Matkailututkimuksen kehittäminen Suomessa (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 220ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
21,78

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 7 - 22 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Selvitys Suomen korkeakouluissa tehtävästä matkailututkimuksesta on valmistunut. Selvityksen toteutti Matkailun verkostoyliopisto, johon kuuluu 16 jäsenyliopistoa, yhteistyössä Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Selvitys valaisee korkeakoulujen tutkimusprofiilia, asenteita, näkemyksiä ja resursseja matkailututkimuksen alalla. Selvityksen tavoitteena oli myös matkailualan tulevaisuuden näkymien selvittäminen korkeakoulujen näkökulmasta. Selvityksen tuloksia hyödynnetään muun muassa valtakunnallisen matkailututkimusstrategian laatimisessa.

Ilman korkeatasoista matkailututkimusta ei ole korkeatasoista matkailuopetusta. Matkailututkimus tuottaa tietoa, jota elinkeino voi hyödyntää päivittäisessä toiminnassaan. Yritykset haluavat esimerkiksi tietää, millaisia tuotteita asiakkaat haluavat, millaiset kohteet menestyvät kilpailussa tai miten matkailu muuttuu tulevaisuudessa.

Matkailututkimus mielletäänkin usein soveltavaksi alaksi, jonka tuloksia hyödynnetään matkailun edistämisessä, sääntelyssä ja hallinnoimisessa. Soveltava tutkimus eri alueilla Suomessa on erityisesti ammattikorkeakoulujen vastuulla, mutta myös yliopistojen yhteydessä puhutaan niin sanotusta kolmannesta tehtävästä. Yliopistojen tulee edistää tutkimustulosten yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Matkailututkimuksen sisällä tehdään kuitenkin myös perustutkimusta. Vaikka perustutkimuksessa pyrkimyksenä on löytää uutta tietoa ilman suoranaista pyrkimystä tiedon hyödynnettävyyteen, sen avulla luodaan kuitenkin tietopohja, josta soveltava tutkimus voi tarpeen mukaan poimia menetelmiä ja malleja käytännön ongelmien ratkaisemiseen. Valtaosan matkailun perustutkimuksesta tekevät yliopistot, joskaan matkailututkimuksessa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen roolijaot eivät ole jäykät, kuten nyt valmistunut raportti osoittaa.

Perusselvitys toteutettiin Helsingin kauppakorkeakoulun CEMAT-tutkimuskeskuksessa touko-syyskuun aikana vuonna 2008.

Matkailun verkostoyliopistoon kuuluu 16 jäsenyliopistoa, ja sitä koordinoi Savonlinnassa Joensuun yliopiston matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.