Hoivan ja hoidon lähijohtaminen (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 139ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
53,52

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Tutkimus käsittelee vanhuspalvelujen piirissä tehtävää hoiva- ja hoitotyötä. Tutkimuksessa selvitetään hoivan ja hoidon johtamisen yhtäläisyyksiä ja eroja tutkimuskohteena olleen kaupungin vanhusten hoidossa. Tutkimuksen ongelma tiiviisti sanottuna on, miten vanhusten hoiva ja hoito sekä niiden johtaminen ymmärretään ja minkälaisia eroja hoivan ja hoidon välillä nähdään sosiaali- ja terveystoimen nk. ruohonjuuritasolla. Tutkimuksen aineisto kerättiin Helsingin kaupungin terveyskeskuksen kotihoito-osaston ja sosiaaliviraston vanhusten palvelujen vastuualueen työntekijöiltä ja lähijohtajilta.

Tutkimuksessa löydettiin useita hoivan ja hoidon ulottuvuuksia. Aineiston analyysin perusteella saatiin viisi hoivan ja kaksi hoidon määrettä sekä kahdeksan hoivan ja hoitotyön sisältöjen eri painotusten ulottuvuutta. Hoivan ja hoidon käsitteiden hahmottamisessa ei ole nähtävissä selkeärajaisia määrittelyjä. Hoiva ja hoito saavat enemmän yhteisiä kuin erottavia merkityssisältöjä. Kahta vahvasti erilaista organisaatiokulttuurista tapaa hahmottaa hoivaa ja hoitoa ei näytä olevan, mutta esimiesten ja alaisten välillä on hoivan ja hoidon hahmottamisessa runsaasti tilastollisesti merkitseviä eroja.

Hoivan johtamisessa painottuvat eri asiat kuin hoidon johtamisessa. Hoivan joh-tamisen lähtökohdissa painottuvat ihmiset asiakkaina ja työntekijöinä ja hoidon johtamisessa painottuu ohjaaminen ja rakenteet. Käsitykset hoivan ja hoidon johtamistoiminnoista ja -periaatteista eivät eronneet vastaajan taustaviraston suhteen, mutta esimiesten ja heidän alaisten käsitykset johtamistoiminnoista eroavat suuresti toisistaan.

Tutkimuksessa selvitettiin myös miten työntekijöiden ja lähiesimiesten taustaominaisuudet liittyvät vaihteluun heidän käsityksistään hoivasta, hoidosta ja johtamisesta? Esimiehet, jotka ovat useimmiten muita työntekijöitä koulutetumpia, ja kouluttautuneemmat työntekijät yleensä sekä terveydenhuollon koulutuksen hankkineet korostavat hoitotyön ammatillisuutta, lääketieteellisyyttä, tavoitteellista toimintaa ja hoitotoimenpiteitä sekä hoivan konkreettisuutta. Sosiaalialan tutkinnon suorittaneet korostavat hoivan osuutta kuntoutuksessa ja sitä, että arjen läsnäolo kuuluu hoivaan. Sosiaalitoimessa työskennelleet näkevät hoivan muita enemmän ammatillisena ja enemmän tunnetta sisältävänä. Hoitotyön johtamistoimenpiteiden valintoja selittävät työkokemus terveystoimessa, ikä ja esimiehisyys terveystoimessa. Hoivan johtamistoimintoja selittävät etupäässä ikä ja esimiehisyys sekä alaisilla erityisesti pitkä työkokemus.

Tutkimuksessa kartoitettiin lisäksi lähijohtajien rooleja ja johtamistapoja sekä jaettua johtajuutta. Terveydenhuollon tausta on yleisesti merkitsevä eri roolien ja johtamistapojen painottumisessa. Jaetun johtajuuden periaatteiden saama tuki liittyy mm. henkilöstön lukumäärään yksikössä lähimmän esimiehen alaisuudessa ja vähäiseen koulutukseen.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.