Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE alkoi - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
artikkeli-alykoti

Aidosti avaimeton lukko on helppo ja turvallinen

Mikä olisikaan helpompaa, kuin kulkea kotiovesta sisään ilman avainten etsimistä. Älylukko asennetaan nykyään useisiin uusiin taloihin, mutta yhtä hyvin sen voi vaihtaa nykyisen kotisi oven lukkopesään. Se sopii omakotitaloon, rivitaloon ja kerrostaloon mutta todella kätevästi myös mökille tai vuokrattaviin tiloihin.

Älylukot ovat nopeasti yleistymässä suomalaisissa kodeissa – ja syystäkin. Osana älykotia ne tuovat mukanaan ainutlaatuista mukavuutta, turvallisuutta ja joustavuutta, oli sitten kyseessä omakotitalo, kerrostalo tai vaikkapa kesämökki. Älylukon ansiosta voit unohtaa avainten kanssa sähläämisen ja keskittyä nauttimaan arjesta ilman huolta. Avaimeton lukitus on asia, josta tulet varmasti pitämään.

Mikä on älylukko?

Älylukko on lukitusjärjestelmä, jota voidaan hallita digitaalisesti. Sen voi avata ja lukita useilla eri tavoilla, esimerkiksi näppäiltävällä koodilla, älypuhelimella, kulkutunnisteella tai edelleen perinteisellä avaimella. Juuri monipuolisuus tekee älylukoista erinomaisen valinnan monenlaisille käyttäjille: perheille, yksin asuville tai yhteisen mökin omistajille. 

Miksi hankkia älykäs lukitus kotiin?

1. Avaimeton elämä

Ei enää hukassa olevia avaimia tai lukkojen uudelleensarjoittamista kadonneiden avainten vuoksi. Älylukon voi avata koodilla, älypuhelimella tai kulkutunnisteella. 

2. Etähallinta ja valvonta 

Älylukot voidaan yhdistää mobiilisovellukseen, jonka avulla lukon tilan voi tarkistaa ja hallita sitä etänä. Se on erityisen kätevää esimerkiksi silloin, kun haluat päästää vaikkapa siivoojan sisään ollessasi itse poissa. 

3. Turvallisuus 

Älylukon sisäänrakennettu hälytin ilmoittaa murtoyrityksistä. Lisäksi automaattinen lukitus huolehtii oven lukitsemisesta, vaikka itse unohtaisit sen. 

4. Joustavuus 

Voit jakaa virtuaalisia avaimia tai tilapäisiä kulkukoodeja vieraillesi, remontoijille tai lemmikkien hoitajille. Se tekee tilapäisten kävijöiden päästämisestä sisään vaivatonta ja turvallista, sillä avaimia ei enää tarvitse piilotella pihan kätköihin. 

5. Kestävyys 

Esimerkiksi Prisman verkkokaupassa myytävät Yale-älylukot on suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita. Ne sietävät kylmää, kuumaa, lunta, sadetta ja pölyä eli ne toimivat luotettavasti kaikissa olosuhteissa.

Helppoa sisäänpääsyä kaikille asunnoille

Älylukko sopii kaikkiin asumismuotoihin ja monenlaisiin oviin – olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo, kerrostalo tai vapaa-ajan asunto. On kuitenkin hyvä muistaa, että kerrostaloasunnossa asennukseen kannattaa varmistaa lupa taloyhtiöltä.

Jos tarjoat vuokralle mökkiä kaukana kotoa, on älylukko kätevä ratkaisu. Riittää, kun kerrot vuokraajille koodin, jolla he pääsevät sisään. Omalla sovelluksellasi voit sitten varmistaa, että ovet jäävät lukkoon vieraiden lähdettyä. 

Älylukko sopii myös yhteisien tulojen ratkaisuksi, sillä koodeja voidaan jakaa niiden käyttäjille tarpeen mukaan ja tarvittaessa taas poistaa käytöstä. Virtuaaliseen sisäänpääsyyn voi myös lisätä aikarajoituksia, ja lukkoihin voi ohjelmoida jopa 30 avauskoodia tai kulkutunnistetta. 

Esimerkkinä Yale Doorman L3

Yksi suosituimmista malleista Prisma.fi-verkkokaupassa on Abloy Yale Doorman L3, joka tuo käyttäjälle kattavasti älylukkojen edut ja on erityisen suosittu suomalaisten rakentajien ja remontoijien keskuudessa.

Yksi kiitetyistä ominaisuuksista on helppo Yale-älylukon asennus ja käyttö. Lukon voi yhdistää Yalen omaan mobiilisovellukseen, joka mahdollistaa sen hallinnan ja valvonnan suoraan älypuhelimesta. 

Älylukon automaattinen lukitustoiminto varmistaa, että ovi on aina lukossa, kun se suljetaan. Lisäksi automaattinen avaustoiminto tunnistaa, kun lähestyt ovea älypuhelimesi kanssa, ja avaa lukon puolestasi. Tämä ominaisuus on erityisen kätevä, kun kädet ovat täynnä ostoksia. 

Sisäänrakennettu hälytin varoittaa murtoyrityksistä, ja älylukon käyttöloki pitää kirjaa siitä, kuka ja milloin ovestasi on kulkenut. Näin voit aina olla varma kotisi turvallisuudesta. 

Vaikka lukoissa on elektroniikkaa, ne sietävät täydellisesti pohjoisen vaativia olosuhteita. Ne on testattu kestämään niin kylmää kuin kuumaa, ja niiden rakenteet kestävät lunta, sadetta, pölyä ja likaa. Siitä pitää huolta Yalen ja Abloyn suomalainen kehitystiimi. Suomen markkinoille tarkoitetuissa lukoissa on suomalaisiin oviin sopivat asennuslevyt ja lukon vääntövoimassa on otettu huomioon täkäläiset paksut ovitiivisteet. 

Yalen lukot ovat suomalaisille tutun Abloyn tuotteita. Esimerkiksi Yale Doorman -älylukon lukkorunko valmistetaan käsityönä Abloyn tehtaalla Joensuussa, mikä takaa tuotteiden korkean laadun ja kestävyyden. 

Näin valitset sopivan älylukon

Ennen hankintaa kannattaa pohtia, millaisia ominaisuuksia juuri sinä tarvitset. Haluatko mahdollisuuden etähallintaan? Onko tärkeää, että lukko kestää kovaa käyttöä ja sääolosuhteita? Molemmissa tilanteissa kannattaa panostaa laatuun ja valita luotettava tuote, joka tekee arjestasi sujuvampaa ja turvallisempaa.

Prisman verkkokaupasta löydät kaikkea älykotiin: myös älylukkojen lisätarvikkeet ja monenlaiset turvatuotteet ja apuvälineet, esimerkiksi valvontakamerat ja hälyttimet.

Vinkki: Kun hankit älylukon kotimaisesta Prisma.fi-verkkokaupasta, saat ostoksistasi Bonusta jopa viisi prosenttia. Muista siis kirjautua ostoksille asiakasomistajan S-Etukortilla. Silloin näet myös mahdolliset asiakasomistajan erikoishinnat.