Dramaturgioita (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getAggregateRating, 214ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
+ / - Hover over image to Zoom
Verkkokaupassa:
22,65
Saatavuus:

Toimitusaika ei tiedossa

Toimitustavat:
Nouto myymälästä tai pakettiautomaatista alk. 0 €
Toimitus kotiin alk. 2,95 €
"Heta Reitalan ja Timo Heinosen toimittama Dramaturgioita-teos vie vihdoin suomenkielisen draamateorioita käsittelevän kirjallisuuden ajan tasalle. Opettajat ja opiskelijat ovat pitkään operoineet ulkomaisten lähteiden kanssa pysyäkseen perässä kansainvälisessä postmodernia teatteria koskevassa keskustelussa. ... Dramaturgioita on lukijalleen haastava kirja. Toivon mukaan teos otetaan mahdollisimman monissa oppilaitoksissa draamantutkimuksen perusmateriaaliksi." (Lasse Kekki, Lumooja 2/2001)

"Reitala ja Heinonen muun muassa kritisoivat aiheellisesti ja ansiokkaasti Aristoteles-mallinnoksia, joita viihde ja toimintaelokuva sumeilematta ja kyseenalaistamatta soveltavat ja joihin ne ovat jumiutuneet." (Anneli Kanto, Teatteri 3/01)

Dramaturgioita tarjoaa monikollisen näkökulman draamateorian, dramaturgian ja tulkinnan keskeisiin kysymyksiin. Artikkeleissa tarkastellaan draaman olemusta, muotoa ja vaikutusta. Poetiikan ongelmat laajentuvat etiikan ja politiikan kenttiä kosketellen osaksi yleistä humanistista keskustelua. - Kirjassa käsitellään kysymyksiä klassisesta dramaturgiasta modernin tragedian mahdollisuuksiin ja edelleen jälkimodernin avoimen tekstin ontologiaan; draamateorian ja teatterin osa-alueet sulautuvat toisiinsa. Tekstin ja tulkinnan välistä problematiikkaa tarkastellaan niin dekonstruktion lähtökohdista kuin sukupuoliteoreettisten ja postkolonialististen asetelmien kautta. - Heta Reitala ja Timo Heinonen johdattavat dramaturgian ja draamateorian keskeiseen käsitteistöön ja antavat tukia käytännön näytelmäanalyysiin. Riitta Pohjola tarkastelee modernia tragediaa analysoimalla Georg Büchnerin, Bertolt Brechtin ja Heiner Müllerin tekstejä. Freddie Rokem arvuuttelee, mitä Gertrud ja Polonius tekevät ennen kuin Hamlet saapuu?
Tiina Rosenberg viiltää feministisen analyysin Wagnerin Lohengrinista ja avaa queer- ja postkolonialistisen näkökulman M. Butterflyhin. Timo Heinonen kuljettaa lukijan kohti Toiseuden runousoppia ja Juha-Pekka Hotinen etsii uutta dramaturgiaa ihmettelevän ja performatiivisen lukemisen suunnista.

Kirjoittajat:

FK Heta Reitala (HY), FM Timo Heinonen (HY, TaiK), dramaturgi, FK Riitta Pohjola (Näytelmäkulma, HY), professori Freddie Rokem (Tel Avivin yliopisto), dosentti Tiina Rosenberg (Tukholman yliopisto) ja lehtori, dramaturgi Juha-Pekka Hotinen (TeaK).
Kun ostat verkkokaupasta:
  1. 1 Laskulla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa.
  2. 2 Yli 65€ ostoista toimitus veloituksetta myymälään tai pakettiautomaattiin.
  3. 3 Bonus ostoista jopa 5 %
  4. 4 Tuotteilla ilmainen palautusoikeus 14 päivän ajan.