Asiakaspalvelu

Kuljetus- ja asennuspalvelut

HUOM! Kodinkoneiden asennuspalvelut eivät ole tällä hetkellä saatavilla COVID19-tilanteen takia.


Isoja kodinkoneita ja isokokoista viihde-elektroniikkaa myyvät Prismat tarjoavat myös tuotteiden kuljetus- ja asennuspalveluita. Samalla voit tilata vanhan koneen poiskuljetuksen kierrätyspisteeseen. Lisätietoja saat Prismojen kodintekniikkaosastojen henkilökunnalta. Alta löydät hinnaston ja tarkemman kuvauksen palveluista.

Asennuspalvelu verkkokaupan ostoksille 39,00€
Posti asentaa tuotteen asiakkaalle valmiiksi. Asiakkaan on huolehdittava, että tuotteelle on riittävä ja tuotteen ominaisuuksia edellyttävä tila valmiina. Huomioithan, että asennuspalvelu vaatii lisäksi kotiinkuljetuksen. Kotiinkuljetuksen mukainen toimitushinta lisätään aina tilauksiin, joissa on valittu asennuspalvelu lisäpalveluksi (Kotiinkuljetuksen hinta 39€).

Vanhan laitteen poisvienti verkkokaupan ostoksille 19,90€
Vanha laite noudetaan tilauksen toimituksen yhteydessä ja viedään kierrätyskeskukseen. Palvelulla rajoitettu saatavuus tuoteryhmittäin.
Kotiinkuljetuksen mukainen toimitushinta lisätään aina tilauksiin, joissa on valittu vanhan laitteen poisvienti lisäpalveluksi (Kotiinkuljetuksen hinta 39€).

1. Laiteasennuspalvelut

Laiteasennuspalvelut on tarkoitettu kotiin kuljetettaville kodinkoneille ja viihde-elektroniikan laitteille. Asennukset Prisma Verkkokaupalle suorittaa Posti.
Asennukset tehdään arkisin klo 9 - 21 välisenä aikana. Ajankohta sovitaan tilauksen toimitusajasta sovittaessa.

Asennuksiin sisältyy:
• Laitteen asennus käyttökuntoon valmistajan asennusohjeiden ja voimassaolevien säädösten mukaan.
• Tarvittavien kytkentöjen ja liitäntöjen tekeminen sekä sähkön kytkeytymisen tarkistus.
• Purkaminen kuljetuspakkauksista, mahdollisten kuljetustukien poistaminen ja pakkausjätteen poisvienti.


Asennuksiin ei sisälly:
• Kiinteät asennukset tai kiinnitykset, kuten esimerkiksi kaiuttimien kiinnitykset seinään tms.
• Läpiviennit kiinteiden rakenteiden tai kalusteiden läpi
• Kalustemuutokset
• Asennuksessa mahdollisesti tarvittavien kaapeleiden piilotus tai kotelointi

Mikäli asennuksen suorittamiseksi tarvitaan pientarvikkeita, jotka eivät ole toimitettavan laitteen mukana (esimerkiksi jatkojohtoja, kiristimiä, tiivistimiä tai kaapeleita), asentaja toimittaa ne mahdollisuuksien mukaan ja laskuttaa ne erikseen loppuasiakkaalta.

Tarkemmat kuvaukset tuoteryhmittäisistä asennuspalveluista löytyvät kohdasta 3.
Mikäli asennuspalveluun on huomautettavaa, on virheestä reklamoitava Prisma Verkkokaupan asiakaspalveluun mahdollisimman nopeasti. Huomautukset asennukseen liittyen on esitettävä kuukauden kuluessa asennuksesta.

Kuluttajan peruutusoikeus ei mitätöidy siitä huolimatta, että asennus on aloitettu. Asiakkaan velvollisuus on kuitenkin korvata asentajan työnarvo. Asiakkaalla on myös asennuspalvelua tilattaessa peruutusoikeus. Jos peruutus tehdään vasta sen jälkeen kun asennus on aloitettu, kuluttajalla on velvollisuus maksaa korvaus suoritetusta palvelusta.

2. Poiskuljetuspalvelut/kuljetus kierrätykseen

Poisvienti/kuljetus kierrätykseen on kotiin toimitettavien suurten tuotteiden yhteydessä tilattava palvelu.
Yhtä uutta laitetta vastaan voi tilata yhden vastaavan tuotteen poisviennin.

3. Tarjottavat asennuspalvelut tuoteryhmittäin

Alla on kuvattu tarkemmin eri tuoteryhmille tarjottavat asennuspalvelut.

Pesukone
Pesukone asennetaan valmiiseen paikkaan. Vesi- ja poistoletkut asennetaan valmiille paikoille niin, etteivät ne jää kiristyksiin tai hankausta pääse tapahtumaan, mikä voisi aiheuttaa kulumista. Varmista letkujen riittävyys pesukoneesta vesiliitäntöihin.

Vakuutusyhtiöt vaativat pesukoneen alle asianmukaisen turvakaukalon, sen voi tilata Prisman nettikaupasta. Jos turvakaukaloa ei ole, asentaja ei suorita asennusta. Asentajilla voi olla mukana myytävänä turvakaukaloita.

