Siirry suoraan sisältöön
artikkeli-valmistaudu-jouluun

Valmistaudu jouluun pikku hiljaa  

Jouluun on aikaa, mutta se lähestyy kuitenkin aina yllättävän nopeasti. Stressiä ei kannata vuoden suurimmasta juhlasta ottaa, mutta voit valmistautua hyvin, kun aloitat ajoissa. Silloin tunnelmasta voi nauttia pitkään ja rauhassa. 

Juhlakauteen valmistautumisen voi aloittaa hyvissä ajoin jo loka-marraskuussa. Joulukalenterit ovat jo myynnissä, mutta ne voi askarrella myös itse käyttämällä vaikka vanhoja valokuvia tai tekemällä kalenterin, jonka taskuihin voi piilottaa joka päivälle yllätyksen. Kaupan joulukalentereissa riittää valikoimaa. Niissä on paitsi hauskoja kuvia ja ajatuksia, myös suklaata, leluja tai jopa pieniä kirjoja. Kirjajoulukalenteri onkin hauska tapa saada luettavaa tai puuhaa joulun alla. 

 

 

Varhaisiin jouluvalmisteluihin kuuluu joululahjalistan teko ja myös suunnitelma lahjojen hankkimisesta hyvissä ajoin. Pidä listaa vaikkapa puhelimen muistikirjassa, niin se on aina mukana, kun uusi idea tulee mieleen tai löydät perheenjäsenelle juuri sopivan lahjan. 

Marraskuussa on aikaa hankkia myös materiaalit lahjojen pakkaukseen. Eli ostoskoriin reilusti lahjapaperia, lahjanarua ja tietysti teippiä. Muista myös kauniit nimilaput, joita voi ostaa valmiina tai askarrella itse.

Katso tästä joulun 2023 parhaan lahjaideat

Miten lähetät joulutervehdykset ystäville ja sukulaisille?

Valmistautuminen kannattaa aloittaa joulukorttilistan päivittämisestä ja osoitteiden hankkimisesta. Postinumeroiden etsimistä ei nimittäin ole fiksua jättää viimeiseen iltaan. Myynnissä on paljon erilaisia joulukortteja, mutta itse askarreltu joulukortti tuntuu aina lämpimältä huomaamiselta. Jos taas haluat tervehtiä tuttujasi sähköisellä tavalla kännykän viesteinä tai sosiaalisessa mediassa, voit ottaa kuvia ja muokata niitä jo hyvissä ajoin. Mukaan voit runoilla kauniin ja persoonallisen tervehdyksen. 

Jos perheeseen tulee joulupukki, sen varaamista ei kannata jättää viime tippaan, sillä suosituimmat ja parhaat pukit täyttävät aikataulunsa jo varhain.

 

Leivotaan ja purkitetaan ajoissa  

Marraskuu on hyvää aikaa myös joulun ja sitä edeltävien päivien herkkujen valmisteluun. Voit koko perheen voimin pitää leipomisillan, jolloin tehdään karjalanpiirakoita pakastimeen. Niitä herkutellaan myös pikkujouluissa ja itsenäisyyspäivänä.  

Piparien paistaminen ja koristelut ovatkin sitten yksi suurimpia ja mukavimpia joulun odotuksen puuhia. Ja piparimuoteissa valikoimaa riittää pupuista ja possuista aina enkeleihin, hevosiin ja kissoihin. 

Myös joulujuomia ja esimerkiksi glögiä voi tehdä itse ajoissa varastoon ja lahjaksi ystäville. Suosittu joululahja tai vieminen on myös itsetehty joulusinappi. Kauniit purkit ja pullot glögille ja vaikkapa konjakkisinapille saat Prisman verkkokaupasta. 

 

 

Älä jätä siivousta viime tippaan  

Varsinkaan joulusiivouksesta ei pidä ottaa stressiä. Kun aloittaa ajoissa perusasioista, on viimeinen silaus helppo tehdä jouluviikolla. Jos meinaat tehdä jouluksi suursiivouksen, varmista hyvissä ajoin tarpeellisten siivousvälineiden kunto ja hankinta. Vinkkejä kodin nopeaan siivoukseen löydät täältä. 

 

Joulun aikaan saat tunnelmaa kotiin ja pihalle erilaisilla valosarjoilla. Tarkasta ajoissa niiden kunto. Myös joulukuusen valot ja jalka on hyvä etsiä ajoissa kellarikomerosta esiin. Saatavilla on myös muovisia joulukuusia, joista eivät neulaset karise ja allergiset saa oireita. Prisman verkkokaupasta löydät kuusen, jonka korkeus on jopa kaksi metriä. Ideoita jouluvalaistukseen saat lisää täältä.

Hanki hyvissä ajoin myös kynttilät tuomaan tunnelmaa pimeneviin iltoihin ja joulun pyhiksi. Valikoimaa Prismassa riittää, etsit sitten kynttilöitä, kynttilänjalkoja tai led-kynttilöitä, joiden valon voimakkuutta ja väriä voi säätää kaukosäätimellä.