Asiakaspalvelu

Palautukset

Myymälästä ostetun tuotteen palautus tai vaihto

Voit vaihtaa tai palauttaa Prisma-myymälästä ostamasi käyttämättömän ja myyntikelpoisen tuotteen 14 vrk:n sisällä ostamisesta mihin tahansa Prisma-myymälään, mikäli kyseinen tuote on tämän Prisman valikoimassa. Poikkeuksena ovat tuotteet, joita ei hygieniasyistä tai alan säännösten mukaan voida vaihtaa, esim. alusvaatteet, uimapuvut, korut, sävytetyt maalit ja mittatilaustuotteet kuten metritavarana myytävät kankaat. Pelejä, elokuvia tai CD-levyjä ei vaihdeta, jos sinetti ei ole ehjä. Myös kirjojen vaihdossa ja palautuksissa on rajoituksia. 

Palautukset hoidetaan Prisman neuvonnassa. Ole hyvä ja ota kuitti mukaan.

Verkkokaupasta ostetun tuotteen palautus

Verkkokaupasta ostetuilla tuotteita on 14 vrk:n palautusoikeus.

1. Täytä paketin mukana tullut palautuslomake ja liitä se palautuksen mukaan. Jos sinulla ei ole alkuperäistä lomaketta tallella, voit tulostaa uuden tästä.

Käytä palautukseen sopivaa syykoodia.

Jos tuote on viallinen, merkitsethän virheselosteen palautuslomakkeeseen.

Rahat palautetaan käyttämälläsi maksutavalla. Ilmoita tilinumerosi, mikäli olet maksanut tilauksen verkkopankin kautta.

2. Pakkaa palautettavat tuotteet.

Jos olet heittänyt alkuperäisen pakkauksen pois, voit käyttää myös muuta vastaavaa pakkausta. Palautettavien tuotteiden tulee olla alkuperäisessä kunnossa palautuessaan verkkokaupalle.

Vaaralliseksi luokitellut VAK-tuotteet (kuten hiuslakka) tulee palauttaa alkuperäisessä kuljetuspakkauksessa, jossa on valmiiksi kuljetuksen vaatima varoitusmerkintä ja osoitekortin kuljetustiedot. Mikäli sinulla ei ole alkuperäistä kuljetuspakkausta, voit tarvittaessa tulostaa vaaditun merkin tästä.

3. Palauta paketti haluamallasi tavalla.

Voit palauttaa paketin samaan pakettiautomaattiin, mistä hait paketin. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa paketin päälle palautusosoite, jonka löydät paketin mukana tulleesta palautuslomakkeesta. Postin Helposti-koodilla voit palauttaa paketin mihin tahansa Postin pakettiautomaattiin tai toimipisteeseen. Lue lisää täältä.

• Vie paketti Postiin ja kerro virkailijalle Asiakaspalautuksen sopimusnumero, jonka löydät paketin mukana tulleesta palautuslomakkeesta. Posti tulostaa osoitekortin, jolla lähetys ohjataan eteenpäin.

•Voit palauttaa paketin myös Prisman noutopisteeseen, mikäli se on sieltä noudettu.

•VAK-tuotteita ei saa palauttaa pakettiautomaattiin vaan ne tulee lähettää Postin toimipisteen kautta.


4.  Hyvitys tehdään 14 vuorokauden kuluessa, kun verkkokauppa on vastaanottanut myyntikuntoisen tuotepalautuksen. Hyvityksestä lähetetään erillinen ilmoitus sähköpostiisi.

Tuotepalautus, isot kodinkoneet

Isoilla kodinkoneilla on 14 vrk:n maksuton palautusoikeus. Huomaathan, että palautettavien tuotteiden tulee olla myyntikuntoisia ja käyttämättömiä. Jos palautat tuotteita, toimi seuraavasti:

1. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

•puhelimella 09 4245 0450

yhteydenottolomakkeella

•sähköpostilla asiakaspalvelu.prisma@sok.fi

 

2. Täytä palautusilmoitus ja liitä se palautuksen mukaan.

3. Paketoi/suojaa palautettava tuote huolellisesti. Tuotteen tulee olla noutohetkellä irrotettuna kaikista liitännöistä (vesi, sähkö) sekä pakattuna ja suojattuna samalla lailla, kuin se oli pakattuna tuotteen luovutushetkellä. Mikäli tuotetta ei ole pakattu/suojattu huolellisesti, noutoa ei toteuteta. 

4. Asiakaspalvelumme tilaa tuotteelle noudon. Posti sopii asiakkaan kanssa noutoajankohdan puhelimitse ja noutaa tuotteen.

5. Hyvitys tehdään 14 vuorokauden kuluessa, kun verkkokauppa on vastaanottanut palautuksen. Pidätämme oikeuden veloittaa suurikokoisen kotiinkuljetetun tuotteen palautuksesta aiheutuneet kustannukset (kotiinkuljetus 24,90€ tai 39€) tilaukselta.


Palautusehdot

Verkkokaupasta ostetun tuotteen palauttaminen on maksutonta, poikkeuksena on suurikokoiset 24,90€ sekä 39€ toimituskuluilla toimitetut tilaukset. Tämän kokoluokan tiluksista pidämme oikeuden veloittaa palautuksesta aiheutuneet kustannukset. 

