Kuntajakolaki käytännössä (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 175ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
28,62

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 7 - 22 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
"Kuntajakolaki käytännössä" on ensimmäinen uudesta kuntajakolaista kirjoitettu teos. Se jakautuu kahteen osaan tarjoten lainopillisia tulkintasuosituksia niin kuntajaon muuttamista koskevasta päätöksenteosta kuin kuntien yhdistymisen toimeenpanostakin. Nimensä mukaisesti teos on hyvin käytännönläheinen esitys ottaen huomioon kuntaliitosprosessissa esiin tulevia haasteita. Käytännöllinen ulottuvuus on luotu kirjoittamalla artikkelit "Kuntajaon muuttaminen käytännössä" ja "Kuntien yhdistymisen toimeenpano käytännössä" todellisen kuntaliitosprosessin rinnalla. Näin teoksessa seurataan Mikkelin kaupungin, Ristiinan kunnan ja Suomenniemen kunnan vuosien 2011-2012 kuntaliitosprosessia, joka päätyi kuntien yhdistymiseen vuoden 2013 alusta. Kokonaisuudessaan teoksen metodiikkaa voidaan kuvata osittain osallistuvaksi havainnoinniksi erityisesti esiinnousseiden kysymysten osalta. Teos tarjoaa paljon juridista ja käytännöllistä tietoa koko maanlaajuista kuntauudistusta silmällä pitäen.

Ajatuksena on ollut tuoda käytännön kokemuksen kautta esiin kuntajaon muuttamisprosessiin ja erityisesti yhdistymisen toimeenpanoon liittyvää lainsäädäntötietoa sekä soveltamissuosituksia. Näin teos tarjoaa kunnille, niiden viranhaltijoille ja luottamushenkilöille oivan käsikirjan mahdollisiin kuntien yhdistymisselvityksiin. Vastaavasti teos tarjoaa perustietoa kuntien yhdistymisestä myös kuntalaisille, jotka yhä useammin toimivat ratkaisevassa roolissa yhdistymistä koskevien kunnallisten kansanäänestysten tai erilaisten mielipidetiedustelujen muodossa.

Myös medialle teos tarjoaa välineen seurata tulevia kuntaliitosneuvotteluja ja yhdistymisvalmisteluja aiempaa konkreettisemmin. "Kuntajakolaki käytännössä" teoksen on kirjoittanut hallintotieteiden tohtori, yhteiskuntatieteiden maisteri Matti Muukkonen, joka on muun muassa Joensuun yliopistossa ja sitä seuranneessa Itä-Suomen yliopistossa toiminut kunnallisoikeuden opettajana. Akateemisissa tehtävissä hän on aiemmin toiminut Joensuun yliopistossa tutkijana ja hoitanut sekä eurooppaoikeuden että hallinto-oikeuden yliassistentuureja. Kuntasektorilla Muukkonen on toiminut kunnanjohtajana kirjassa seurattavan liitokseen valmistautuvan Suomenniemen ohella Kyyjärven kunnassa sekä projektijohtajana Kinnulan kunnassa. Kirjoittaja on aiemmissa kirjoituksissaan käsitellyt muun muassa työllisyyspolitiikan toimeenpanoa koskevaa juridiikkaa sekä perustuslain ja kuntapalvelujen ulkoistamisen suhdetta.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.