Siirry suoraan sisältöön

Osta nyt ja nouda ostoksesi myymälästä kahden tunnin sisällä, ilman toimituskuluja!

Lue miten Prisma.fi-myymälänouto toimii
osta-tyota-suomeen-sininen

Nyt ostetaan työtä Suomeen – ja tehdään siitä tapa

Valitsemalla kotimaisia tuotteita ja palveluita luot työpaikkoja Suomeen. Siitä muistuttaa jo yhdeksättä kertaa järjestettävä Osta työtä Suomeen -päivä.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 1.12. Teemapäivä muistuttaa vaikutuksista, joita jokaisen suomalaisen valinnoilla on. Suomalainen tuote on usein kestävä, joten kotimaisen ostaminen on myös kannanotto kertakäyttökuluttamista vastaan. Ja päivän idea, suomalaisen tuotteen ostaminen, auttaa myös ylläpitämään tai lisäämään työpaikkoja Suomessa.

Suomalaisen työn liiton alulle paneman päivän tarkoituksena on pysäyttää kuluttajat miettimään omia valintojaan, niiden vastuullisuutta ja vaikutuksia. Yksittäinen kuluttaja voi silloin omien mahdollisuuksiensa mukaisesti tehdä päätöksiä tukeakseen suomalaista työtä yritysten haasteellisessa tilanteessa.

– Kuluttajien suomalaisia tuotteita ja palveluita kohtaan kokemat myönteiset asenteet näkyivät koronan ja Venäjän hyökkäyssodan myötä lisääntyneenä myyntinä. Talouden epävarmuuden jatkuminen saa kuluttajat kuitenkin pohtimaan yhä tarkemmin niin kulutustaan kuin valintojensa vastuullisuutta. Osta työtä Suomeen -päivän sanomalla on siten entistäkin konkreettisempi merkitys, sanoo Suomalaisen työn liiton projektipäällikkö Merja Mantila.

Suomalaisen työn liitto on laskenut, että jos jokainen suomalainen ostaisi kymmenellä eurolla kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuodessa 10 000 työpaikkaa. Lukujen kautta konkretisoituu, miten pienistä puroista koostuu iso virta. Jokainen valinta suomalaisen tuotteen tai palvelun puolesta siis merkitsee.

Osta työtä Suomeen -päivänä etsitään kaupoista suomalaisesta työstä kertovia merkkejä

Niitä ovat Avainlippu-, Design from Finland-, Hyvää Suomesta- tai Sirkkalehti-merkki. Merkit kertovat esimerkiksi suomalaisesta valmistuksesta, palvelusta tai muotoilusta. Prisman verkkokaupassa on myynnissä toista tuhatta Avainlippu-tuotetta. Tutustu valikoimaan ja osta työtä Suomeen.

Kotimaisilla välineillä lumihommiin

Kun lunta tulee, on välineiden oltava kunnossa. Plaston lumikolan saa punaisena tai mustana, ja se on tietysti valmistettu Suomessa. Ja kun lapioidaan, se tehdään Masilla, jossa uusi litteän ovaali varsi. Auton päältä hoidetaan lumet ja jäät Kungsin lumiharjalla, jossa on myös jääraappa. Saatavilla myös heijastimella varustettu Roosa nauha -versio.

Lumityökalut

Kotimaista kotipihalle ja lähiklapia lämmitykseen

Piha ja puutarha

Suomalaista remontointiin

Remontointi

Kotimaista kotiin ja keittiöön

Koti

Puuhaa päiviin suomalaisessa talvessa

Talviulkoiluvälineet

Vaatelaastari – loistava ja vastuullinen keksintö

Kun vaatteeseen tulee reikä, hyvää tekstiiliä ei pidä heittää pois. Vaatelaastari tulee hätiin, ja sehän on mainio idea. Suomessa valmistettu tekstiilin korjauspaikka on helppo laittaa paikoilleen, ja vaatelaastarilla paikattu tekstiili on heti käyttövalmis. Laastareita löytyy mustana, heijastinversiona ja kukallisena. Kokeile ihmeessä!

Ompelutarvikkeet

Ainotar ja Jopo – voiko olla suomalaisempaa?

Seitsemänvaihteinen Helkama Ainotar on kotimainen klassikko, jonka pysty ajoasento on aivan kuin esikuvallaan Ainolla. Saat luotettavaa tekniikkaa, käytännöllisyyttä ja naisellista tyyliä samassa paketissa. Ja sitten Jopot. Esimerkiksi kolmivaihteisena versiona, mustalla värillä ja mustilla renkailla. Tai sitten värikäs turkoosi.

Polkupyörät

Kotimaisia tekstiilejä kotimaisiin löylyihin, myös kiukaita.

Sauna ja kylpyhuone

Tuotemerkki: Narvi

Työtä Suomeen ihan pienestä pitäen

Lasten vaatteet

Kotimaassa neulottu merinovilla lämmittää enemmän

Tiesitkö, että merinovilla on luonnon oma upea oivallus, joka antaa lämpöä kovassakin kylmyydessä ja toisaalta pitää viileänä auringon paahteessa. Siitä valmistetaan monenlaisia vaatteita ja se tuntuu iholla erittäin pehmeältä ja miellyttävältä.

Tuotemerkki: Tuohimäki

Älä mene lankaan vaan osta kotimaista

Tuotemerkki: Novita

Kotimaista kauneutta kattaukseen

Suomessa valmistetut Pentikin Pellava-astiat ihastuttavat pehmeän pyöreillä ja luonnollisilla muodoillaan. Pelkistetyn tyylikästä muotoilua saa vihreänä tai vaaleanruskeana. Keramiikka-astiat on tehty Suomessa Pentikin omalla keramiikkatehtaalla.

Tuotemerkki: Pentik

Salibandyyn tai suksille – suomalaisilla tuotteilla

Urheilu