Kansalaisopiston aika, paikka ja merkitys yhteiskunnassa (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 189ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
19,80

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Selvitys antaa uuden näkökulman kansalaisopistojen rooliin yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kulttuurisena toimijana. Selvityksessä perehdytään sosiaalisen pääoman käsitteen avulla kansalaisopiston yhteisöllisyyttä ja kansalaisyhteiskunnan rakentumista tukevaan toimintaan. Aineistona on käytetty nettikyselyn kautta kerättyjä kansalaisopistojen rehtoreiden vastauksia sekä asiantuntijoiden, kunnan ja kolmannen sektorin toimijoiden haastatteluja.

Kansalaisopistojen toiminta määrittyy voimakkaasti alueellisista ja paikallisista tarpeista käsin, jolloin niiden toimintamuodot ja -tavat poikkeavat toisistaan. Periaatteellisella tasolla käytävällä keskustelulla kansalaisopiston tehtävistä ja roolista yhteiskunnallisena vaikuttajana on välineellinen merkitys kansalaisopistojen kehitystyölle. Selvityksessä esitetään erityisesti maaseudun kansalaisopistoille uusia avauksia, jolloin kansalaisopisto ottaisi yhä aktiivisemman roolin paikallisena ja alueellisena kehittäjäorganisaationa.

Maaseudun kehittymisen uhkien (väestörakenteen muutos, työllisyyden heikkeneminen) tunnistaminen ja niihin reagoiminen on oleellista myös kansalaisopistojen tulevaisuuden kannalta. Kansalaisopistot jarruttavat maaseudun väestökatoa, mutta jatkossa edellytetään innovatiivisia ratkaisuja maaseudun sosiaalisen pääoman ylläpitämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Verkostoitumalla eri toimijoiden kanssa niin alueellisesti kuin paikallisesti kansalaisopistot voivat hyödyntää jo vakiintunutta asemaansa paikallisina toimijoina ja tukea sosiaalisen pääoman syntymistä.

Selvityksen keskeisenä tavoitteena on toimia avauksena keskustelulle ja tutkimukselle koskien kansalaisopistojen erilaisia tehtäviä hyvinvoinnin, kulttuurin, koulutuksen ja kansalaistoiminnan kentillä. Selvitys on suunnattu kansalaisopistojen rehtoreille, vapaan sivistystyön ja kolmannen sektorin toimijoille, kunnan luottamushenkilöille ja maaseudun kehittämistahoille.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.