja älä ota turhaa stressiä.