Omistajuus erilaisten yrittäjien käsityksinä ja tulkintoina (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 166ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
42,91

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä alk. 0 €
Nouto pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Marketta Koskinen pohtii tutkimuksessaan sitä, minkä sisällön ja painotuksen omistajuus saa erilaisten yrittäjien puheissa. Koskinen kiinnittää huomiota erityisesti yksilönäkökulmaan ja haastateltavien omien kokemustensa perusteella tekemiin tulkintoihin omistajuuden merkityksestä. Omistajuudesta käyty tieteellinen keskustelu on voimistunut 2000-luvulle tultaessa, Marketta Koskinen toteaa. - Aiemmin erityisesti liiketalouden tutkijat ovat punninneet omistajuutta ensisijaisesti laillis-taloudellisena kysymyksenä. Muiden tieteenalojen tutkijat ovat tuoneet siihen uusia tarkastelukulmia: psykologisen ja sosiaalisen lähestymistavan.

Tässä tutkimuksessa nämä kaikki lähestymistavat ovat lähtökohtina. Omistajuus ja yrittäjyys on tutkimuksissa pääsääntöisesti eriytetty toisistaan. Suurten yritysten osalta näin saattaa hyvin olla perusteltua, koska omistajuus on hajautunut ja varsinaista omistajayrittäjää on sieltä yleensä melko vaikea tunnistaa. Perheyrityksissä ja erityisesti pienemmissä yrityksissä tilanne on toinen: yrittäjyys ja omistajuus kietoutuvat yhteen ja henkilöityvät juuri omistajayrittäjään.

Koskinen haastatteli erilaisia yrittäjiä: omistajayrittäjiä, osakasyrittäjiä ja sisäisiä yrittäjiä. Tutkimustulosten perusteella erilaisten yrittäjien suhtautuminen omistajuuteen on monimuotoisempaa kuin yleensä ajatellaan ja väitetään, Koskinen kiteyttää. Omistajuus ei ole yrittäjälle ainoastaan laillis-taloudellinen ja omistusoikeuteen perustuva ilmiö, vaan se on monikerroksinen hallinnan kokemisen oikeutus, joka saa myös arvojen merkityssisällön. Koskisen mukaan hallinnan kokeminen ilmenee toimintana, tunteena, sosiaalisena suhteena ja omaisuuteen liittyvinä mahdollisuuksina. Omistajuutta ja omistajuuden hallinnan kokemista ohjaavat omistajan henkilökohtaiset arvomotiivit.

Erilaisten yrittäjien puheet omistajuudesta heijastuvat heidän ajattelustaan ja toiminnastaan. Yhden haastateltavan sanoja lainaten "se toiminta ei ole rahan perässä juoksemista, elikkä se on elämistä haasteiden kanssa. Elämässä, kun saa haasteet toteutettua, niin siitä tulee hyvä mieli". Omistajuus ei sinänsä ohjaa erilaisten yrittäjien toimintaa, vaikka se hallinnan kokemisen kautta liittyy kiinteästi strategiseen ja operatiiviseen toimintaan yrityksissä ja organisaatioissa. - Se, miten tutkitut yrittäjät asioita käsitteellistävät ja tulkitsevat, muokkaa heille läheistä todellisuutta ja käyttäytymistä sekä suhtautumista omistajuuteen, Koskinen painottaa. Tällä on todennäköisesti enemmän merkitystä kuin omistajuutta koskevilla faktatiedoilla.

- Omistajuuteen liittyvien monikerroksisten havaintojen tekeminen ja tulkintojen ymmärtäminen on välttämätöntä, jotta voidaan edistää yrittäjyyttä. Tutkimustuloksillani on mielestäni sekä teoreettista että käytännöllistä arvoa yhtä lailla yrittäjyyden valmennuksessa kuin yrittäjyyskasvatuksessakin, Koskinen sanoo. Tutkimuksen empiirinen aineisto on kerätty haastattelemalla ja aineisto on analysoitu käyttämällä fenomenografisen lähestymistavan mukaista kategorisointia ja kuvausta. Tutkimus on luonteeltaan aineistoa kuvaileva ja tulkitseva.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.