Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE alkoi - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
artikkeli-dekkarit

Talven hämärässä kietoudutaan dekkariviihteen pariin

Dekkarit ovat suomalaisten suosikkilukemistoa vuodesta toiseen. Niitä luetaan pokkareina tietysti kesällä, mutta myös talven hämärässä jännityskirjallisuus vie vahvasti mukanaan. Kokosimme sinulle kolme ehdotusta suosituilta dekkarikirjailijoilta.

Mikä meitä innostaa dekkareiden pariin? Ne tarjoavat usein jännittävän juonen ja aktivoivat mielemme pohtimaan ratkaisua kirjan eri vaiheissa. Monet nauttivat mysteerien selvittämisestä ja jännityksestä, joka syntyy, kun yritetään arvata, kuka on syyllinen tai mitä seuraavaksi tapahtuu.

Useimmat dekkarit sisältävät vahvoja henkilöhahmoja, jotka ovat usein mielenkiintoisia rikostutkijoita, toimittajia tai muita ihmisiä, joiden tehtävänä tai kohtalona on selvittää tapahtumien kulku. Joskus hahmot ovat niin voimakkaita, että lukija kiintyy heihin ja haluaa seurata heidän seikkailujaan ja kehitystään jälleen uusissa kirjoissa.

Hyvässä dekkarissa on usein palapelin kaltainen rakenne, jossa lukijat voivat yrittää koota vihjeitä ja palasia yhteen selvittääkseen, mitä on oikeasti tapahtunut. Se on älyllisesti stimuloivaa ja siinä onnistuminen tietysti todella palkitsevaa. Tyydyttäviä voivat kuitenkin olla dekkarin yllättävät käänteet, kun rakennelma paljastuu lopuksi aivan toisenlaisena kuin olisi kuvitellut.

Monet dekkarit käsittelevät syvällisempiä teemoja, esimerkiksi yhteiskunnallisia tai moraalisia ongelmia ja psykologisia elementtejä.

Ennen kaikkea hyvä dekkari on keino päästä hetkeksi pakoon todellisuudesta, kun pääsee sukeltamaan jännityksen ja myös romantiikan maailmaan.

Colleen Hoover: Verityn varjo (WSOY) – Jos etsit romanttista mysteeriä

”Se päättyy meihin” ja ”Se alkaa meistä” -kirjailijan psykologinen trilleri ”Verityn varjo” on kirja, joka tihkuu romantiikkaa, erotiikkaa ja yllättäviä juonenkäänteitä aivan kirjan loppuun saakka. Colleen Hooverin uutuutta on vaikea laskea käsistä, kun vauhtiin on päästy. Juuri tässä kirjassa lukijaa viedään ovelasti, sillä luulet tietäväsi, miten kirja loppuu -–mutta loppuuko se sittenkään niin, kuin olit ajatellut?

Dekkarissa nuori kirjailija Lowen saa ainutkertaisen tilaisuuden. Hänelle tarjotaan mahdollisuutta kirjoittaa Verity Crawfordin supersuosittu kirjasarja, jonka kirjoittaminen on keskeytynyt kirjailijan menetettyä työkykynsä traagisessa onnettomuudessa. Lowen muuttaa Crawfordien omistamaan kartanoon, jossa Verity makaa koomankaltaisessa tilassa. Hän pääsee tutustumaan Verity Crawfordin muistiinpanoihin, joiden pohjalta kirja tulisi kirjoittaa. Samalla hän tutustuu Verityn päiväkirjaan ja sen salaisuuksiin.

Kartanolla Lowen tutustuu Verityn komeaan mieheen ja alkaa hiljalleen tajuta totuuden Crawfordin liitosta. Suhde on monin verroin karmivampi kuin mitä julkisivu antaa ymmärtää. Totuuden ja tarinan rajat hämärtyvät ja salaisuudet paljastuvat – myös ne, joiden oli ollut tarkoitus pysyä aina piilossa.

