Vanhan ajan keittiö on nykyaikainen keittokirja, joka kertoo vanhoista hyvistä menetelmistä: kuivauksesta, suolauksesta, savustuksesta ja hapatuksesta. Ne eivät vaadi tekijältään paljon vaivaa, vaan ne valmistuvat kuin itsestään, koska aika tekee suurimman työn. Ruoan mausta tulee tällöin erityisen syvää, tuoksusta taivaallista - tutut raaka-aineet saavat uudet vanhat vaatteet. Vanhan ajan keittiö on kirja muutoksista. Häränpihvi tulee mureaksi piimässä, lohifilee graavataan yön aikana ja viina saa makunsa mausteista ja marjoista. Kotikokki saa olla ylpeä itsestään: kerrankin tuli ruoka laitettua alusta alkaen itse, valmistettua omat silakat, leivottua omat näkkileivät tai maustettua viinietikka juuri sellaiseksi kuin sen itse haluaa. Kirjan ruoanlaittotavat ovat vanhoja, mutta reseptit uusia. Ideat on löydetty Pohjoismaista ja kauempaakin. Kunkin reseptin lisäksi tarjotaan herkullisia lisuke-ehdotuksia teko-ohjeineen. Jokainen vanha valmistustapa esitellään lyhyehköllä johdantoluvulla ja tunnelmallisilla valokuvilla. Historiallisuus ja ekologisuus tekevät tästä keittokirjasta poikkeuksellisen kiinnostavan. Suomentanut Susanna Paarma
Vanhanajan keittiö
Toimitettuna
Ei saatavilla
Osta nyt, nouda myymälästä
Ei saatavilla
Oletko tyytyväinen tuotetietoihin?
Ovatko tuotetiedot riittävät? Jos tuotetiedoissa on puutteita tai niitä voisi muuten parantaa, anna palautetta.