Asiakaspalvelu

Antti Tapani

Kysymyksiä ja vastauksia malliston vastuullisuudesta


Missä vaatteet on valmistettu?

 

Tuotteista valtaosa on valmistettu Turkissa, pipot, jalkineet ja osa ulkovaatteista Kiinassa sekä sukat Suomessa. Kaikki tavarantoimittajat ovat S-ryhmän vastuullisen hankinnan periaatteet täyttäviä, aiemmassa yhteistyöstä tuttuja kumppaneita, jotka toimittavat muotivaatteita myös muille huippubrändeille. Kiinassa ja Turkissa sijaitsevat valmistustehtaat on auditoitu kolmannen osapuolen toimesta. Auditoinneilla on tarkastettu tehtaiden käytänteet työ- ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi.

 ​

Millä tehtailla tarkalleen?

 

Lista tehtaista alla.

Gala Teks Orme Insaat San Ve Tic A.S. Turkki

Imteks Mayo Tekstil San Ve Dis Tic A.S. Turkki

Sukkamestarit Suomi

Barco Tekstil San Ve Tic A.S. Turkki

Quanzhou City Zhuosheng Shoes Co., Ltd. Kiina

Zuli Shoes Co., Ltd. Jinjiang Kiina

Quangzhou Aoking Leather Co. Ltd. Kiina

Anhui A&C Garments & Textile Co., Ltd. Kiina

Tianjin City Shunxinyuan Made Clothes Ltd. Company Kiina

Nanjing Henggu Accessories Co., Ltd Kiina

Can Moda Tekstil Dis, Turkki

Shanghai Tianhong Knit Hat Co., Ltd., Kiina

 

Miksei koko mallisto ole valmistettu Suomessa?

Meillä ja muualla hankinnat ovat siirtyneet viime vuosikymmeninä eri puolille maailmaa. Suomalainen vaate- ja tekstiiliteollisuus on melko vähäistä. Tuotteet on valmistettu Turkissa, Kiinassa ja Suomessa. Kaikki tavarantoimittajat ovat S-ryhmän vastuullisuuskriteerit täyttäviä, aiemmassa yhteistyöstä tuttuja kumppaneita. Kiinassa ja Turkissa sijaitsevat valmistustehtaat on auditoitu kolmannen osapuolen toimesta. Auditoinneilla on tarkastettu   muun muassa tehtaiden käytänteet työ- ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseksi. 

 

Mitä tavoitteita S-ryhmällä on tekstiilien vastuullisuuteen liittyen?

S-ryhmä on kehittänyt omien hankintaketjujensa eettisyyttä ja läpinäkyvyyttä sekä omien tekstiilituotteiden vastuullisuutta jo vuosia. Tehdasauditoinnit niin sanottujen riskimaiden tekstiilitehtaissa alkoivat vuonna 2005 ja listaa näistä sopimustehtaista ryhdyttiin julkaisemaan verkkosivuilla vuonna 2015. 

Omien merkkien läpinäkyvyyttä edistetään myös ilmoittamalla tuotteen merkinnöissä tehdastieto sekä alkuperämaa. Vuonna 2016 päätettiin, että tehdastiedot lisätään myös omien tuotteiden pesulappuihin, jolloin tieto tuotteen valmistuspaikasta on näkyvissä itse tuotteessa. Myös AT -tuoteisiin on pyritty lisäämään tehdastieto itse tuotteeseen.

Keväällä 2019 S-ryhmä julkaisi puuvillalinjauksen, jonka tavoitteena on, että kaikki omien merkkien tekstiilituotteissa käytetty puuvilla on vastuullisesti tuotettua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puuvilla on sertifioitua luomua, kierrätettyä, Reilun kaupan tai Better Cotton Initiative -aloitteen mukaista vuoteen 2025 mennessä. 

Pyrimme mahdollisimman pian asteittain vaihtamaan myös Antti Tapani -malliston puuvillatuotteet tavoitteen mukaisiksi.

 

Onko koko tekstiilien hankintaketju kokonaisuudessaan hallinnassa ja valvottu niin että asiakas voi olla täysin varma, että tuotannossa ei esiinny hikipajoja, lapsityövoimaa, vaarallisia tuotantomenetelmiä ja muuta riistoa?

Näin ei varmuudella voi sanoa. Tekstiilituotteiden hankintaketjut ovat tyypillisesti erittäin pitkiä ja monimutkaisia. Raaka-aineen tuotannosta, kehräämön, värjäämön, kutomon kautta ompelimoon on useita toimijoita, joiden jäljittäminen on erittäin haasteellista. 

S-ryhmä on tehnyt vuosia töitä valmistusvaiheen tehtaiden valvomiseksi ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi asiakkaille. Keväällä 2019 laajensimme vastuullisuuslinjauksiamme puuvillaraaka-aineen alkutuotantoon.  

S-ryhmä omien merkkien ja oman maahantuonnin tuotteita valmistavilla tehtailla vastuullisuutta seurataan riippumattomin tehdasauditoinnein. Auditoinneissa tarkastetaan muun muassa muun muassa työturvallisuuteen, työaikoihin, palkkaukseen liittyvät käytännöt. Auditoinneissa havaituista puutteista seuraa korjaavat toimenpiteet ja uusinta-auditointi, jossa tarkastetaan, että puutteet on korjattu. 

S-ryhmä on sitoutunut toimimaan läpinäkyvästi, avoimesti ja eettisiä periaatteita noudattaen. Ilmoituskanavassamme voi ilmoittaa nimettömästi, mikäli epäilet väärinkäytöstä tai eettisen periaatteiden vastaista toimintaa S-ryhmässä. Kaikki ilmoitukset tutkitaan.


Lisätietoa S-ryhmän vastuullisuuslinjauksista ->

Ota yhteyttä
Ohjeet

Ota yhteyttä

Anna palautetta myymälään tai verkkokauppaan:
Lähetä sähköpostia ›

Myymälöiden ja verkkokaupan
asiakaspalvelun yhteystiedot ›

Ohjeet

Täältä löydät ohjeet ja vastaukset
yleisimpiin kysymyksiin:
Katso usein kysytyt kysymykset ›
Lue asiakaspalvelun ohjeet ›