Kunnallisvalitus (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 171ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
54,41

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 9 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Kunnallisvalitusta pidetään valvonnallisena valituksena. Se on kunnan jäsenen keino valvoa kunnan hallintoa. Juuri tässä sen on nähty poikkeavan hallintovalituksesta, jonka ensisijainen tarkoitus on oikeussuojan antaminen.

Kirjassa analysoidaan kunnallisvalitusta erillisenä valituslajina, jolla on kunnallista itsehallintoa suojaavia piirteitä. Kunnallisvalitusta arvioidaan kunnan asukkaan ja asianosaisen näkökulmasta. Kirjassa pyritään vastaamaan siihen, tarvitaanko kunnallisvalitusta edelleen ja miten kunnallisvalitusjärjestelmää tulisi kehittää. Teema liittyy julkisuudessa käytävään poliittiseen keskusteluun "tarpeettomista viivästyttävistä valituksista".

Tarkastelussa ovat kaikki kunnallisvalituksina tuomioistuimissa käsiteltävät asiat, yleiset kunnallisasiat, viranhaltijoita koskevat asiat, maa-ainesasiat ja kaava-asiat.

Teoreettisista kysymyksistä kirjassa käsitellään lisäksi sitä, kuuluuko kuntien valvonta tuomioistuimille, missä määrin hallintoa ylipäänsä on nyky-yhteiskunnassa valvottava ja onko kunnallisvalitus riittävä oikeusturvakeino asianosaisasioissa. Empiirisessä osassa selvitetään, minkälaisia asioita ja erimielisyyksiä kunnallisvalitukset koskevat, ketkä niitä tekevät ja minkälaisiin perusteisiin valitukset nojautuvat. Lisäksi tutkitaan, miten valitukset menestyvät, ilmentävätkö ne liian laajoja valitusmahdollisuuksia ja johtavatko ne turhiin haitallisiin seuraamuksiin.

Kirja on hyödyllinen tuomioistuimille ja asianajajille sekä kunnille ja kuntayhtymille. Erityisesti siitä on hyötyä ympäristöhallinnolle, kaavoittajille ja kansalaisjärjestöille sekä yhdistyksille tai järjestöille, jotka anovat kunnallisia avustuksia. Kirja sopii myös oppikirjakäyttöön.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.