Kuntoutus muutoksessa (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 102ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
53,32

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä alk. 0 €
Nouto pakettiautomaatista alk. 3,95 €
Toimitus kotiin alk. 4,95 €
Aila Järvikosken, Jari Lindhin ja Asko Suikkasen toimittamassa teoksessa Kuntoutus muutoksessa tuodaan esille, kuinka kuntoutuksen yhteiskuntapoliittinen merkitys on ajankohtaistumassa. Yhteiskunta tulee seuraavina vuosikymmeninä tarvitsemaan monialaista, poikkitieteellistä osaamista työkyvyn ja työssä jaksamisen, ammatillisen kuntoutuksen ja työllistymisen, toimintakyvyn ja arjessa selviytymisen alueilla.

Kuntoutuksen tavoitteena on tukea ihmistä erilaisissa muutostilanteissa, jotka voivat liittyä sairastumiseen, työttömyyteen, vammautumiseen tai muihin elämän riskitilanteisiin. Myös kuntoutus toimintamuotona on muutoksessa. Väestön työkyvyn säilyminen, työssä jaksaminen, hyvä toimintakyky ja arjessa selviytyminen ovat tulevien vuosikymmenten suuria haasteita suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kirjassa tarkastellaan näitä muutoshaasteita yksilön, palvelujärjestelmän ja yhteiskunnan näkökulmista. Kirjan 21 artikkelia edustavat useita eri tieteenaloja, mutta yhteistä on nähdä ihminen, kuntoutuja, aktiivisena toimijana ja kuntoutus ihmisen toimijuuden tukijana.

Kirja jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäisen osan, "Työelämän muutos, jaksaminen, osallisuus", artikkelit käsittelevät työtä, työkykyä ylläpitävää toimintaa ja ammatillista kuntoutusta sekä työllistymisen reunaehtoja. Toisessa osassa, "Vuorovaikutus, toimijuus, yhteistyö", lähestytään kuntoutuksen ja vammaisuuden kysymyksiä yksilön-ympäristö-suhteen, yhteistyön ja toimijuuden näkökulmasta. Kirjan kolmannen osassa "Palvelujärjestelmä muuttuu - mutta miten?" tarkastellaan palvelujärjestelmän ja sen osien muutoksia, suhteutetaan niitä aikaisempiin vuosikymmeniin ja kysytään osin poleemisestikin muutosten suuntaa.

Kuntoutus muutoksessa heijastelee niitä painotuksia, joita Lapin yliopiston kuntoutuksen tutkimuksella ja kuntoutustieteen opetuksella on 2000-luvulla ollut. Kirjan kirjoittajat ovat Lapin yliopiston henkilökuntaa kuntoutustieteen, sosiologian, sosiaalityön oppiaineista, kuntoutustieteen dosentteja, opiskelijoita ja jatko-opiskelijoita sekä yhteistyökumppaneita ja eturivin asiantuntijoita kuntoutusalan eri organisaatioista.

Kun ostat verkkokaupasta:

  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Lue lisää »
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.