Siirry suoraan sisältöön
artikkeli-finlandia-ehdokkaat

Löydä Finlandia-voittajat ja ehdokkaat verkkokaupasta  

Kirjallisuuden Finlandia-palkinto jaettiin tänä vuonna jo 40. Kerran ja palkinnot julkistettiin 29.11. Tietokirjallisuuden Finlandian voitti Antti Järven teos “Minne katosi Antti Järvi?”, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden voittaja oli Magdalena Hain “Sarvijumala” ja kaunokirjallisuuden Finlandian sai Sirpa Kähkösen teos “36 uurnaa – Väärässä olemisen historia”.

Kirjallisuuden Finlandia on palkinto, joka juhlistaa lukemista ja laadukasta suomalaista uutuuskirjallisuutta. Palkinnot jakaa vuosittain Suomen Kirjasäätiö kolmessa sarjassa: tietokirjallisuus, lasten- ja nuortenkirjallisuus sekä kaunokirjallisuus. Kunkin kategorian palkinnon arvo on 30 000 euroa. 

Tänä vuonna tietokirjallisuuden Finlandian valitsi ehdokkaiden joukosta lastenkirjailija Linda Liukas, lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnosta päätti muusikko, taiteilija Herra Ylppö ja kaunokirjallisuuden voittajan valitsi professori, taiteilija Jorma Uotinen. 

Finlandia-palkintoa on jaettu jo vuodesta 1984, joten nyt se jaetaan jo 40. kerran. Tietokirjallisuuden palkinto on jaettu vuodesta 1989 lähtien ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinto alkaen vuodesta 1997.

Juhlavuoden kunniaksi lukijat ovat saaneet äänestää edellisten vuosien voittajien joukosta kaikkien aikojen Finlandia-voittajasta. Suomalaisten suosikiksi nousi vuoden 2012 kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja, Ulla-Lena Lundbergin romaani Is / Jää (Schildts & Söderströms / Teos).

Tässä ovat tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja ja -ehdokkaat

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön mukaan tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen.  

Voittaja

Kaikki ehdokkaat

Tutustu Prisman tietokirjallisuuden valikoimaan

 

Tässä ovat lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja ja -ehdokkaat

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. 

Voittaja

Magdalena Hai: Sarvijumala

Kaikki ehdokkaat

 

Tutustu Prisman lasten- ja nuortenkirjallisuuden valikoimaan

Lasten kirjat

Nuorten kirjat

 

Tässä ovat kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajat ja -ehdokkaat

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaasta suomalaisesta romaanista.

Voittaja

Kaikki ehdokkaat

Tutustu Prisman kotimaisen kaunokirjallisuuden valikoimaan 

 

Prisma.fi on suuren suuri kirjakauppa verkossa

Täältä löydät tuhansia kirjoja pienistä pokkareista aina paksuihin opuksiin tai oppikirjoista houkutteleviin romaaneihin. Tutustu valikoimaan ja löydä elämäkertoja, tietokirjoja, lastenkirjoja, ruokakirjoja ja sarjakuvia – yhtä hyvin tuoreimpia uutuuksia kuin kaivattuja klassikoita.

Muista kirjautua S-Etukortilla, niin saat ostoksistasi Bonusta jopa viisi prosenttia.