Digiboksi
Digiboksi kytketään televisioon ja mahdollisiin muihin lisälaitteisiin. Asentaja opastaa miten ne on kytketty. Lisälaitteiden toiminta testataan asennuksen yhteydessä. Digiboksiin tallennetaan kanavat normaalin kanavanhakutoiminnon avulla. Kanavien uudelleen järjestely ja muu viritys ei kuulu perusasennukseen. Asentaja ei tee laitteeseen ohjelmistopäivitystä.

Tilaa myös asennuksessa tarvittavat johdot samalla kun tilaat laitteen. Asentajalla on mukana pieni valikoima ostettavia johtoja.

DVD ja Blu-ray soittimet
Laite asennetaan sille varattuun paikkaan ja kytketään televisioon ja mahdollisesti muihin lisälaitteisiin. Asentaja opastaa miten ne on kytketty. Tilaa myös asennuksessa tarvittavat johdot laitteen tilauksen yhteydessä. Asentajalta on mukana pieni valikoima ostettavia johtoja. Asentaja ei tee laitteeseen ohjelmistopäivitystä.

Kotiteatterit
Kotiteatterin kaiuttimet sijoitetaan haluttuihin paikkoihin ja kytketään vahvistimeen. Kaiutinjohtojen piilottaminen tai kotelointi sekä kaiuttimien seinäkiinnitykset eivät kuulu asennukseen. Laitteeseen kytketään linjaliitännät muista laitteista
(maksimissaan laitteen liitäntäpisteiden verran). Asentaja opastaa asiakkaalle liitännät. Laitteiden toimivuus testataan. Tilaa asennuksessa tarvittavat johdot samalla kun tilaat laitteen. Asentajalta on mukana pieni valikoima ostettavia johtoja. Asentaja ei tee laitteeseen ohjelmistopäivitystä.

Kuivausrumpu
Varmista kuivausrummun sopivuus aiottuun paikkaan. Kalustemuutoksia ei tehdä. Varmista kylpyhuoneen oven leveys että kuivausrumpu mahtuu ovesta sisään. Jos kuivausrumpu asennetaan pesukoneen päälle, huolehditaan kiinnityssarjan asianmukaisesta kiinnityksestä. Tilaa asennussarja kuivausrummun tilauksen yhteydessä, jos sarja ei tule kuivausrummun mukana. Jos kuivausrumpuun kuuluu hormisarja, se asennetaan paikoilleen. Hormistojen / kanavistojen rakentaminen ei kuulu asennukseen.

Kuivauskaappi
Kuivauskaappi asennetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti sille varattuun paikkaan. Varmista että kuivauskaappi mahtuu varatulle paikalle. Kalusteasennuksia ei tehdä eikä sähköpistokkeen paikkaa muuteta. Hormiliitännän tekemiseen tarvitaan talonyhtiön kirjallinen lupa. Mikäli lupaa ei ole, liitäntää ei tehdä.

Kylmälaitteet
Kylmälaitteet asennetaan valmiille paikoille. Kalustemuutoksia ei tehdä, joten varmista laitteen mahtuminen aiottuun paikkaan. Ovien kätisyys voidaan vaihtaa asennuksen yhteydessä, jos kyseessä on ko. laitteen perusominaisuus. Huom. jos ovessa on elektroniikkaa, kuten säätimiä tai lämpömittareita, kätisyyden vaihdon voi yleensä tehdä vain valtuutettu huoltoliike. Mahdolliset vesi- ja poistoletkut asennetaan jos letkut yltävät vesipisteeseen.

Liesi
Liesiasennuksissa liesi liitetään liesikaapelilla sähköverkkoon. Varmista, että liesi mahtuu sille varatulle paikalle. Mikäli lieden mukana ei tullut liitäntäjohtoa, asentajalla on johtoja myytävänä. Kalusteasennuksia ei tehdä eikä sähköpistokkeen paikkaa muuteta. Liesi tasapainotetaan ja kaatumisen estorauta kiinnitetään jos se on ohjeissa. Lieden rungon maadoitus mitataan.

Televisio
Televisio asennetaan sille kuuluvalle paikalle. Seinäasennuksia ei tehdä. Televisio liitetään antenniverkkoon ja / tai digiboksiin. Televisioon kytketään siihen tulevat lisälaitteet (maksimissaan TV:n liitäntäpistokkeiden verran). Asentaja opastaa, miten ne on kytketty. Asentaja testaa kaikkien asennettujen laitteiden toimivuuden. Televisioon tallennetaan kanavat normaali kanavanhakutoiminnon avulla. Kanavien uudelleen järjestely tai kuvan hienosäätöasennukset eivät kuulu perusasennukseen. Tilaa asennuksessa tarvittavat johdot samalla kun tilaat laitteen. Asentajalla on mukana pieni valikoima ostettavia johtoja. Asentaja ei tee laitteeseen ohjelmistopäivitystä.

Sivun alkuun
Ota yhteyttä
Ohjeet

Ota yhteyttä

Anna palautetta myymälään tai verkkokauppaan:
Lähetä sähköpostia ›

Myymälöiden ja verkkokaupan
asiakaspalvelun yhteystiedot ›

Ohjeet

Täältä löydät ohjeet ja vastaukset
yleisimpiin kysymyksiin:
Katso usein kysytyt kysymykset ›
Lue asiakaspalvelun ohjeet ›