Introduction to Finnish business law (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 170ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
60,66

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 9 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Teos käsittelee Suomen yksityisoikeudellisia kansallisia yritystoimintaa harjoittavia yhteisöjä koskevia yrityksen perustamiseen, toimintaan ja eräisiin yritysjärjestelyihin liittyviä oikeudellisia kysymyksiä. Kirjan alussa on laajahko Suomen sopimusoikeutta yleensä koskeva jakso, joka on tausta enemmän tai vähemmän selkeästi sopimusoikeudelliselle ajattelulle rakentuvalle yritysmuotojen (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö ja osuuskunta) sääntelylle. Sopimusoikeutta koskeva osuus on kirjoitettu palvelemaan nimenomaan kirjan yritysmuotoja koskevaa esitystä. Kirja sisältää kattavan esityksen yritystoiminnan harjoittamisen yleisistä edellytyksistä Suomessa, yrityksen perustamisesta, omistajien ja johdon oikeuksista, velvollisuuksista ja vastuusta, sekä eräistä yritystoiminnan uudelleenjärjestämisen tavoista. Kirjan näkökulma on yhtiöoikeudellinen, joten verotusta taikka yritystoiminnan harjoittamiseen liittyviä kilpailu-, markkina-, työ- ja muita oikeudellisia kysymyksiä sivutaan vain lyhyesti asiayhteyksissä.

Kirja antaa hyvän kuvan avoimia yhtiöitä, kommandiittiyhtiöitä, osakeyhtiöitä ja osuuskuntia koskevan lainsäädännön keskeisistä säännöksistä. Teoksessa sivutaan asiayhteyksissä yrityksen yhteiskuntavastuuta koskevia kysymyksiä.

Tekijän näkökulma yritysmuotoja koskevaan sääntelyyn on normatiivis-sosiologinen, jossa hän pyrkii esittämään säännökset ja niiden merkityksen laajemmassa sosiaalisessa ja kulttuurisessa yhteydessään, vaihtoehtona niin sanotulle oikeustaloustieteelle, joka on laajasti ottaen yksi puhtaasti sopimusoikeudellista lähestymistapaa yritystoimintaan edustava tutkimussuuntaus.

Teos sopii oppikirjaksi Suomen yritysoikeudesta ulkomaisissa koulutusohjelmissa. Se on tiettävästi ensimmäisenä laajahkona englanniksi kirjoitettuna Suomen yritysoikeutta koskevana kirjana käyttökelpoinen myös suomalaiselle ja ulkomaiselle juristikunnalle sekä yritysjohtajille. Kirja on sovelias englanninkielinen esitys myös suomalaiselle oikeustieteen opiskelijalle.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.