Hoidanko oikein? (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 175ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
43,88

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 6 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Jatkuvaa eettistä pohdintaa vaativa työ käy raskaaksi, jos työntekijä kokee toistuvasti ristiriitoja oman arvomaailmansa ja ympäristön asettamien vaatimusten välillä. Sosiaali- ja terveysalan etiikasta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä apua tarvitsevien ihmisten oikeutta hyvään kohteluun ja hyvään hoitoon. Jos hoito- tai hoivatyössä ei voi toimia tavalla, jota itse pitää oikeana ja hyvänä, se johtaa itsesyytöksiin ja vaikuttaa kielteisesti työntekijän ammatilliseen itsetuntoon ja hyvinvointiin.

Tässä kirjassa perehdytään sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kokemaan eettiseen kuormitukseen ja sitä aiheuttaviin tekijöihin. Lisäksi kirjassa tarkastellaan eettisen ilmiön tunnistamista ja päätöksentekoprosessia. Työntekijän itsetuntemus, tietoinen tahto ja arvotietoisuus auttavat häntä nostamaan eettiset valinnat yhteiseen keskusteluun työyhteisössä. Eettisen kuormittumisen ennaltaehkäisyssä ja sen käsittelemisessä tarvitaan hyvää yhteyttä oman ammattiryhmän sisällä ja eri ammattiryhmien välillä.

Tämä kirja auttaa tekemään eettistä päätöksentekoa vaativat työtilanteet näkyviksi ja päätöksentekoon vaikuttavat normit ja arvot tietoisiksi työyhteisöissä. Teemaan tartutaan Työsuojelurahaston tutkimushankkeessa saatujen tutkimustulosten avulla. Hankkeen aikana tutkijat työskentelivät hoitajien apuna terveyskeskusten vuodeosastoilla ja palvelutaloissa eri puolilla Suomea. Kirjassa kuvataan esimerkkien avulla, millä tavoin eettistä stressiä ja työn aiheuttamia omantunnon kannalta ongelmallisia tilanteita voi käsitellä. Lisäksi mukana on käytännöllinen itsearviointimenetelmä, jonka avulla hoito- ja hoivatyön tekijät voivat tunnistaa, arvioida ja seurata oman eettisen kuormansa painopisteitä. Näin tieto kulkee myös työntekijäryhmien ja organisaation eri portaiden välillä eettisen kehittämistyön tueksi.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.