+ / - Hover over image to Zoom

Ammattikasvattajan kielletyt tunteet (Pehmeäkantinen kirja)

  • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
  • CLOUD, getContent, 101ms
  • REVIEWS, PRODUCT
  • bvseo-msg: The resource to the URL or file is currently unavailable.;
Verkkokaupassa:
44,36

Maksa erissä alk. 5,00 € / kk

Saatavuus:

Toimitusaika 3 – 14 arkipäivää

Toimitustavat:
Nouto myymälästä alk. 3,95 €
Nouto pakettiautomaatista alk. 3,95 €
Toimitus kotiin alk. 4,95 €
Onko suomalainen, laadukkaana tunnettu varhaiskasvatus ajautumassa kriisiin? Näin voisi päätellä ammattikasvattajien omista kokemuksista; kiire lisääntyy, resurssipula kasvaa ja yhä useampi lapsi voi huonosti. Kasvatusalan ammattilaiset turhautuvat ja työssä jaksaminen on koetuksella.

Kirjassa perehdytään varhaiskasvatuksen työntekijöiden kokemuksiin työstään. Kasvattajat eivät aina koe työtehtäväänsä vain ihanaksi tai jokaista lasta herttaiseksi nöpönenäksi, vaan työssä koetaan myös monenlaisia hankaluuksia ja niiden aiheuttamia kielteisiä tunteita. Kirjan mukaan tärkeimmät syyt kielteisiin kokemuksiin työssä ovat resurssipula, hankaliksi koetut lapset ja perheet sekä työyhteisön haasteet. Näiden syiden vuoksi ammattilaisen arki näyttää olevan paikoin melkoista selviytymistä kiireisestä tilanteesta ja päivästä toiseen.

Kirjan perusteella herää kysymys, onko suomalainen varhaiskasvatus edelleen yhtä laadukasta kuin millaisena sitä yleisesti pidetään.

Keväällä 2012 tehtyyn kyselyyn vastasi 222 varhaiskasvatuksen ammattilaista eri puolilta Suomea. Yli 60 % vastaajista kertoi vaikeiden tunteiden olevaan vähintään jossain määrin ongelma työpaikalla. Tärkeimmät syyt kielteisiin kokemuksiin ovat resurssipula, hankaliksi koetut lapset ja perheet sekä työyhteisön haasteet. Ongelmia oli sekä työaikojen järjestämisessä, ammatillisessa koulutuksessa että yhteistoiminnassa perheiden ja lasten kanssa.

Tarjotaanko ryhmävarhaiskasvatuksessa nykyisellään paras mahdollinen hoiva, tuki ja apu jokaiselle lapselle? Laadukkaan varhaiskasvatuksen tarjoaminen ei kuitenkaan ole mahdoton tehtävä; siihen tarvitaan vain riittävästi tietoa ja tahtoa erityisesti päättäjien taholta. Tämän kirjan perusteella ammattikasvattaja haluaa ja kykenee tekemään työnsä hyvin, kun siihen annetaan mahdollisuus.

Ammattikasvattajan kielletyt tunteet -kirja päättää Väestöliiton Perheverkon kiellettyjä ja vaikeita tunteita tutkivan kirjasarjan. Vuonna 2008 ilmestyi Äidin kielletyt tunteet, 2010 Isyyden kielletyt tunteet ja 2013 Ammattikasvattajan kielletyt tunteet.
EAN 9789522261205
Toimittaja Oulasmaa, Minna, Riihonen, Riikka
Sivumäärä 100
Asiasana kasvattajat, kokemukset, lastenhoitajat, lastentarhanopettajat, mieliala, negatiivisuus, ristiriidat, tunteet, varhaiskasvatus, vuorovaikutus
Julkaisupäivä 2013
Julkaisuvuosi 2013
Kustantaja Väestöliitto
ISBN-13 9789522261205
YKL 38
Kirjan saatavuus Saatavana, hankintatuote
Tuoteformaatti Pehmeäkantinen kirja
Kirjan toimitusaika Toimitusaika 3 - 14 arkipäivää
Kirjan kieli suomi
Ota yhteyttä
Ohjeet

Ota yhteyttä

Anna palautetta myymälään tai verkkokauppaan:
Lähetä sähköpostia ›

Myymälöiden ja verkkokaupan
asiakaspalvelun yhteystiedot ›

Ohjeet

Täältä löydät ohjeet ja vastaukset
yleisimpiin kysymyksiin:
Katso usein kysytyt kysymykset ›
Lue asiakaspalvelun ohjeet ›

© SOK

Sivukartta
Käyttöehdot

SOK

PL 1
00088 S-RYHMÄ
Y-tunnus 0116323-1

Maksutavat: