Siirry suoraan sisältöön

Prisman ALE alkoi - tuotteita huippumerkeiltä jopa -40 %!

Tästä ostoksille
Artikkeli - Puhelin lapselle

Miten valita puhelin lapselle ja koululaiselle?

Lapselle puhelin on odotettu asia, mutta millainen laite on paras ja mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota? Kannattaa miettiä, sopiiko älypuhelin koululaiselle alusta asti vai olisiko ranteessa kulkeva kellopuhelin paras vaihtoehto.

Valitse lapselle puhelin, joka on kestävä ja sietää pientä kolhimista. Lasten puhelimet ovat alttiita pudotuksille ja kolhuille, joten kestävä rakenne on tärkeä. Onneksi tämän päivän älypuhelimet ovat vahvoja ja sekä iskunkestäviä että vedenkestäviä. On kuitenkin hyvä hankkia puhelimelle kunnon suojakuori sekä näytön suojakalvo tai panssarilasi.

Yksinkertainen käyttöliittymä ja isot painikkeet tekevät puhelimen käytöstä helppoa lapselle. Tärkeintä on, että oleelliset toiminnot eli puhelut ja viestit ovat helposti käytettävissä.

Vinkki: Turvaa puhelimesi hyvillä ja laadukkailla tarvikkeilla, esimerkiksi panssarilasilla ja suojakuorilla. Kaikki puhelintarvikkeet, laturit ja johdot löydät Prisman verkkokaupan laajasta valikoimasta.

Vanhemmat voivat seurata käyttöä sovelluksilla

Älypuhelimiin saa sovelluksia, joiden avulla vanhemmat voivat seurata lapsen sijaintia ja rajoittaa sovellusten tai netin käyttöä. Ne auttavat vanhempia pitämään hyvää huolta lapsistaan.

Varmista, että lapsen puhelimessa on kestävä akku. On oleellisen tärkeää, ettei akku lopu kesken koulupäivän ja puhelin sammu juuri, kun sitä eniten tarvitaan. Siksi kannattaa myös miettiä, onko vanhempien loppuun käytetty vanha puhelin sittenkään hyvä valinta lapsen puhelimeksi.

Lapsille ja nuorille puhelin on ennen kaikkea viihdelaite. Sen vuoksi iso näyttö, hyvät yhteydet ja helppo käsiteltävyys ovat tärkeitä pelaamisen ja videoiden katselun mahdollistajia.

Lue myös: Miten valita uusi puhelin aikuiselle ja seniorille?

Kellopuhelin on kätevä ensipuhelin

Ranteessa pidettävä kellopuhelin voi olla erinomainen valinta lapselle tai koululaiselle ensipuhelimeksi. Niillä voi pitää yhteyttä puheluilla sekä viesteillä ja laitteessa on myös kamera. Kellopuhelimen ominaisuuksissa oleellinen on vanhempien sovellus, jolla lapsen liikkeistä voidaan olla ajan tasalla.

Kellopuhelimessa myös estetään pääsy sosiaaliseen mediaan ja nettiin. Myöskään tuntemattomista numeroista siihen ei voida soittaa. Siksi se on lapselle turvallinen väline monella tavalla.

Prisma.fi-verkkokaupassa myytävissä Xplora-kellopuhelimissa on mukana esiasennettu liittymä, joka aktivoidaan heti oston jälkeen verkkopalvelussa.

Lue myös: Koulut alkavat – mitä kaikkea tarvitaan?