Kenen on vastuu? (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 131ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
54,41

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 9 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Kirjassa kootaan yhteen viranhaltijan, virkamiehen ja työntekijän palvelussuhteisiin liittyvät vastuut. Kirjassa käsitellään monipuolisesti mm. virkavastuuta, vahingonkorvausvastuuta, työturvallisuusvastuita ja vastuuta hyvän hallinnon toteutumisesta. Vahingonkorvausoikeudellisesta näkökulmasta käsitellään vahingonkorvauslain lisäksi potilasvahinkoja ja vastuita julkisissa hankinnoissa. Tarkastelussa ovat virkasuhteessa ja työsopimussuhteessa olevat henkilöt.

Työelämän monimutkaistuminen ja laajentuva lainsäädäntö ovat omiaan kasvattamaan vahinkoriskiä erityisesti viranomaistoiminnassa. Tarkoituksena on lisätä palvelussuhteessa toimivan tietoisuutta ja osaamista lainsäädännöstä.

Kirja antaa jäsennellyn kuvan vastuita säätelevästä lainsäädännöstä, jota havainnollistetaan lukuisten oikeustapausten ja ylimpien laillisuusvalvojien ratkaisujen kautta.

Ajankohtaisuus kytkeytyy mm. keskusteluun viranomaistehtävien ulkoistamisesta, esimerkkinä lääkäri julkisen vallan käyttäjänä. Mitä tarkoittaa oikeudellisen vastuun näkökulmasta, että viranomaistehtäviä siirretään muille kuin viranomaisille? Tekstissä on myös kytkentä vastuuseen perusoikeuksien toteutumisesta, johon esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamies on viime vuosina ottanut toistuvasti kantaa.

Kirja soveltuu opetukseen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa sekä käsikirjaksi julkisella ja yksityisellä sektorilla erityisesti esimiesasemassa työskenteleville sekä luottamusmiehille. Kirja on hyödyllinen myös suorittajaportaan henkilöstölle, joka haluaa tuntea vastuunsa.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.