Mannerheim-ristin ritarit (Kovakantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 147ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
54,46

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 7 - 22 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Mannerheim-ristin ritareista kertova Ritarimatrikkeli 2004 ilmestyi syyskuussa 2004 ritarisäätiön omakustanteena. Uuden painoksen ottaminen tuli ajankohtaiseksi syksyllä 2006. Samalla saatiin mahdollisuus saattaa teos ajan tasalle lisäämällä siihen vuoden 2004 lopulla ja sen jälkeen edesmenneitten ritarien kuolinajat ja hautapaikat. Myös muutaman ritarin henkilötietoihin voitiin tehdä tarpeellisiksi katsotut korjaukset ja täydennykset. Muutosten myötä matrikkelin uudistettu painos sai myös uuden nimen: MANNERHEIM-RISTIN RITARIT, RITARIMATRIKKELI 2006. Vuonna 2008 julkaistiin viimeisin ajantasaistettu painos: MANNERHEIM-RISTI RITARIT, RITARIMATRIKKELI.

Matrikkelin tiedot on koottu haastattelemalla ritareita, heidän läheisiään ja aseveljiään. Lähteistä tärkeän osan muodostavat ritareitten sotilasasiakirjat ja ne teokset ja artikkelit, joita heistä on vuosien varrella julkaistu. Teoksen alussa oleva luku, Vapaudenristin Mannerheim-ristin perustaminen, sekä ritariluettelot johdattavat lukijan varsinaisille matrikkelisivuille.

Matrikkeliosan rakenne noudattaa totuttua periaatetta. Henkilö- ja perhetietojen jälkeen on ritarin koulutus ja varusmiespalvelus. Puolustusvoimissa palvelleesta on mainittu hänen sotilaskoulutuksensa ja rauhanajan tehtävänsä eri joukko-osastoissa. Ritaritiedoista matrikkelissa on ritarinumero ja nimityspäivämäärä sekä nimityshetken sotilasarvo ja joukko-osasto perusyksikön tarkkuudella.

Ritarien vapaussodan, talvisodan ja jatkosodan tehtävät ja joukko-osastot ovat omana kohtanaan. Tehtävänimikkeet on kirjoitettu lyhentämättöminä, mutta joukko-osastojen nimet ovat lyhenteinä. Kun sotatila jatkui välirauhan aikana, talvisodan jälkeen rintamamiehet "lomautettiin toistaiseksi", jatkosodan päätyttyä heidät "kotiutettiin". Molemmat päivämäärät on merkitty matrikkeliin, mikäli kyseessä ovat reserviläiset. Kantahenkilökunnan palvelus jatkui sotien jälkeen normaaliin tapaan.

Vuosien varrella joukko-osastojen nimet ovat muuttuneet moneen kertaan. Nimenmuutokset olivat yleisiä pian vapaussodan jälkeen. Myös viime sotien aikana nimiä vaihdettiin organisaatiomuutosten yhteydessä ja salaamissyistä. Jatkosodan jälkeen joukko-osastojen saamat maakunnalliset nimet koskivat enää harvoja ritareita.

Sodanjälkeisten vuosien työ- ja luottamustehtävien sekä harrastustoiminnan tiedot ovat matrikkelissa seuraavina. Tähän kohtaan kuuluu myös ritarien toiminta omassa säätiössään.

Viimeisenä ovat ritarien ylennykset ja kunniamerkit. Niiden joukosta on tarkoituksella jätetty pois kiltaristit sekä talvi- ja jatkosodan joukkojen ja eri rintamanosien muistoristit.

Mannerheimin, Nenosen ja Waldenin matrikkelitiedot on kirjoitettu muista poiketen kertovaan muotoon. Tällä on haluttu korostaa heidän poikkeuksellista asemaansa puolustusvoimissa ja Suomen kansan keskuudessa.

Kunkin ritarin matrikkelitietojen perään on kirjoitettu päämajan viralliset nimitysperustelut. Ne ovat nimitysesityksiä suppeammat, mutta antavat kuitenkin riittävän kuvan ritarinimitykseen johtaneista ansioista. Matrikkelitiedoistahan ne eivät selviä.

Liitteenä on joukko matrikkelista koottuja yhdistelmiä. Näistä mainittakoon sodan aikana menehtyneet ritarit, Reserviupseerikoulun, Kadettikoulun ja Sotakorkeakoulun suorittaneitten ritarien kurssit, komentajien ja päälliköitten ikärakenne ja koulutus sekä luettelo talvisodan ansioista välirauhan aikana ritariksi esitetyistä. Myös joukko-osastojen ja kunniamerkkien lyhenteiden selitteet ovat liitteiden joukossa.

Puolustusvoimien Kuvakeskus on luovuttanut pääosan matrikkelikuvista. Niistä lähes kaikki ovat jatkosodan vuosilta. Muutamalla pian rauhan tultua otetulla kuvalla haetaan vaihtelua eri yhteyksistä tuttuun ritarikuvien joukkoon. Omaisilta saaduilla myöhemmän ajan k
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.