Kokeellinen tutkimus (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 247ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
23,43

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Länsi-Suomen ympäristökeskuksen alueen jokivesistöjen herkkien eliölajien, meritaimenen, nahkiaisen ja helmisimpukan kannat ovat voimakkaasti taantuneet eikä kehitystä ole saatu pysäytetyksi. Ähtävänjoen helmisimpukkakannan suojelulla on kiire, sillä yksilöt ovat reilusti yli satavuotiaita eikä niillä voi olla enää paljon elinaikaa.

Harjoitetulla tutkimustoiminnalla on tuotettu tietoa uhanalistuneen luonnon ympäristövaatimuksista, uhkatekijöistä ja ennaltamistarpeista jo lähes 30 vuoden ajan. Vuodesta 1992 lähtien on hyödynnetty Kokkolan laboratorion antamia ekotoksikologisen tutkimuksen ja koetoiminnan antamia mahdollisuuksia. Yhtaikaisesti vaikuttavien painetekijöiden, säännöstelyn, pohjan laadun ja veden laadun osuus toisistaan on saatu eriteltyä. Tutkimustoimintaan on tarvittu monipuolista menetelmien kehittämistä ja laajaa yhteistyöverkostoa.

Ympäristön tilaa kuvaavan menetelmäkehityksen painopiste on ollut jokiluonnossa, erityisesti herkissä, humusvesiin soveltuvissa ja haitallisten aineiden vaikutuksia kuvaavissa "täsmä-menetelmissä". Valmista metodiikkaa on ollut käytettävissä eliöiden fysiologisiin mittauksiin, joita on hyödynnetty mm. eliöitä sumputtamalla joki- ja rannikkoympäristössä. Ekotoksikologian alan asiantuntemus edustaa nyt myös aluekehitykseen liittyvää osaamista Kokkolan seudun kemian osaamiskeskusverkossa.

Tietopohja on kehittynyt niin, että ekologisen tilan parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä on voitu toteuttaa käytännön tasolla ja merkkejä niiden onnistumisesta on olemassa. Esimerkkeinä mainittakoon habitaattikunnostukset nahkiaisia ja rapuja varten sekä nahkiaisen ja helmisimpukan viljely ja istutustoiminta. Myös geneettisillä tutkimuksilla on ollut tärkeä sija uhanalaisen luonnon hoitotyössä. Erityinen uhka liittyy ympäristön haitallisiin aineisiin maankäytön ja pistekuormituksen vaikutuksesta.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.