”Jos etsit romanttista mysteeriä, joka pitää sinut varpaillasi (ja hereillä koko yön), lisää Colleen Hooverin Verityn varjo ostoskoriisi.” – Cosmopolitan

Helena Immonen: Operaatio napakettu (Docendo) – Mitä Venäjä valmistelee?

Suomen erikoisjääkäreillä on menossa talviselviytymisharjoitus Pohjois-Lapissa, lähellä Norjan ja Venäjän rajaa. Tilanne muuttuu, kun ylikersantti Joni Koivu havaitsee epäilyttäviä hiihtäjiä kesken harjoituksen. Onko kyseessä eksyneiden hiihtäjien seikkailu vai epäilyttävä tiedustelutoiminta? Kohta Joni huomaa olevansa jälleen keskellä Venäjän aloittamaa sotilaallista provokaatiota. Suomi ja Norja päättävät vastata provokaatioon nopealla operaatiolla.

Riina Koivu, Jonin sisko, työskentelee Supossa arktisen alueen asiantuntijana. Hän lähtee työmatkalle Huippuvuorille, jossa törmää salaperäiseen Venäläiseen tutkimuskeskukseen, jota vartioivat Wagner-palkkasotilaat. Mutta miksi ja mitä Venäjä valmistelee?

”Operaatio Napakettu” on kolmas Helena Immosen ajankohtaisen trillerisarjan kirja. Aiemmat osat ovat ”Operaatio Punainen kettu” ja ”Operaatio Aavikkokettu”. Itsenäisinä kirjoina kirjat kertovat suurvaltojen valtakamppailusta, joihin Suomi tulee vedetyksi mukaan. Sotilasoperaatioiden solmuihin ajautuvat niin päättäjät ja sotilaat kuin myös tavalliset ihmiset – ja uhreilta ei vältytä.

Helena Immonen tietää, mistä kirjoittaa. Hän on turvallisuuspolitiikkaan perehtynyt journalismin ja viestinnän ammattilainen, sissiradisti ja reserviupseeri.

Anki Edvinsson: Vedenneito (WSOY) – Voiko hän olla murhaaja?

”Lumienkelin” kirjoittajan uutuus jatkaa ruotsalaista dekkariperinnettä. Kirja pitää lukijan otteessaan ja tuo juonenkäänteitä, joita ei todellakaan osaa odottaa. Silti tapahtumat ovat sellaisia, joita voisi tapahtua missä tahansa kaupungissa, meidän keskellämme.

Uumaja 26. elokuuta: poliisi tutkii omaisuusrikosten aaltoa. Pari päivää myöhemmin joesta löytyy raa’asti pahoinpidelty ja murhattu nainen. Syyskuun alussa kaupungin torille astuu sekava nuorukainen pommiliivissä ja räjäyttää itsensä. Mistä on kyse?

Rikostutkijat Charlotte von Klint ja Per Berg ovat työpari, joka ryhtyy selvittämään elokuun tapahtumia. Kolme lähekkäin osunutta tapahtumaa koettelevat heidänkin kykyjään. Ovatko tapahtumat erillisiä vai liittyvätkö ne toisiinsa? Murhaaja kylvää kauhua, ja epäilykset kohdistuvat yhteen henkilöön – mutta voiko hän olla murhaaja? Tiivistunnelmainen kirja uppoutuu ihmismielen pimeisiin lokeroihin, yhteiskunnallisiin kysymyksiin pakolaisista ja heidän asemaansa yhteisössä.

Tilaa dekkarit ja muut kirjat helposti Prisman verkkokaupasta

Prisma on suuri kirjakauppa. Löydät verkkokaupasta dekkareiden lisäksi valtavasti pokkareita, kotimaista ja ulkomaista kaunokirjallisuutta sekä esimerkiksi oppikirjoja. Tutustu ja tilaa kotiin helposti elämäkertoja, tietokirjoja, lastenkirjoja, ruokakirjoja, sarjakuvia ja romaaneja. Valikoimista löydät yhtä hyvin tuoreemmat uutuudet kuin rakastetut klassikot.

Tutustu Prisman kirjojen valikoimaan