The ecology of information work (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 166ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
46,02

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 7 - 22 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä alk. 0 €
Nouto pakettiautomaatista alk. 3,95 €
Toimitus kotiin alk. 4,95 €
Informaatiotyö on osa kaikkea työtä mitä ihmiset tekevät. Informaatiotyön onnistuminen perustuu tehokkaisiin työtapoihin, työkaluihin ja työtä tukeviin infrastruktuureihin. Ennen kaikkea tehokkuus perustuu kuitenkin tiedon, sen järjestämis- sekä esittämistavan ja työtapojen yhteensopivuuteen. Työstä ja työtavasta riippuen tehokkain tapa järjestää tietoa saattaa olla paperille kirjoitettu lista, tietokonepohjainen hakujärjestelmä tai karttamuotoinen esitys. Tieto, sen järjestys ja esitystavat muuttuvat työn kuluessa, mutta omalta osaltaan ne myös muuttavat työtä.

Isto Huvila käsittelee väitöskirjassaan sitä miten tiedon organisoimisen menetelmät ja tiedon käyttö työelämässä vaikuttavat toisiinsa. Huvila tutkii työssään arkeologien informaatiotyötä ja tarkastelee virtuaalitodellisuusjärjestelmiä (virtual reality, VR) tiedonorganisoimismenetelmänä. Tutkimuksen pääkysymys on miten virtuaalitodellisuuspohjaisia tiedonorganisointimenetelmiä voidaan käyttää tukemaan arkeologien tietotyötä.

Huvilan tutkimus esittelee uuden informaatiotyöanalyysiksi kutsutun menetelmän informaatiotyön tutkimiseen työympäristössä. Menetelmä tarkastelee sekä informaatiotyötä että tiedonorganisointia muuttuvina ja kehittyvinä ekologisina järjestelminä. Lähestymistapa mahdollistaa sen, että kuvailevaa informaatiotyötä ja tietokäyttäytymistä valottavaa tutkimusaineistoa voidaan tarkastella yhdessä muodollisten tiedonorganisointimenetelmien kanssa.

Huvilan väitöskirjatyö on myös ensimmäinen kattava tutkimus arkeologien työstä ja informaatiotyöstä informaatiotutkimuksen näkökulmasta. Tutkimustulokset tarjoavat jatkossa vankan perustan arkeologiaa ja kulttuuriperintöalaa palvelevien tietopalveluiden ja tietojärjestelmien kehittämiselle.

Isto Huvilan väitöskirjatyön mukaan arkeologisessa informaatiotyössä on kaksi kriittistä menestystekijää: informaatioprosessien yhteensopivuus ja vakaus. Informaatiotyöanalyysi osoitti, että arkeologista informaatiotyötä voi tukea koordinoimalla ja yhdistämällä arkeologisia informaatioprosesseja nykyistä systemaattisemmin. Nykyisellään arkeologien informaatiotyö muistuttaa tarpeettoman usein arkeologista kaivaustilannetta.

Virtuaalitodellisuusjärjestelmiä voi tutkimuksen mukaan hyödyntää näiden menestystekijöiden tukemisessa monimutkaisessa informaatiotyössä, jossa epästabiililla ja muuttuvalla informaatiolla on keskeinen merkitys. Tällaista informaatiotyötä luonnehtii myös laaja-alaisuus, useat työympäristöt ja se, että informaatiotyö käsittelee informaatiota sen koko elinkaaren aikana tuottamisesta, käyttämiseen ja säilyttämiseen. Tyypillisiä esimerkkejä tämänkaltaisesta arkeologisesta informaatiotyöstä löytyy muun muassa arkeologisesta kenttätyön, tutkimuksen ja muinaismuistohallinnon piiristä.

Kun ostat verkkokaupasta:

  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Lue lisää »
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.