Psykopaattikuiskaaja (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 223ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
25,87

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 6 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
JOHTAVAN TUTKIJAN KIRJOITTAMA VANGITSEVA MATKA KRIMINAALIPSYKOPAATTIEN MAAILMAAN

Tiedämme jotakin psykopaateista lehtiotsikoiden, uutisjuttujen ja elokuvien perusteella nimet Ted Bundy, John Wayne Gacy, Hannibal Lecter ja Dexter Morgan ovat meille tuttuja. Tohtori Kiehl kertoo kirjassaan, kuinka psykopaatit tunnistaa oireista, joihin kuuluvat mm. patologinen valehtelu, empatian, syyllisyyden ja katumuksen puute, suuruudenhullu käsitys omasta itsestä, manipulointi ja kyvyttömyys ottaa vastuuta teoistaan. Mutta miksi psykopaatit käyttäytyvät niin kuin he käyttäytyvät? Johtuuko se ympäristöstä siitä, kuinka heidät on kasvatettu vai onko omantunnon puuttumisen taustalla perintötekijöitä?

Tähän kysymykseen kuuluisan psykopatian tutkijan tohtori Robert Haren suojatti Kent A. Kiehl päätti saada vastauksen aloittaessaan uraansa kaksikymmentä vuotta sitten. Arvoituksen ratkaisemiseksi Kiehl kehitti ensimmäisen siirrettävän magneettikuvauslaitteen tutkiakseen vankilassa olevia psykopaatteja. Yli viidensadan psykopaatin ja kolmentuhannen muun rikoksentekijän aivoja on kuvattu Kiehlin laboratoriossa, joka on kerännyt tutkimustietoa alalta enemmän kuin mikään muu tutkimusryhmä koko maailmassa. Psykopaattikuiskaajassa lukijalle paljastetaan Kiehlin havainnoimia löytöjä, jotka osoittavat, että tunne-elämään liittyvät aivoalueet ovat psykopaateilla surkastuneet, mikä tarjoaa aikaisempaa paremmat edellytykset mielenhäiriön ennustamiseen ja hoitoon.

Kiehl kuvaa kiehtovasti sitä, kuinka hän työskenteli vuosia psykopaattien parissa perehtyen heidän ajatteluunsa niin telkien takana olevien paatuneiden sarjamurhaajien kuin lasten, joiden käytöksessä ja persoonallisuuden piirteissä oli alkanut ilmetä merkkejä psykopatiasta.

Alle prosentti väestöstä täyttää psykopatian kriteerit. Psykopaatit tekevät kuitenkin suhteettoman suuren määrän väkivaltarikoksista. Ja kuten Kiehl osoittaa, monilla ei-psykopaateilla esiintyy joitakin psykopaateille ominaisia käytöstapoja ja persoonallisuuden piirteitä. Mitä teet, jos käy ilmi, että huonetoverillasi, pomollasi tai seurustelukumppanillasi ilmenee luonteenpiirteitä, jotka määrittelevät psykopaatin? Ja kuinka oikeusjärjestelmä suhtautuu vastedes psykopaattien tekemiin rikoksiin, kun on osoitettu, että psykopaateilla aivojen limbinen järjestelmä on surkastunut?

Mukaansatempaava kertomus maailman eturivin tutkijan työstä tarjoaa lukijalle näkymän kiehtovaan, mutta vähän ymmärrettyyn maailmaan, ja tarinasta vedettävät johtopäätökset ovat hätkähdyttäviä niin yhteiskunnan, lainsäädännön kuin yksilön elämänkin kannalta.

Filosofian tohtori KENT A. KIEHL työskentelee tutkimusryhmän vetäjänä Mind-tutkimuskeskuksessa sekä psykologian, neurotieteiden ja oikeustieteen professorina New Mexicon yliopistossa.
Kiehl on julkaissut yli 130 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia, kirjoittanut Scientific American Mind -aikakauslehteen, esiintynyt maan yleisradiossa, ja hänestä on tehty juttu The New Yorkeriin.
Hän johtaa lukuisia Yhdysvaltain terveysviraston rahoittamia tutkimusprojekteja psykopatian ja siihen liittyvien mielenhäiriöiden tutkimuksen alalla. Hän luennoi ahkerasti osavaltioiden ja liittovaltion tuomareille, asianajajille, vankeinhoitoviranomaisille ja maallikoille aiheista, joissa neurotieteet ja oikeusjärjestelmä kohtaavat.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.