Suomen asialla? (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 169ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
23,42

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä alk. 0 €
Nouto pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Mikä on suomalaisten rooli kansainvälisissä järjestöissä? Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini nosti helmikuussa 2013 asian esille YLE:n A-Studiossa aiheuttaen mediakohun "Brysselin Bobrikovista". Tämä tapaus voidaan nähdä eräänä esimerkkinä suomalaisten ristiriitaisesta suhtautumisesta kansainvälisissä järjestöissä toimivia suomalaisia kohtaan. Tunnettuna sanataitajana Soinin tavoitteena oli tietenkin luoda EU:n talouskomissaari Olli Rehnistä kuva epäisänmaallisuutta uhkuvana EU-virkamiehenä kysymällä, oliko Rehn oikeasti "Suomen asialla"? Soini pyrki saamaan komissaarin näyttämään suuren organisaation palvelijalta, etäiseltä virkamieheltä, jolle EU:n intressistä on tullut tärkeämpää kuin siitä, mitä Timo Soini pitää "Suomen etuna".

Toisena esimerkkinä toimii syksyllä 2013 syntyneet reaktiot ympäristöaktivisti ja Greenpeace-jäsen Sini Saarelan pidätykseen yhteydessä. Tässäkin tapauksessa monien reaktioista oli havaittavissa tiettyjä käsityksiä siitä oikeasta tavasta, jolla suomalaisen pitäisi Suomea ulkomailla edustaa, ja miten hänen tulisi käyttäytyä. Tapa, jolla kansainvälisissä järjestöissä toimivia suomalaisia kohdellaan julkisessa keskustelussa, tuntuu heijastavan käsitteitä kansallisesta itsekuvasta sekä niitä kulttuurisia käsitteitä, joiden kautta suomalaiset näkevät itsensä ja asemansa maailmassa.

Suomen asialla? -artikkelikokoelma pohtii, miten suomalaiset ovat toimineet erilaisissa kansainvälisissä järjestöissä, liikkeissä ja muilla yhteistyöfoorumeilla itsenäisyyden aikana. Tavoitteena on tuoda esille niitä edustajia ja toimijoita, jotka ovat työskennelleet näiden suhteiden parissa. Mukaan on otettu erilaisia foorumeita kuten YK, SEV ja kansainväliset kauppakartellit. Artikkeleissa pohditaan myös sitä, miten näissä organisaatioissa ja verkostoissa tehty työ on vaikuttanut Suomen kansainvälistymiseen ja miten erilaisia vaikutteita on otettu vastaan.

Toiminta kansainvälisissä instituutioissa on monimutkaisempaa kuin Timo Soinin luoma nationalistinen vastakkainasettelu maan edun puolustajien ja epäilyttävien kosmopoliittien välillä antaa ymmärtää. Monimutkaista ilmiötä on lähestyttävä eri näkökulmista huomioiden ne monet asiat, jotka ovat eri aikoina liittyneet suomalaisten toimintaan kansainvälisessä kontekstissa kuten kulttuurishokki, verkostoituminen, vieraantuminen, identiteettikysymykset jne. Kirjan taustalla on ajatus kansainvälisistä suhteista monitasoisena ilmiönä, jossa myös kansalaisyhteiskuntien väliset suhteet vaikuttavat diplomaattiseen tasoon, ja niitä voidaan siten tutkia itsenäisesti siinä missä valtioidenkin välisiä suhteita. Kansainvälisissä järjestöissä toimiminen ovat tärkeä osa Suomen kansainvälisiä suhteita, joten niiden tutkiminen lisää merkittävällä tavalla ymmärrystämme Suomen ulkosuhteista.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.