Verkkokaupasta tilattuja tuotteita voi palauttaa myymälään, postiin sekä Postin pakettiautomaattiin (siihen josta paketti on noudettu). Verkkokauppa maksaa palautusten lähetyskulut asiakaspalautusten ja virhetoimitusten palautusten osalta, kun noudatat palautusohjeita. Älä palauta tuotteita postiennakolla. Mikäli tuote on toimitettu kotiinkuljetuksella (9,90€), on palauttaminen ilmaista ainoastaan postin toimipaikasta, ei kotoa.

Kuluttajasuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) mukaan verkkokaupalla on oikeus pidättyä rahan palautuksesta, kunnes se on saanut palautetun tuotteen / tuotteet takaisin. Maksut palautetaan lähtökohtaisesti samalla maksutavalla, jota alkuperäisessä tilauksessa käytettiin. Toimituskulut ovat samansuuruiset riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta tilaat. Toimituskuluja ei tästä johtuen makseta takaisin, jos palautus koskee vain osaa tilauksen tuotteista. Jos palautetaan koko tilaus, hyvitetään tilauksen tavanomaiset postikulut. Jos olet tilannut tuotteet kotiinkuljetuksella, hyvitetään oston aikana voimassa ollut pakettitoimituksen kustannus. Jos palautat tuotteen, joka on ollut edellytyksenä tilauksessa saadulle edulle, mitätöityy saatu etu ja hyvitettävästä summasta vähennetään edun summa.

Kuluttajalla ei ole oikeutta ottaa tavaraa käyttöön siihen tutustuessaan. Tuotteeseen on oikeus tutustua, mutta asiakkaalla on velvollisuus pitää huolta tuotteesta (huolenpitovelvollisuus). Asiakkaalla ei ole oikeutta käyttää tuotetta ennen palautusta. Jos palautettua tuotetta on vastoin asiakkaan huolenpitovelvollisuutta käytetty, asiakkaalta peritään 100 % arvonalennusta tuotteen hinnasta sekä lisäksi palautuskulut. Rajoitukset palautusoikeudessa kuluttajansuojalain 6. luvun 16 § mukaisesti: Peleillä, elokuvilla, ohjelmistoilla, kosmetiikalla tai muilla sinetöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta, kun tuotepakkaus/sinetti on avattu. Tuotteiden hygieenisyyden turvaamiseksi avattua hygieniatuotetta ei voi palauttaa. Digitaalisilla tuotteilla, kuten e-kirjoilla ja äänikirjoilla ei ole palautusoikeutta. Tekstiileissä verkkokauppa veloittaa 100 % arvonalennuksen, mikäli tuotteesta on poistettu hintalappu tai tuote on pesty ennen palautusta. Asiakas vastaa vastoin ohjeita tehdyn palautuksen aiheuttamista posti- ja käsittelykuluista. Ohjeiden vastaisesti palautettua tuotetta ei hyvitetä eikä tuotetta palauteta takaisin asiakkaalle.

 

Huolenpitovelvollisuus

Prisma verkkokauppa noudattaa Kuluttajasuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) ehtoja. Kuluttaja-asiakkaalla on 30 vuorokauden peruuttamisoikeus käyttämättömille tuotteille. Käsittele tuotteita varoen ennen ostopäätöksen tekemistä. Kuluttajalla ei ole oikeutta ottaa tavaraa käyttöön siihen tutustuessaan. Tuotteeseen on oikeus tutustua, mutta asiakkaalla on velvollisuus pitää huolta tuotteesta. Jos palautettua tuotetta on vastoin asiakkaan huolenpitovelvollisuutta käytetty, asiakkaalta peritään 100% arvonalennusta tuotteen hinnasta sekä lisäksi palautuskulut.

Tuotteiden hygieenisyyden turvaamiseksi avattua hygieniatuotetta ei voi palauttaa (Kuluttajansuojalaki: 6 luku, 16 §). Hygienia- ja intiimituotteita ovat esimerkiksi epilaattorit, partakoneet, hiustenhoitolaitteet ja -leikkurit, sähköhammasharjat ja suuhygienialaitteet, kuume- ja verenpainemittarit, nappikuulokkeet ja hands-free laitteet.

Asiakas vastaa vastoin ohjeita tehdyn palautuksen aiheuttamista posti- ja käsittelykuluista. Tekstiileissä verkkokauppa veloittaa 100% arvonalennuksen, mikäli tuotteesta on poistettu hintalappu tai tuote on pesty ennen palautusta. Ohjeiden vastaisesti palautettua tuotetta ei hyvitetä eikä tuotetta palauteta takaisin asiakkaalle. Lisätietoja kuluttajan oikeuksista verkkokaupassa saat kuluttajaviraston sivuilta.

 

Reklamaatio osioon pääset tästä.

Sivun alkuun
Ota yhteyttä
Ohjeet

Ota yhteyttä

Anna palautetta myymälään tai verkkokauppaan:
Lähetä sähköpostia ›

Myymälöiden ja verkkokaupan
asiakaspalvelun yhteystiedot ›

Ohjeet

Täältä löydät ohjeet ja vastaukset
yleisimpiin kysymyksiin:
Katso usein kysytyt kysymykset ›
Lue asiakaspalvelun ohjeet ›