Johtaminen globalisaatiossa - teoria ja käytäntö (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 159ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
58,81

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Tulevaisuuden skenaario Suomessa on se, että yritykset kansainvälistyvät ainakin kahdella eri tavalla. Ensimmäinen vaihe on jo käynnissä ja sitä edustavat kasvua uusilta markkinoilta hakevat yritykset. Toinen ryhmä yrityksiä joutuu suomalaisen demografisen muutoksen uhkaamaksi. Tämä uhka edellyttää ulkomaisen työvoiman voimakasta lisäämistä Suomessa. Tulossa olevat muutokset merkitsevät sitä, että ylivoimaisesti suurin osa johtajista joutuu yhä enemmän tekemisiin vieraiden kulttuurien kanssa niin työntekijöinä kuin asiakkainakin.

Eri kulttuurien kansalaisilla arvot ja prioriteetit ovat erilaisia päätöksiä tehtäessä ja toimeenpantaessa. Ihmisen arvomaailma vaikuttaa hänen suhtautumiseensa kanssaihmisiin, työtovereihin, esimiehiin, alaisiin, kansainvälisiin suhteisiin ja toimimiseen kansainvälisissä yrityksissä. Kansainvälisissä johtotehtävissä toimivan henkilön on vapautettava itsensä ennakkoluuloista ja asenteista menestyäkseen tehtävässään. Hänen on pystyttävä tunnistamaan eri kulttuureissa vallitsevat vaarat ja mahdollisuudet.

Tämä kirja osoittaa, että kulttuurin vaikutus ei ole koskaan stabiili ja sen vaikutukset ovat huonosti ennustettavissa. Lisäksi vaikuttavat useat muut taustamuuttujat. Tällaisia muuttujia ovat sosiaalinen ja liiketaloudellinen toimintaympäristö, toimialan organisatoriset vaatimukset ja erityispiirteet ja mukana olevien henkilöiden persoonalliset piirteet. Johtajan on pystyttävä havaitsemaan, mikä tekijöistä vaikuttaa eniten henkilöstön käyttäytymiseen.

Tämän kirjan tarkoitus on antaa keinoja eri tekijöiden tunnistamiseen. Suomen nopeasta kansainvälistymisestä huolimatta suomenkielistä kirjallisuutta kansainvälisestä johtamisesta ei ole. Suomen talous on vapautunut reilu vuosikymmen sitten ja olemme vasta opettelemassa kansainvälisyyttä. Tämän kirjan tarkoitus on tarjota kansainväliseen johtamiseen suomalaiseen kulttuuriin perustuva näkökulma. Vaikka kirjan teoriat perustuvat laajalti kansainvälisiin tutkimuksiin, koska suomalaisia ei ole, niihin on otettu suomalainen näkökulma ja suuri osa esimerkeistä, on myös suomalaisia. Tämän päivän realismia on, että yritykset pyrkivät siirtämään oman organisaatiokulttuurinsa myös muissa kulttuureissa toimiviin yrityksiin. "Nokia Way" on eräs menestyneimpiä esimerkkejä.

Eettiset käsitykset poikkeavat myös kulttuurien välillä suuresti. Kuten tunnettua eettisyys eri kulttuureissa on saanut paljolti vaikutuksia uskonnoista. Eettisiin arvoihin ja erityisesti käytäntöihin vaikuttaa myös paikallinen hallintokulttuuri. Mitä tahansa me täällä Pohjolassa ajattelemmekin muiden maiden eettisistä arvoista, meidän on ne tapaus tapaukselta analysoitava ja arvioida suhteessa omaan yrityskulttuuriimme ja omiin eettisiin arvoihimme.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.