Yhdyskuntapalvelu kansalaisyhteiskunnan ja valtion rajamailla (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 131ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
53,52

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä alk. 0 €
Nouto pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Yhdyskuntapalvelu on Suomessa suhteellisen laajasti käytetty seuraamusvaihtoehto enintään kahdeksan kuukauden mittaisille ehdottomille vankeusrangaistuksille, ja se kuuluu niin sanottuihin yhdyskuntaseuraamuksiin. Tutkimuksessa tarkastellaan yhdyskuntapalvelua informaalina oikeudenkäyttönä arjen käytännöissä rakentuvina kommunikatiivisina suhteina. Tutkimus jakautuu teoreettiseen ja empiiriseen tehtävään sekä niiden väliseen vuoropuheluun. Vuoropuhelun tehtävä on tuottaa vastaus tutkimuskysymykseen, onko esitettävissä teoreettista perustelua yhdyskuntapalvelulle yhteisöihin sijoittuvana ja yhteisöjä hyödyntävänä rangaistuksena, ja jos on, niin millainen tämä teoreettinen tulkinta voisi olla.

Empiirinen aineisto koostuu 23 yhdyskuntapalvelua suorittavan henkilön ja 10 palvelupaikkojen yhdyshenkilön teemahaastattelusta kolmen maakunnan alueella. Molemmissa ryhmissä oli sekä miehiä että naisia. Yhdyskuntapalvelun suorittajien joukossa oli aiemmin yhdyskuntapalvelun suorittaneita, aiemmin vankilassa olleita sekä ensi kertaa ehdottomaan vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun tuomittuja henkilöitä. Palvelupaikkojen yhdyshenkilöt edustivat erilaisia palvelupaikkoja. Edustettuina olivat niin kunnalliset kuin yhdistyspohjaiset palvelupaikat. Empiiristä aineistoa tarkastellaan teoreettisen sisällönanalyysin menetelmällä tutkimuksessa teoriakirjallisuudesta johdetuin käsittein: kommunikatiivisuus, refleksiivinen oikeus ja sosiaalinen kontrolli.

Niin ikään teoriakirjallisuuden pohjalta formuloidut tutkimuskysymykset muodostavat tutkimuksen kaksi pääteemaa yhdyskuntapalvelun ymmärtämisen kannalta. Ne ovat kommunikaatio ja integraatio. Kommunikaation suhteen yhdyskuntapalvelua analysoidaan ihmisten välisenä suhteena palvelupaikalla, ja aineistoa luetaan sen näkemiseksi, auttaako palvelupaikalla toimiminen syyllisyyden, häpeän tai luottamuksen teemojen esille tulossa ja niiden positiivisessa käsittelyssä. Itsereflektiota ja itsekontrollia käsitellään tutkimuksessa moraalisina koodeina, joilla on merkitystä yksilöiden omien valintojen kannalta. Integraation edellytyksenä on yksilön oma halu muutokseen, mutta sen muutokseen vaikuttavat myös ne olosuhteet ja sosiaalinen ympäristö, jossa muutos voi realisoitua.

Integraatiosta aineisto havainnollistaa sitä, syntyykö tai vahvistuuko yhdyskuntapalvelun toimeenpanossa sellaisia suhteita, joilla voi nähdä olevan yhteiskuntaan kiinnittäviä tai kiinnipitäviä ulottuvuuksia. Tarkasteluun tulevat työn, koulutuksen, perhesuhteiden tai tavanomaisten sosiaalisten suhteiden kuvaukset ja merkityksenannot. Yhdyskuntapalvelua on perusteltu sillä, että sen avulla voidaan välttää eristävään vankeusrangaistukseen liittyvät negatiiviset ja syrjäyttävät aspektit. Tutkimus paneutuu siihen, sisältyykö yhdyskuntapalveluun sellaisia kiinnipitäviä piirteitä, jotka voi nimetä yhdyskuntapalveluun sisältyväksi integraatioulottuvuudeksi. Integraatiota käsitellään sosiaalisen kontrollin, kiinnipitävän yhteisön sekä elämänkaariteoreettisen käsitteistön ja viitekehyksen varassa tapahtuvana empiirisen aineiston luentana. Empiirisen aineiston lukemista ohjaa tällöin yhdyskuntapalvelun ymmärtäminen mahdollisuutena auttaa tuomittua pysymään - joskus jopa liittymään - yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä, joka pystyy riittävässä määrin myös ottamaan vastuun omista teoistaan. Sosiaalisen kontrollin- ja itsekontrollin teorioita tarkastellaan eräänä integraation funktiona.

Tutkimuksen mukaan yhdyskuntapalvelussa on kyse kommunikaatiosuhteesta. Kun vankeus muutetaan yhdyskuntapalveluksi, se merkitsee eristämisen (vankila) sijasta tuomitun sijoittamista tavanomaiseen työyhteisöön (palvelupaikat) ja osalliseksi sen kommunikaatiosuhteista sekä toimintakulttuurista. Yhdyskuntapalvelun erityisyys on tavanomaiseen yhteisöön liittämisessä, jolloin kommunikaatio ja kontrol
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.