Psykologiset sopimukset ja organisaatioon sitoutuminen tietotyössä (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 230ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
41,39

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Tutkimuksessa tarkastellaan tietotyön psykologisia sopimuksia ja organisaatiositoutumista osana työhyvinvointia. Tutkimus sijoittuu yhteiskuntatieteellisen työelämäntutkimuksen alueelle ja sen kontekstina on tietointensiivinen työ suomalaisissa yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioissa.

Psykologisella sopimuksella tarkoitetaan työntekijän subjektiivista käsitystä omaan työsuhteeseensa kuuluvista oikeuksista ja velvollisuuksista. Psykologinen sopimus perustuu työntekijän näkemykseen työsuhteen kahden osapuolen, työntekijän ja työnantajan, välisestä vaihdosta. Organisaatiositoutumisella viitataan työntekijän kiinnittymiseen työnantajaorganisaatioonsa ja haluun jatkaa organisaation jäsenenä sekä työskennellä organisaation tavoitteiden saavuttamiseksi. Psykologisen sopimuksen toimivuus eli se, että työntekijä kokee molempien osapuolten toimineen sopimuksen mukaisesti, vaikuttaa organisaatiositoutumisen voimakkuuteen.

Suomalaisen työelämän koetaan muuttuneen ennakoimattomaksi. Samalla työn yksilöllistyminen siirtää yhä enemmän vastuuta työuran hallinnasta työntekijöiden kannettaviksi. Näiden muutosten myötä sekä sitoutumisen että psykologisten sopimusten sanotaan olevan murroksessa. Perinteiseen psykologiseen sopimukseen on sisältynyt molemminpuolinen lojaliteetti ja oletus työn jatkuvuudesta, joiden nähdään olevan nyt uhattuina.

Väitöstutkimus koostuu neljästä tutkimusartikkelista ja yhteenveto-osuudesta, jossa selvitetään, miksi ja millä tavalla tietotyön psykologiset sopimukset ja organisaatiositoutuminen ovat murroksessa. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan, millaisia ovat tietotyön uudet psykologiset sopimukset ja organisaatiositoutumisen tavat ja millaisia odotuksia ja edellytyksiä niiden taustalla on.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.