Laitoksessa rikosten vuoksi (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 149ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
27,23

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 7 - 22 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä alk. 0 €
Nouto pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos on viime vuosina julkaissut lukuisia lasten ja nuorten rikollisuutta ja seuraamusjärjestelmää koskevia tutkimuksia ja selvityksiä. Osa niistä on keskittynyt rikollisuuden kuvaukseen, osa rikosoikeudellisiin seuraamuksiin ja osa rikosoikeutta sivuaviin lastensuojelun toimenpiteisiin. Tässä raportissa lastensuojelun huostaanottoja on tarkasteltu alaikäisten rikollisuuden näkökulmasta.

Humanistinen ammattikorkeakoulu julkaisee ammattikorkeakoulutuksen sekä siihen liittyvän tutkimus- ja kehittämistoiminnan kannalta merkittäviä tutkimustuloksia, raportteja, opinnäytetöitä ja opetusmateriaalia sekä muuta ammattikorkeakoulun ja sen yhteistyökumppaneiden tuottamaa aineistoa. Raportissa tuodaan uutta tietoa nuorisorikollisuudesta yhteisöpedagogeja kouluttaville sekä yhteisöpedagogin työtä kehittämään lähteville alan jatko-opiskelijoille (ylempi amk).

Selvitys kartoittaa niiden alle 18-vuotiaiden vastentahtoisesti huostaan otettujen määrää, jotka on siirretty pois kotoaan laitoksiin osittain tai yksinomaan tekemiensä rikosten vuoksi. Samalla raportti kuvaa alaikäisten rikollisuuteen kohdistuvia avohuollon tukitoimenpiteitä ja moniammatillisen yhteistyön muotoja. Aineisto koostuu vuonna 2005 hallinto-oikeuksissa käsitellyistä huostaanottopäätöksistä ja niiden liiteasiakirjoista.

Jotta Suomessa omaksuttu nuorisorikosoikeudellinen järjestelmä tulee oikein ymmärretyksi, rikosoikeuden ohella tulee huomioida lastensuojelun toimet, jotka ovat viime vuosina yleistyneet melko paljon. Suomessa on alaikäisiä vankeja vain muutamia, mutta ainakin osaksi rikosperusteella laitoksiin sijoitettuja alle 15-vuotiaita on tutkimuksessa esitetyn arvion mukaan noin 100 ja 15-17-vuotiaita noin 150. Luvut ovat arvioita, jotka on muodostettu yhdistelemällä huostaanottopäätösten analyysi lastensuojelua koskeviin tilastoihin. Tulokset vahvistavat käsitystä siitä, että lastensuojelulain mukaiset laitossijoitukset ovat alaikäisten kohdalla rangaistusjärjestelmää laajemmin käytetty kontrollimuoto.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.