Työn eetoksena hyvä elämä tehostetun palveluasumisen yksikössä (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 148ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
37,11

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Tutkimuksen kohteena oli uuden moniammatillisen työryhmän rakentuminen tehostetun palveluasumisen yksikössä, joka perustettiin vuonna 2000. Uudessa työssään aloittaneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset saivat tehtäväkseen auttaa, tukea ja hoitaa hiv-positiivisia ihmisiä, jotka eivät selviytyneet kotona, eivätkä tarvinneet erikoissairaanhoitoa. Asukkaiksi valikoituivat myös päihde- ja mielenterveysongelmaisia asunnottomia sekä katkaisuhoitoa tarvitsevia liikunta-, aisti- tai kehitysvammaisia ihmisiä. Asukkaita yhdisti oma kokemus köyhyydestä, syrjäytymisestä, sairaudesta tai huono-osaisuudesta ja sitä kautta leimautumisesta yhteiskunnassa.

Mielenkiinto tässä tutkimuksessa kohdistui uuden moniammatillisen työryhmän 2-vuotisessa prosessissa siihen, mitä tapahtui, miten ja miksi? Työryhmä tarkasteli omaa toimintaansa, tehtäväänsä sekä työn ja työyhteisön rakenteita säännöllisesti toistuvissa yhteisöllisissä työnohjauksissa ja kehittämispäivissä tutkijan toimiessa osallistuvana havainnoijana. Aineiston analyysissä käytettiin vuorovaikutukseen kohdistuvaa diskurssianalyysiä ja tutkimusprosessin aikana syntynyttä kirjallista materiaalia tarkasteltiin suhteessa työnohjauksessa merkittäviksi tulkittuihin työyhteisön uutta luoviin hetkiin.

Työryhmä hahmotti yhteistä perustehtäväänsä reflektoimalla omia kokemuksiaan ja työtunteitaan, jolloin yhteiset arvot, perustehtävä, tietäminen ja vastuu sekä mahdollistava johtaminen tulivat näkyviksi. Tutkimuksessa nousi selkeästi esiin, että uuden moniammatillisen työyhteisön rakentumisprosessissa on keskeisenä kuunteleminen, tässä ja nyt -tieto sekä jatkuva toiminnan rajojen etsiminen ja niiden tunnistaminen, minkä avulla työryhmän jäsenillä on mahdollista löytää omaa johtajuuttaan. Tutkimusprosessin aikana työryhmä oppi oppimaan toisiltaan ja asukkailta. Työnohjaustilanteissa erityisesti asukastyöhön liittyvät työtunteet tulivat näkyviksi työryhmän moniäänisessä vuorovaikutuksessa. Yhteisyys työryhmässä rakentui arvostuksen ja hyväksymisen, luottamuksen ja turvallisuuden, suostumisen, onnistumisten, tietämisen, vastuun ja päätöksenteon, yhdessä tekemisen, rajojen etsimisen ja luopumisen kautta.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.