Yrityksen osinko-opas (Kovakantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getAggregateRating, 219ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
62,11
Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Toimitusjohtajan tärkein tehtävä on suunnitella osakeyhtiön liiketoiminta hyvin. Kannattava yritystoiminta tuottaa voittoa, joka voidaan jakaa yrityksestä osinkoina tai muilla menettelytavoilla. Osingonjako on osattava toteuttaa siten, että se täyttää sekä osakeyhtiölain että verolainsäädännön asettamat vaatimukset. Tämän kirjan tavoitteena on antaa siihen selkeitä käytännön välineitä.

Kirjan alkuosa selvittää sekä tilinpäätökseen liittyviä että osakeyhtiölain asettamia vaatimuksia osakeyhtiön osingonjaolle. Nämä muodostavat perustan kirjan loppuosalle, jossa osakeyhtiön osingonjakoa ja sitä korvaavia menettelyjä käsitellään ottamalla huomioon verolainsäädännön vaatimukset.

Mitä varoja osakeyhtiöstä voidaan jakaa? Mitä omaisuutta voidaan käyttää? Miten varojen jakamisen tulee tapahtua? Mitkä ovat osakeyhtiölain vastaisen varojenjakamisen seuraukset? Kuinka paljon osakkeenomistajan on maksettava osingosta tuloveroa? Mm. näihin kysymyksiin kirja antaa vastaukset.

Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti pienehköille ja keskisuurille osakeyhtiöille sekä niiden omistajayrittäjille, omistajille ja johdolle. Käytännönläheiset esimerkit antavat omistajayrittäjälle mahdollisuuden suunnitella omistamansa osakeyhtiön verotusta tulevia vuosia silmälläpitäen. Ne auttavat myös valitsemaan optimaalisen osingonjakotavan ottaen huomioon sekä osakeyhtiön että osakkeenomistajan kokonaisverovaikutuksen.

OTL, KTM Matti Vilkkumaa on toiminut itsenäisenä liikkeenjohdon konsulttina ja kouluttajana lähes 15 vuotta. Tätä ennen hän on työskennellyt mm. toimitusjohtajana sekä hallinto- ja talousjohtajana eri yrityksissä ja yhteisöissä. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, mm. Talouden apuvälineet johdolle, Viisas yritys -11 askelta menestykseen, Toimitusjohtaja - Oikeudet, vastuut & velvollisuudet, Yrityksen menestyksen mittarit ja Kansantaloutta kansalaisille.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.