Eronneiden miesten kodit ja kotikäytännöt (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 312ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
53,52

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
Aiemmassa sosiaalitutkimuksessa eronneet miehet on nähty pääsääntöisesti ongelmana. Myös miehen koti on määrittynyt ongelmaksi, jos sitä ylipäänsä on otettu tutkimuksen aiheeksi. Nojautuen kriittiseen miestutkimukseen ja perhetutkimukseen tässä tutkimuksessa puretaan käsityksiä avioeron, miesten, kodin ja sosiaalisten ongelmien yhteenkietoutumisesta. Tutkimuksessa tarkastellaan sitä, mitä koti merkitsee eronneille miehille. Kiinnostuksen kohteena on myös se, mitä miehet tekevät kodissa ja millä tavoin miehet toimivat kotiin liittyen. Tutkimuksessa avioero nähdään kodin muutoskohtana, joka tuo esiin itsestään selvänä ja arkisena pidetyn kodin ulottuvuudet.

Tulokset osoittavat, että koti merkitsee eronneille miehille vahvasti perhesuhteita ja läheissuhteita. Ne ovat usein ajallisesti jatkuvia. Miehet puhuvat kodistaan lasten, lastenlasten, elämänkumppanin, vanhempien, isovanhempien, ystävien, sisarusten, naapureiden ja lemmikeiden kannalta. Etenkin omat lapset ovat miehille kodin kiintopiste.

Koti on miehille levollisen olemisen, mielihyvän ja työnteon paikka. Kodin puhtaus on miehille tärkeää, ruoanlaitto merkitsee harrastusta ja monet miehistä ovat kiinnostuneita kodin sisustamisesta. Iäkkäästä ja huonokuntoisesta vanhemmasta huolta pitäminen on muutamille miehistä osa kodin arkea.

Tutkimustulosten mukaan mieheyden ihanteiden ja miesten perhe-elämän välille on syntynyt jännitteitä ja murtumisia, joita miehet kotiin liittyvällä toiminnallaan haastavat. Isien kannustaminen vanhempainvapaiden ja perhevapaiden käyttämiseen löytää kaikupohjaa tutkimuksen tuloksista, jotka osoittavat isänä olemisen tärkeyden miehille. Myös omaishoivan järjestämistä voidaan pohtia tutkimustulosten valossa, jotka tuovat esiin miehen iäkkäälle vanhemmalleen antaman huolenpidon kodissa. Vaikeissa elämän muutostilanteissa koti voi olla miestä kiinnipitävä tekijä. Tämä ilmenee siten, että miehet löytävät itselleen selviytymiskeinoja kodin arjesta.

Tutkimus perustuu laajaan haastatteluaineistoon, miesten kodistaan ottamiin valokuviin, miesten piirtämiin kotihistoriaviivoihin sekä tutkijan havaintoihin miesten kodeista. Tutkimus kuuluu sosiaalityön oppialaan.
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Bonus ostoista jopa 5 %
  3. 3 Lisäksi S-Etukortti Visalla 0,5 % maksutapaetua.
  4. 4 Yli 100€ tilauksille ilmainen toimitus S-ryhmän myymälään tai Postin pakettiautomaattiin.
  5. 5 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.